Piedemonte Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Piedemonte
Alue: Navarra
Rypäle: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
 • Vuosikertataulukossa Navarra on saanut molemmille vuosille 2011 ja 2012 maininnan "very good", joten Myrskylinnun löytämä muutos laadussa ei johdu vuosikertavaihtelusta.

  linkki sivulle: http://winesfromspainusa.com/vintage-chart/
  Weicco (17.04.2017)
  Valmistajankaan sivuilta ei löydy selitystä muutokseen. Viinille luvataan kuitenkin peräti 8 vuotta varastointikestävyyttä. Voisiko muutaman vuoden varastointi auttaa asiassa?

  linkki: http://piedemonte.com/nuestros-vinos/reserva/
  Weicco (17.04.2017)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Myrskylintu

04/2017

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2012 ei yllä samaan kuin edellinen.
Helposti imarteleva makeus on vähentynyt, ja samalla maku on menettänyt syvyyttään. Suklaamaisuus, tammikin, on vähentynyt.

Tässä ei ole nyt kyseessä kuin vuoden ero, mutta tämä maistuu kuin monta vuotta nuoremmalta. Tiedätte miltä nuori viini maistuu, vähän vielä kehittymättömältä, mehumaisemmalta ja samaan aikaan terävältä.

Vuosikerta 2011 oli syvä, muhkea ja aromikas. Vahva. Tarratkaa kiinni, jos vielä löydätte vuoden 2011 pullon! Nugan Estate Durif oli myös erinomainen tuona vuonna, siinä vuodessa oli jotain.

Myrskylintu

10/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin taas. Itse asiassa olen ostanut yhä useammin. Kyllä tämä on mielestäni hämmästyttävän hyvää hintaansa nähden.
Tämähän on merlot, jota miksattu cabernetilla ja tempranillolla. Sekoitus on erittäin onnistunut. Merlotin makeus puskee hieman liikaa, ja tanniinit ovat korkealla ilmeisesti kahden muun lajikkeen peruja. Tässä on jännää just tämä ristiriita, on yhtä aikaa makeutta ja tanniineja. Makeutta ja syvyyttä.

Ei ole pelkkää mehumaista makeaa merlottia, eikä tuimaa cabernettia, vaan tähän on saatu molemmat just täsmälleen oikeassa suhteessa.
Tätä viiniä voisi kutsua ylimieliseksi. Se tietää ettei ole kallista, mutta myös tietää tasonsa eikä nöyristele vaan päinvastoin kerskuu röyhkeästi. Mielestäni alle kympin viineistä suvereeni.

Nämä mun turinat eivät ole mitään ammattilaisen tekstiä, vaan ihan tavallisen kolmekymmentä vuotta punaviinejä juoneen tavallisen tallaajan jorinoita. Syvä kumarrukseni sinne Bodegasille tästä viinistä.
Älkää muuttako reseptiä.

Myrskylintu

07/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta-laatusuhteeltaan mielestäni ihan huippuviini. Kuten aiemmatkin arvostelijat täällä ovat todenneet, niin ampuu kuin Navaronen tykit. Ei mitään lantrinkia, vaan täyttä ydinmehua. Tykkään kovasti. Oikeastaan ainoa joka tämän ylittää alle 15e viineistä on Nugan Estate Durif omasta mielestä. Toinen hyvin tymäkkä viini. Tanniineja on ehkä vähän jopa liikaa, tämä viini kuivaa rajusti suuta. Puolikkaan pullon jälkeen suu on kuin santapaperia tämän nauttimisen jälkeen, mutta maku on todella vahva, portmainen. Vähän kuin kuivaa porttia. Itse tykkään tämän tyylin viineistä.

Perttu (rek.)

01/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon budjettiviinien testaus jatkuu. Ei vastannut odotuksia, vaikka jossakin lehdessä tämä kuului alahyllyn valikoiman kärkeen. Kokonaisuus ei ole tasapainossa, hapokkuutta ja raikkautta puuttuu ja maku on yksiulotteinen. Toki tämä kokeilu olikin riski, kun espanjalaiset viinit noin keskimäärin eivät kuulu omiin suosikkeihin.

Ummon (rek.)

01/2016

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makea ja täyteläinen. Marjaisa, mutta hieman tunkkainen maku.

Hartsu

11/2015

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makeahko, suoraan sanoen ällö. Vaikea sanoa tästä mitään posiivista.

Hannu P

08/2015

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä viini tähän hintaan. Ei turhaa ollut viinlehden arvosteluissa 4 tähden arvoinen.

Omppu (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jälleen valitsin viinin Viini-lehden arvostelun perusteella. Alle 10 euron neljän tähden viini.

Väriltään viini alkaa olla jo hieman rusehtava. Syvän punainen, selkeät kyyneleet. Ensituoksu toi mieleen käyneen marjamehun. Kun viiniä pyöritteli enemmän lasissa, huomasin tuoksussa kuivattua hedelmää, makeaa punaista marjaa, lakritsia. Aluksi maistaa vain makeat marjat, mutta sitten tanniinit ja maut tulevat peliin: mausteita, makeaa marjaa, kuivattua hedelmää, lakritsia.

Alle 10 euron viiniksi oikein hyvä viini. Makeutta on ehkä hieman liikaa omaan makuuni, mutta muuten toimii. 4 tähteä, koska pidin, mutta ei ollut kuitenkaan täyskymppi.

Hombre (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
On kuin pulloon upotettu raivo härkä! Todella tymäkkää ja agressiivista. Happoa, kulmaa ja särmää löytyy. Satun pitämään voimakkaista viineistä ja tämä on yksi luottotuotteista.

Ehdottomasti ruokaviini. Ja ruuan pitää olla tuhtia. Hennommat tapakset rypistyvät tämän härän kavioiden alle.

mouse (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pidin myös tästä viinistä. Verrattuna moniin kokeilemiini saman hintaluokan espanjalaisiin tämä oli tuhti ja ponteva viini. Maku todella on voimakas, ja voi olla että viini on parhaimmillaan ruokaviininä, mutta itse nautin tätä melko sekalaisen juustovalikoiman seurana ja yhdistelmä ei ollut lainkaan hassumpi. Suositettelen siis kokeilemaan myös juustoille.

JN (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Varsin komea viini hintaluokassaan. Maku on erityisesti mieleeni: samenttinen, hyvin kypsynyt. Tumma espanjan yö.

Maku on roteva ja melko tanniininen. Verta ja savua. Maistui ainakin sieni-papupaistoksen kanssa, tämän kanssa parempi varmaan olla lämmintä ruokaa kuin juustoja.

Alle kympin viiniksi erittäin hyvä, 4+

Ellosen Jussi (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Muutaman päivän vissyttely oli herkistänyt makunystyrät äärimmilleen Piedemonten saapuessa grillipöytääni. Vadilla lepäsi possun sisäfilekvartetti valkosipulimarinadissa, röstiperunoiden ja lime-ruohosipulikastikkeen ohella tarjolla oli perinteistä fetasalaattia. Navarran viini ampui kuin Navaronen Tykit, liikaa ruutia ja savua. Merlot, Tempranillo ja CS ovat kaikki rautaa, mutta yhteenliitettyinä taipuvaisia kääntymään ruosteen puolelle. Tiivis tisle oli toki napakka ja vaikuttava, mutta vanha kulinaristi arvostaa enemmän käsisuudelmaa kuin raivokasta penetrointia. Eli lopputulos myötäili eilistä MM-puolivälierää - Hispania oli ennakkosuosikki, mutta Gallialaiset jyräsivät loppumetreillä tulokseksi 3-1.
Seuraavaksi valitsen taatusti jotain Gallian kylän liepeiltä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin