Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Argentiina
Valmistaja: Bodega Norton
Rypäle: Cabernet Sauvignon (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.79 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 19
Suosituksia: 4
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Degarthe (rek.)

04/2016

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Helppo viini juoda. Keskitäyteläinen ja pehmeähö rakenne. Jälkimaku maukas. Hyvä viini sellaisenaan tai ruuan seuraksi.

4/5
****

teehoo

12/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ns helppo viini. Ei kyllä lähelläkään viittä tähteä, joita joku tarjoaa. Koetettiin oikein hakemalla hakea täyteläisyyttä ja jonkinlaista jälkimakua. Eipä löydetty. Mutkaton kolmen tähden juttu.

Omppu (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini tuli valittua Viini-lehden arvostelun perusteella. Siellä viini luetellaan viiden tähden tyylikkääksi huippuviiniksi ja hinnaltaan todelliseksi löydöksi. En komppaa Viini-lehteä täysin, vaikka tämä viini onkin ihan positiivinen yllätys.

Väriltään viini on tumman purppuranpunainen, selkeät kyyneleet. Tuoksussa tulee esille savu, vanilja ja kuivattu hedelmä. Maussa tummaa marjaa, kuivattua hedelmää, mokkaisuutta, tammea, vaniljaa.

En sanoisi viiniä viiden tähden viiniksi, vaikka hinnan perustella (alle 10 euroa), viini on oikein hyvä. Sopiva juotavaksi juuri nyt, vaikka säilyy varmasti monia vuosia. Viini on täyteläinen ja omaa upeat tanniinit. Tammitynnyrin maun huomaa selkeästi.

Tämä viini menee helposti minulla alas myös ilman ruokaa. Tumma liharuoka saisi viinistä varmasti esiin vielä enemmän. Annan viinille arvosanaksi 4, sillä hinta-laatusuhde on oikein hyvä, mutta ei yllä huippuviinien tasolle.

hka (rek.)

08/2014

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun noita Viinistä viiniin kirjoja on kertynyt hyllyyn jo useammalta vuodelta, päätin tutkia hieman tämän viinin saamia arvosteluja. Vuoden 2009 kirjasessa hinnaksi oli kerrottu €8,99, kun vähittäismyyntihinta Alkossa on tätä nykyä jo €10,99. Viini on kerännyt eri vuosikerroista jatkuvasti neljää tähteä, mutta poikkeuksena vuosikerta 2008 on saanut viisi tähteä (Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen). Hinta-laatusuhde on koko ajan ollut keskinkertaista paremman puolella.

No, mitä sitten oma arvioni viinistä sanoo. Kellarissani on jo vuodesta 2011 asti odottanut pullo tuota arvosteluhuipun 2008 vuosikertaa. Kun pullossa on metallinen (itse asiassa Stelcap Lux-kapselissa on metallikuoren sisällä muovikierre) kapseli, ei pystyssä varastoinnin eikä korkkivian suhteen ole tarvinnut pelätä ongelmia.

Haimme vaimon kanssa paikallisesta pizzeriasta pizzat. Viini sai nyt kompata aluksi pizza-ateriaa. Helleheinäkuun jäljiltä kellarini lämpötila on noussut jo lähelle 18 astetta, joten viini oli heti sopivan lämmintä nautittavaksi. Pullon annettiin kuitenkin hengittää parin tunnin ajan ennen ateriaa.

Viini toimi aterialla ihan mallikkaasti, mutta mitään hurraaelämyksiä se ei nostattanut. Pikemminkin nyt oli esillä peruspunaviiniä, joka täytti tehtävänsä ilman turhia kommervenkkejä. Viini asettui laadullisesti mielestäni samaan kategoriaan kuin chileläinen Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Reserve: yllätyksetön, mutta luotettava viini, joka ei petä.

Osa viinistä jäi seuraavan päivän aterialla nautittavaksi. Lihamureke ja kesäperunat sopivat viinille nekin ongelmitta. Loppulasilliselle riitti vielä muutama pala Juustoportin brandypähkinäjuustoa. Niistäkin viini selvisi hyvin.

En kuitenkaan voi yhtyä noihin Viinistä viiniin arvioihin. Vuosikerta 2008 ei osoittautunut sen kummemmaksi kuin aikaisemmin nauttimani vuosikerta 2005. Arvosanaa ei ole nyt siis tarve nostaa aikaisemmasta kolmosesta yhtään ylemmäksi.

Kirsi

12/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi tuttavuus, ja heti ensituntumalta oikein mukava,pehmeän makuinen viini, käy hyvin tyttöjenkin illan istujaisiin.

Armiidak (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minusta tässä viinissä ei ollut mitään ihmeellistä, makuni tosin on voinut kehittyä toiseen suuntaan...

2,5 tähteä

crestfall (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Odotukset oli kuvailujen mukaan korkeammalla. Vaikka kuvailtu "tanniiniseksi" ja "täyteläiseksi", jäi Norton CS yllättävän vaisuksi. Tuoksu lupaa paljon, mutta maku ei kuitenkaan pidä sitä mitä tuoksu lupaa. Mukavan lämmin ja marjaisen pehmeä maku, mutta kokonaisuutena turhan harmiton ja yllätyksetön. Perushyvä cabernet, josta on vaikea löytää varsinaisesti huonoja puolia, erinomainen yleisviini monelle ruoalle.
Ns. varma valinta.

gm

09/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Karheassa alkoholiliemessä kovaa hedelmää, joka ei aukene miellyttäväksi kokemukseksi.
Karu ja yksiulotteinen viini. Parempia tarjolla paljon.

JN (rek.)

09/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan ok viini, mutta vaatimaton cabernet.

Melko täyteläinen maku, jossa kuitenkaan ei ole yhtään sellaista oikeaa pensaasta poimitun herukan meininkiä vaan lähinnä luumua ja kirsikkaa ja aavistus lakua - jotain tylsää mehutiivistettä josta ne sekoittuvat alkoholiin.

Melko tyypillinen hintaluokkansa viini, mutta muistuttaa enemmän sellaisia 3 rypäleen sekoituksia, joissa on vain paljon hedelmäisyyttä ilman tasapainoa - ja ilman persoonaa.

jtm (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaihteeksi taas tätä. Takuuvarma viini, joka tuhtina herkkuna toimii talvi-iltana. Ensimmäinen CS joka kannattaa ostaa, halvemmat ovat rypäleiden kuninkaan pilakuvia.

miguli

12/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joulukinkun kansa tuli nautittua.Ei moitteen sijaa.Hyvä!

hiekkaroopi

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella hyvä kaveri Unkarilaiselle Gulassille tai muille mausteisille pataruoille. Teeskentelemätön ja hieman rustiikinen..loisto viini.

II amatööri

10/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Punaiselta laivalta raahattu. Nautittu punertavan lohen kera! Vaan juomakin oli hyvin miellyttävää. Pehmeän täyteläistä. Kalattakin. Pitää saada lisää. Ehkä Alkosta?

hka (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
K-Supermarket Mankkaan 600 juuston (internet-sivujen tieto) valikoimasta löytyi kaivattua camembert-juustoa (Le Rustique Cemembert) hintaan 23,90 €/kg.

Toiseksi kumppaniksi viinille ostimme Fazerin oman leipoman voi-valkosipulipatongin (paistettu täällä tänään).

Viini hyvissä ajoin ilmastumaan ja niin kaikki edellytykset nautinnolliselle illalle olivat olemassa.

Korkki kunnollinen, kuiva, pitä ja hyväntuoksuinen. Väri hieno tummanpunainen, reunoilta aavistuksen violetti. Tuoksu marjainen, miellyttävän viinillinen. Maku pehmeä, herukkainen ja lämmin. Ei ollenkaan hyökkäävä, vaan todella miellyttävä.

Kokonaisuutena ihan ok-viini, joka täytti paikkansa hyvin.

Barak (rek.)

07/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksuu palaneelle kumille. Lämmin (alkoholi ?), mausteinen, lakritsainen, jälkimaku lyhyt. Ehkä jonkun vaalean lihan kanssa sopiva, juustoillekin käy.

JTM (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri yllättävän vaalea. Toki valaistus on mitä sattuu mutta vaalealta tuo näyttää. Tuoksu on lämmin, herukkainen ja lääkkeenomainen. Pehmeä maku seurailee tuoksua. Lääkkeenomaisuus vain vahvistuu: lakritsia ja yrttejä. Pituuskin hyvä. Parasta CS:a tässä hintaluokassa.

Sieppo

07/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Muistaakseni Optio noteerasi viinin 14 pisteellä viime keväänä. Suoritus on hyvä 9€:n viiniltä ja saa epäilemään mahtoivatko poltella pilveä siellä toimituksessa ennen pruuvia? Tai sitten nämä uuden maailman viinit kypsyvät vain niin kovin nopeasti.
Noh, tuoksuhan on vaikka mitä, runsas ja lupaileva. Niitä tummia marjoja ja herukanlehtiä ja niin poispäin. Maku ei kuitenkaan seuraa tuoksua ja jää suuria odotoksia löyhemmäksi. Kelvollinen ja harmiton ja merkityksetön. Jos kolmonen on sitä, että juohan tätä, mutta ensi kerralla jotain muuta niin vahva kolmonen.

Tarkka

05/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oliko tarkoituksesi arvostella Cabernet S vai Malbec???

KK

05/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
MIelenkiintoinen ja klassinen lihaisa Malbec, jossa enemmän runkoa kuin suurimmassa osassa Alkon valikoiman laiskoja "mansikkamehuja". Tuottaja ei turhaan valittu Wine Spectatorin TOP 20 viinitiloihin maailmassa 10-2005 !

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin