Viña Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña Tarapacá
Rypäle: Cabernet Sauvignon (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

nautiskelija

12/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistuu kellarilta. Todellinen pettymys.

tommi462 (rek.)

02/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin monipuolinen arkiviini. Sopi monen eri ruokalajin kanssa erinomaisesti yhteen, mutta tuntui erityisesti syttyvän reilusti valkosipulilla maustetuista aterioista.

Itse ostin tätä laatikollisen hintaan 58€, ja tuolla hinnalla antaisin viinille 5 tähteä. Alkon hinnalla viini saa kuitenkin tyytyä neljään.

crestfall (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on paksu, lähes läpinäkymätön ja tasaisen tummanpunainen. Reunoilta viinin väri kirkastuu verisenpunaisemmaksi, mutta pysyy silti hyvin paksuna. Tuoksu on keskirunsas ja tarjoilee tasapainoisesti tummaa herukkaa, karhunvatukkaa, luumua ja makeata kirsikkaa hyökkäämättä varsinaisesti naamalle. Yllätyksekseni mehevähkö tuoksu ei ole erityisen hilloinen, vaikka onkin jo melko makeankypsä. Viini on kuvausten mukaan viettänyt yli vuoden tammitynnyreissä, mutta tammi tuntuu esiintyvänä vain hentona vaniljaisuutena tummasävytteisen hedelmäisyyden yllä.

Pehmeä ja lähes ylikypsän makea maku on lakritsainen, mausteinen, säilykekirsikkainen ja tanakka. Tammea löytyy, mutta se ei tunnu pääsevän paksun makeankypsän hedelmäisyyden alta esiin kuin silloin tällöin häivähtelevinä suklaisen ja mausteisen vivahteina. Yleisvaikutelmaltaan viini on samettisen pehmeä mutta hyvin geneerinen ja yllätyksetön. Viini ei mielestäni missään nimessä edusta mitään "Gran Reserva" -tyyliä, vaan vaikuttaa lähinnä halvalta ja massoihinvetoavalta. Kohtalainen hapokkuus ei kykene juuri ollenkaan pitämään viinin rakennetta yllä, vaan pääsee esiin vasta myöhemmin jälkimaussa hedelmäisyyden kadotessa suusta. Melko hyvin tuntuvat tanniinit pitävät viinin ryhtiä joten kuten yllä, mutta kokonaisuus on silti melko hahmoton ja raskas.

Jälkimaku on keskipitkä. Makeat hedelmät huuhtoutuvat hetkessä kurkusta alas ja jäljelle jää lähinnä tympeä, tikkuisen puinen tammisuus.

Tähän hintaan viini ei missään nimessä ole omissa silmissäni hintansa arvoinen "laatuviini" vaan geneerinen, yliuutoksinen perus-chileläinen. Viini on selvästi tasokkaampi verrattuna kymmenen euroa halvempiin budjettipunkeroihin runsaalla maullaan ja suuntäyttävällä täyteläisyydellään, mutta se ei tarjoa oikeastaan mitään sellaista, mita vajaata puolet halvemmat arkiset aussi- ja chileläisviinit eivät tarjoaisi. Lisäksi Tarapacán sivujen mainitsema 15 ikäännyttämispotentiaali lähinnä naurattaa.

ROCK€ the COOL (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Myös vuosikerta 2010 on aivan loistava! Kaikki viinit eivät pysty elähdyttämään ruoan aromeja esiin mutta tämä viini pystyy. Nostan tämän hienostuneiden viinien kastiin. Ylevä valinta tärkeiden vieraiden täyttämään juhlapöytään!

MarkoRepairs (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valkoviinit ovat jääneet vähemmälle maistelulle, kuitenkin tämä Tampereen Metso kirjastossa nauttimani viini ilahdutti sydäntäni monin tavoin, ja kiitos kirjaston asiantunteville tarjoilijoille jotka tarjosivat jäähdytetyn pullon maisteltavakseni.
Ensimmäisenä maistuu viini makeus joka ei tunnu kuitenkaan lisätynsokeriselta vaan hedelmälihassa olevalta sokerilta, missään vaiheessa vetisyys ei yllätä vaan viinin maku tuntuu koko juomisen ajan.
Ensin makeus sitten kirpeys on hyvä yhdistelmä oikeassa nautintalämpötilassa.

jk

03/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valkosipulikermaperunat
+
liekitetty pippurihvi
(dijon,kerma)
+
vina tarapaca 2010

=
nam,nam

JN (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllättävän kirpeä ja hedelmäinen maku. Muistelen, että edelliset maistamani vuosikerrat ovat olleet pyöreämpiä ja täyteläisempiä. Voi johtua myös viinin nuoruudesta. Mielenkiintoisinta tämän tuoksussa oli karviaismarja ja anis, mutta maku aivan liian tanniininen ja nuorekas.

87 pistettä.

ROCK€ the COOL (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Riittävästi makua, ei mitään litkua.

Aahu

10/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Voi kunpa olis kympin pullo niin voisi ottaa arkiviiniksi.

Make

12/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hienostuneen närästävä tuoksu. Makuelämys viehättävän napakka. Kyllä tätä kinkun kera lotraa!

JN (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Surkea vuosikerta. Maistettiin heti ja annettiin sitten hengittää tuntitolkulla, mutta alusta loppuun viini oli kovaa ja tylyä.

Viini ei tuntunut olevan mitenkään pilalla: selkeästi herukkaisuutta löytyi, tanniineja ja hedelmää, mutta maku oli ruma ja epäkohtelias.

Rautainen, verinen kokonaisuus, joka ei istunut yhteen ruokien kanssa ja oli lipittelyyn aivan liian hapanta.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sopiva Cabernet Sauvignon, ei liian makea mutta viimeisin puristus aivan parhaisiin jää puuttumaan. Alkoholi paistaa hienokseltaan läpi. Hintaansa nähden oikein hyvä valinta niin ruuan kera kuin seurustelujuomaksikin.

Jaana

01/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Wieninleikkeen kera valkosipuliperunoiden juuri nautimme 2006 vuosikertaa ja makuelämys oli suloinen...mmm., viekläkin on hyvä jälkimaku suussa! Saimme kys. viinin pikkujoululahjaksi, ihana löytö meidän tuleviin juhlaruokapöytiin!

joukat

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen..yllättävän hyvä. Chileläisten viinien ystäville ehdoton makuelämys. Suosittelen.+++++

tim

04/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensinnäkin sanottava, että tässä viinissä on mahtava tuoksu. Tosiaan sopii parhaiten vahvamakuisten ruokien ja liharuokien kanssa. Maku hieman mustaherukkainen tai ... jopa suolainen. Mutta jälkimaku mahtavan pyöreä ja pehmeä. Nam. Itse tulen ostamaan varmasti toisen pullon.

D

03/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin maukas viini, 14 euron hintaan nähden todella laadukas. Cabernetia maukkaampi, loistava piffiviini, makutottumuksista riippuen menee myös seurustelujuomana. Me likes :)

ulla&kari

02/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
haluttiin maistaa välillä vähän laadukkaampaa chileläistä. Halvempia tarapaca pulloja on tullut paljonkin maisteltua. On myönnettävä että tässä kalliimmassa on hieman jalostuneepi ja pehmeämpi maku. Emme tiedä mikä on virallinen suositus, mutta meille ainakin maistui erinomasisesti kanaruokien kanssa.

JN (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu antaa odottaa paljon. Se jättää pitkäksi aikaa mieleen kuvan kypsistä ja mehevistä rypäleistä.

Maku on aluksi vain paahteinen ja roteva, mutta avautuu sitten herukkaisemmaksi ja tanniinien kovuus poistuu ja viini pyöristyy. Maku ei kuitenkaan täysin vastaa tuoksua tyylikkyydessään.

Vuosikerrasta en osaa sanoa, kun en ole muita maistanut, mutta jos tätä vertaa Tarapacan halvempaan mutta loistavaan 2002 cabernet-syrahiin, niin aika samantasoinen viini on kyseessä. Hinta/laatu siksi vain 3+

acsu

07/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aukeaa hitaasti, mikä tietenkin on hyvä merkki. Näin kesällä pieni viilennys on paikallaan. Mustaherukka ja simppelit mausteet tulevat meileen. Kohtuullinen maun jatkuvuus ei ole muuta kuin pelkkää plussaa. Seyrustelujuoma ennen kaikkia. Tosin lyhyt pullo...

acsu

u may call me elToro

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä viini ja voisi sanoa H/L-suhteen olevan paikallaan. Jälkimaku pitkä ja kehittynyt. Tarapacan kolmen viiniluokan kärkeä siis. Alinkin menettelee...

Maipo Walley

04/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sain vinkin kyseiseen viiniin ja vuosikertaan Kauppalehden viinin maistajilta .Kipin kapin kauppaan ja hyllystä löytyikin kyseinen päällepäinkin miellyttävän/herkullisen näköinen Chileläinen laadukas punaviini.Maku on tosi voimakas ,silti sopivan miellyttävän pehmeän ja marjaisan makuinen.Tosi aromikas, sopivan mausteinen,sekä
sopivan voimakas, ei liian hedelmäisen mehuisa .Sopii nautittavaksi tumman riistalihan kera erittäin hyvin.Mielestäni käy jopa seurustelujuomaksi ,hyvän ja pitkän jälkimaun johdosta.En pettynyt ostokseeni.Suosittelen laatuviineistä pitäville viiniystäville

hacienda

09/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävän pehmeän makuinen viini,silti voimakas pitkä jälkimaku.Oli tarkoitus eilen ottaa vain yksi lasillinen,mutta niinhän siinä kävi että tuli juotua koko plo :) Oli se niin hyvää.

J

03/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavan ryhdikäs, paahteisen mausteinen viini. Hieman voimakkaampien liharuokien kanssa ihanteellista. Pitkähkö jälkimaku korostaa makuelämystä. Kevyempien ruokien kanssa peittää ruoan maun. Menee myös hyvin sellaisenaan, jos sattuu tykkäämään sopivasti vastaanpotkivasta viinistä.

Miia

02/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lempeiden punaviinien ystävälle loisto-ostos!

jusukka

01/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
sain viinin lahjaksi,joten hinta/laatu on tiertysti ääretön.
Viinissä tuoksuu pehmeästi mustaherukka. Hyvin kehittynyt pehmeästi tanniininen maku seuraa hienosti tuoksua. Loistava viini; toki kallis.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin