Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Cecilia Beretta
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina (65 %), Rondinella (20 %), Corvinone (5 %), Negrara (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2008: 1. sija
  Italian rypäleiden punaviinit, hinta alle 15 €
  (Vuosikerta: 2005)
  Maahantuojan (Wennerco Oy) tiedot:
  Tuoksussa kypsää kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä, taatelia, suklaata. Maku on täyteläinen, maukas, lämmin, kirsikkainen, kevyesti mausteinen, tyylikäs ja tasapainoinen.

  Viini on käynyt ensin 15 päivää kuorien kera. Tämän jälkeen viiniä on varastoitu terästankeissa 5 kuukauden ajan. Satovuotta seuraavan vuoden helmikuussa viini laitettiin käymään uudelleen ripasso- menetelmällä amaroneviinien valmistuksessa käytettyjen kuivattujen rypäleiden avulla. Toisen käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 12 kuukautta tammitynnyreissä sekä 8-12 kuukautta pullossa.

  Cecilia Beretta Estate on Pasqua-viiniyhtymän ylpeys. Cecilia Beretta -viinit tulevat Valpolicella, Valpolicella Classico, Verona ja Soave Classico -alueilta.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vogelweide

11/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin iso yllätys minulle. En ole ollut mikään suuri Veneton viinien ystävä, mutta tämä oli erinomainen Ripasso. Yllättävän pitkä, mausteinen jälkimaku. Kuin olisi syönyt suun täydeltä "Lebkuchenia" (saksalainen, erittäin mausteinen joulu kakku/pipari). Omaa loistavan Hinta-laatu suhteen.

tommi462 (rek.)

12/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nuoreksi viiniksi ja hintaansa nähden lähes täydellinen viini. Tai sitten minulle sattui priimapullo. Tätä tulee kyllä kaappiin vielä lisääkin.

Zivago

01/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä ja varmasti vastapaistetun kinkun ystävä. Kolmantena päivänä toimii vielä kokiksella blandattuna - ja toimii. Ranskan oppeja..

Arnold

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä vuosikerta 2009 oli suuri pettymys minulle. Viime vuonna sama viini oli täyteläistä ja oikein hyvää, niinpä joimme vaimoni kanssa sitä useamman pullollisen Länsi-Välimeren risteilyllä. Nyt sama viini onkin melko kevyttä ja vähän hapanta, ihan kuin jotain Pinot Noiria joisi. En todellakaan suosittele ellei sitten satu pitämään tämän tyyppisistä viineistä.

Maranello (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei ihan täydellinen ripasso mutta lähes.! kuitenkin täyteläinen ja kunnon tanniininen tumma ja tamminen viini.

crestfall (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomaisen tuhti ripasso. Maku toimii kuin vuoristorata - aluksi tulee keveän pehmeä ja makean hedelmäinen maku, sen jälkeen mukaan iskee pienellä viiveellä tuhti ja mausteinen takapotku. Kokonaisuus on kuitenkin upean täyteläinen, tasapainoinen ja lämmin, viini on erinomaisen miellyttävä vaikkei viinin maku ollekaan miellyttämishaluinen.
Mausteisuus ja tanniinit kaipaavat ilmaamista ja karahvissa viini avautuukin erinomaiseksi, voimakkaaksi ruoka- ja seurusteluviiniksi. Toimii niin viilenevinä kesäiltoina kuin talven lämmikkeenä. Tasapainottelee neljän ja viiden tähden välillä. Onhan tämä ripassoksi hieman tyyriimpi kun hyviä saa paria euroa halvemmalla, mutta piru vie on tämä niin hyvä viini. Viisi tähteä, laatu maksaa!

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
86 pistettä.

54j69s (rek.)

12/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
OK

NoClass (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman ihmetyttää aiempien vuosikerojen saama vaisumpi vastaanotto ViiniWebin arvostelijoiden osalta. 2006 nimittäin hehkuu lämpöä. Toki vuosikerroissahan on eroa, selvä se.

Lieneekö syynä se, että italialaisille tyypillisen vahvan tuliperäisen maan maku on tällä kertaa taka-alalla, ja tilalla on jokseenkin lämmin ja pehmeä kosketus. Siten maku lienee joillekin Italia-fanaatikoille ehkä liiankin ohut, mutta itselleni vaihtelu välillä virkistää. Lähinnä luumua ja kirsikkaa, ei ollenkaan niin vahva ja pistävä kuin saapasmaan edustajista on totuttu.

Ei ehkä punaiselle lihalle, mutta kanalle. Itse napsin Aura Gold- juuston ja paahdetun patongin kera, Prego!

ansku

04/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini ihan peruskamaa, ei säväyttänyt. Vähän pliisu, hinta/laatusuhde ei oikein kohtaa, ei nyt ihan mikään täydellinen pettymyskään mutta löytyy suuhun sopivampaakin...

JN (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parempi kokemus kuin edellisellä kerralla. Uusi vuosikerta tuntui täyteläisemmältä ja lämpimämmältä. Mausteinen ja silti pehmeä.

Johannes (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin tehty ja miellyttävä viinihän tämä on. Ripassoksi tämä on kuitenkin mielestäni jotenkin pieni ja vaisu. Parhaiden ripassojen muhevuutta, pureksittavaa paksuutta sekä ihanan runsasta ja äitelää hedelmäisyyttä tästä ei oikein löytynyt.

Henkka

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sain joululahjaksi pari pulloa tätä viiniä ja avasin tänään 14.3.2008 yhden pulloon liha-aterian kyytipojaksi. Appiukkokin, kohta 84v, Talin ja Ihantalan veteraani ja joka ei tiedä viineistä mitään, reagoi, että lasissa on nyt joitain erikoista. Hän totesi, että tätä voisi juoda ilman ruokaakin, ei tanniineja vaan todella täyttä kypsää tavaraa.

Nexus

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensinuuhkaisu herätti epäilykset pienestä korkkiviasta, sillä viini ei ollut lähellekkään niin hedelmäinen kuin olin odottanut. Hetken lasissa oltuaan viini kyllä alkoi hieman avautua.

En vieläkään ole varma oliko tuote täysin kunnossa.

Ciabatta-leivän, oliiviöljyn ja parin italialaisen juuston kanssa oli kuitenkin hyvää.

korkki oli niin tiukassa etten saanut sitä kokonaisena ulos. Oli pakko järsiä pikku pala kerrallaan :D

Aficionado

05/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aika hyvä! Mukavan hedelmäinen ja miellyttävä kokonaisuus. Nahkaa, runsaasti hedelmää ja mausteisuutta maussa. Kelpo jälkimaku, ei mikään pisin mahdollinen, muttei ihan lyhytkään.

Ok äitienpäivä-viini naudanlihan seuralaiseksi.

JN (rek.)

04/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tästä löytyy monia kevyitä vivahteita. Kokonaisuus on melko tasapainoinen, mutta persoonaton ja vaisu.

jhm (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Syksyn edetessä ja päivien lyhentyessä ripassot ja amaronet ovat yleensä istuneet hyvin illanviettoon,vaikkapa tuhdin lihapadan kanssa.Nämä kun ovat tavallisia viinejä konsentroituneempia ja tuhdimpia,etenkin amaronet.Tämä yksilö sai vielä hyvät kehut Viinilehdessä.
Tuoksu oli alussa hieman sulkeutunut,mutta avautui pikkuhiljaa.Aika kevyt,löytyy perunakellaria,vähän kypsiä hedelmiä,hieman kuivattuja hedelmiä.Maku on keskitäyteläinen,notkea,kypsän ja aika tiiviin hedelmäinen.Jättää hieman suuta kuivattavan tunteen.Ihan hyvä balanssi.Olin odottanut vielä tulisempaa ja tiiviimpää pakettia,mutta kyllä tämä istui erinomaisesti pizzan kanssa.Sopii myös erilaisten liharuokien ja juustojen kanssa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin