Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Zenato
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina (80 %), Rondinella (10 %), Croatina, Oseleta (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana

 • Tuotantoalue:
  DOC Valpolicella Superiore, Veneto, Italia

  Rypäleet: Corvina Veronese 80 %, Rondinella 15 %, Sangiovese 5 %

  Alkoholiprosentti: 14%

  Väriltään rubiininpunainen. Tasapainoinen, täyteläinen viini, jossa maistuvat punaiset marjat. Herkullisen hapokas.
  Sopii erinomaisesti riistaruoille sekä grillatun porsaan kanssa.

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: arvostelija (24.05.2010)
 • Tämä runsaasti arvosteluita täällä kerännyt viini on jakanut mielipiteet aika jyrkästi:nelosten ja viitosten joukossa on runsaasti mukana kakkosia ja kolmosia.

  Itselle on viinistä jäänyt pysyvä vastenmielisyys kaikkia niitä viinejä kohtaan, joiden nimessä esiintyy "Ripassa Valpolicella".
  Weicco (12.05.2017)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Ummon (rek.)

05/2017

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Marjaisa ja hieman kitkerä. Karvas jälkimaku.

jyrkiboy (rek.)

09/2013

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma,sopivan vahva,marjaisa kokoaisuu hyvä ja vaikutti 10 vuotiaana kypsältä ja erittäin nautittavana kokemus. Tuskin kannattaa pisempään säilytellä.

Arbuusi

01/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
HUIPPU! Tämä on kulmaviini, johon vertaan muita, enkä ole parempaa minun makuuni sopivaa vielä löytänyt. Sopii melkein kaiken kanssa! Löysin tämän jo markka-aikaan, jolloin hinta oli kyllä reilusti alle satasen! Olen tästä nauttinut joka joulu, enkä ole vuosikertaeroja suuremmin huomannut.

Red wine

03/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen viini haudutetun kartisanniskan kanssa nautittuna.

JTE

03/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En ole suuri Valpolicellan ystävä, mutta superiore pääsi yllättämään. Todella mehevä tuoksu antaa ymmärtää, että nyt on lasissa voimaa, mutta maku on erittäin hienosti tasapainossa aina pitkän jälkimaun loppumetreille. Hirvipaisti oli oiva kumppani superille.

Täytyy hakea uusi pullo ja kokeilla, mitä muutama vuosi kellarissa tekee.

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on syvän purppurainen ja viinin reinoilta voi nähdä vielä häivähdyksen nuoruuden sineä.

Tuoksu on todella runsas, antava, makean hedelmäinen ja kypsän marjainen. Tuoksun läpi tuntuu kyllä kevyesti myös runsaahkon alkoholin oma haju.

Maku on todella pehmeä ja runsaan, lähes pureksittavan täyteläinen. Maku on melko kuiva ja mausteinen, mutta erityisesti aluksi siinä tuntuu myös makeahkoa hedelmää. Melko nuorekkaan hedelmäisen maun keskivaiheilla pyörii kypsää mustikkaa ja boysenmarjaa, jotka jälkimaussa rupeavat siirtymään syrjään ja antamaan tilaa pitkälle ja lämmittävälle tunteelle, jota siivittävät kevyen pippurinen mausteisuus sekä kevyehkö tammisuus.

Viinin tanniinit ovat erittäin reippaat ja ne kuivaavat suun hetkessä hiekkapaperiksi, ellei jotain syötävää satu löytymään viinin kumppaniksi. Ripassan ohjalla oleva Valpolicella-viini tuo viiniin mukavasti happorakennetta, mutta viinin massiivisen paksu suutuntuma melkein vaatisi happoja enemmänkin kantamaan viinin loppuun saakka.

Ripassa on kaikin puolin hurmaava kokonaisuus ja yksi parhaista italialaisista, jotka saa kannettua Monopolista kahdella kympillä. Vaikka viini on kaikin puolin nautittavissa nuorena, on vanhempaan Ripassaan tutustuneena pakko todeta, että viinin huippuikä kuitenkin lienee jossain 5:n ja 10:n vuoden välillä vuosikerrasta - nyt oikein miellyttävä paksukainen tulee muutamien vuosien odottelulla karistamaan yltään paljon ylimääräistä, jolloin jäljelle jää mitä hurmaavin ja tasapainoisin ripasso-viini.

Viinin hinta-laatusuhde nykykunnossa on 4,5, ja vain käyttötarkoitus heilauttaa sen joko neljään tai viiteen. Nyt odotetun vapaapäivän juhlistajana viini suoritti tehtävänsä erinomaisesti, joten pitäähän se nyt tällä kertaa kallistua viiden tähden puoleen.

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on rubiininpunainen, mutta on ryhtynyt taittumaan kevyesti tiilenruskeaan reunoiltaan.

Tuoksu on syvä, täynnä tummia marjoja ja kypsää, makeata hedelmää.

Maku seuraa tuoksun perässä. Ensivaikutelma on selvästi mausteisempi ja nuorta Ripassaa kuivempi, mutta viinin hedelmäisyys on yhä tallella. Maussa on tuttua mustaherukkaisuutta, mutta sen pureksittavan makea paksuus on tyylikkäästi ikääntynyt ja nyt hieman hillitymmän täyteläisessä viinissä korostuvat ennen taustalla olleet tupakka ja hento tervaisuus.

Viinissä on edelleen selvästi kohtuulliset tanniinit jotka antavat rakennetta viinille tasapainoisten happojen kanssa.

Jälkimaku on pitkä, lämmin ja kevyen katkeroinen. Tumman marjainen hedelmäisyys viinin kantaa kielellä pitkään.

Ripassasta löytyy selvästi rakennetta ja hedelmää pidempäänkiin kypsytykseen, mutta 10 vuoden ikäisenä viini rupeaa olemaan huipullaan - viini kestänee vielä muutaman vuoden, mutta 15 vuotta rupeaa olemaan riskirajoilla. Kymmenvuotisena viini on erinomainen nautiskeluviini, mutta sopii edelleenkin esimerkiksi hieman punaiseksi jätetyn lihan kumppaniksi. Ripassa on edelleen ylivoimaisesti parhaita viinejä mitä pitkäripaisen Italia-hylly tarjoaa alle kahdella kympillä.

Legless Scotsman (rek.)

04/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, mausteinen, tamminen. Mukava puinen tuoksu.

JN (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen arvio samasta vuosikerrasta. Vähän alkaa epäilyttää, että viinintuottajat tekevät samasta vuosikerrasta useita eri laatueriä: parhaat lähetetään kriitikoille ja messuihin - ja sitten ne heikommat tynnyrilliset kauppojen hyllyille. Viinimessuilla tämä oli kiistatta 91-92 pisteen viini, mutta nyt enemmän 87-88p. Laatu on nytkin ihan hyvä, mutta pullon sisältö kovin erilaista. Mustikkaista ja rakenne puuttuu - ihan kuin edellisessä arvostelussa. Itse tykkään kyllä mustikoistakin, en vain 5 tähden verran.

lator (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tummahkon punainen väri, lasin läpi voi erottaa sormien varjon. Kypsän mustikkainen tuoksu on lupaava, mutta valitettavasti mausta puuttuu rakennetta. Siinä on alku ja loppu, mutta väliltä jää kaipailemaan viineille tyypillistä "nostetta". Ensipuraisu tarjoilee kypsistä puutarhamustikoista puristettua hilloa. Keskipitkä jälkimaku jättää kielen päälle puisen aromin ja alkoholin polttelun. Yrittää ehkä liikaa olla Amarone kompensoimalla hedelmän puutetta tammella, siinä epäonnistuen.

84 pistettä.

port (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toimii - toisin kuin edellinen vuosikerta.

Maranello (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Laatu tavaraa Italiasta. Jykevä tanniininen mutta maukas viini. Hintansa arvoinen

TRi

01/2011

Vuosikerta: 07

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin laadukas viini.
Hinta yläkanttiin.

Wombut (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pitänee maistella uudestaan ihan ajatuksen ja ajan kanssa. Tuoksussa varsin dominoivasti rusina ja luumu. Väritykseltään todella tumma ja läpäisemätön, kuin LBV porteissa konsanaan. Kaveri joka ei muuten viineistä kai niin perusta, mieltyi makuun ja yltyi jopa juomaa kehumaan.

Hyvä ja mielenkiintoinen tuttavuus, ns. "normaalina" alkon 9e hintaisena olisi tähdet ihan toista luokkaa.

niunau

12/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Voimakkaiden juustojen kanssa näin uuden vuoden aattona. Erittäin miellyttävä kokemus.

h31ccu (rek.)

12/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upean pehmeä maku, todella mukava yllätys, tosin tanniinit allekirjoittaneelle turhan voimakkaat, kits seuraavan päivän olojen.

JN (rek.)

10/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2006 oli melko heikko esitys, mutta 2007 tekee paluun klassiseen hyvään ripassaan. Viini on silkkinen ja pitkä, tämän juominen oikeastaan eroaa kaikista jopa paljon kalliimmista viineistä - siinä että aivan kuin tämä ei olisi vesipohjaista ollenkaan vaan jotain hienoa öljyä, joka vain sulahtaa alas ja jättää kielen päälle harmonisen värähtelyn.

viiniväijy

07/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Muistan hyvin vuosikerran 2001, joka oli loistava. Vk 2003 ei tuntunut enää niin hyvältä ja oli jopa pettymys. Vuosikerta 2006 on parempi kuin 2003, mutta ei yllä mielestäni vuoden 2001 tasolle.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi. Zenato on laadukas viinintuottaja ja se tuntuu tuotteessa kuin tuotteessa.

II amatööri

05/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lienee tyypillistä, lähellä perinteistä italialaisviintä. Loitompana jostain etelä-amerikkalaisesta makusuuntauksesta. Täyteläistä, hapahkoa? voimakasta, pitkä jälkimaku, jne. Oli ehkä väärä ateriavalinta tälle. En silti moiti, hyvää oli, viiniä. Loput nautimme "jälkiaperitiivina" pahemmin irvistelemättä. Olisi tämä pitänyt kirjoittaa kohta nauttimisesta, muistaisi enemmän. En ensimmäiseksi ala kaupasta tätä etsiä. Makuasia.

arvostelija (rek.)

05/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerrassan ihastuttava viini! Ihanan samettinen ja täyteläinen, sopii loistavasti esim. lammasruokien kanssa. Suosittelen!

Juha

04/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2001 oli aikoinaan herkkua.
2003 oli pettymys
2006 on floppi

Pate

02/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Töiden jälkeen todella innostuneena ostamaan ja odotin sitä aivan upeaa unelmahetkeä, jolloin maistan tätä niin yliarvostettua viiniä.
Pettymys oli valtava, olen vieläkin vihainen. Tällä hinnalla saan huomattavasti parempia viinejä, mutta kun on kokeilunhaluinen, niin mikäs siinä!
Pidän täyteläisistä viineistä, ja onhan tämä täyteläistä, mutta omalla erikoisella tavalla ja samalla lirumaisen yksinkertainen. Voimakas maku, mutta ei missään vaiheessa maukas eikä maku ole millään tavalla erikoinen tai moniulotteinen. Yksinkertainen, karkea maku joka todellakin jää suuhun vaimaamaan, mutta pahana. Kun viiniä juo suurempia kulauksia, huomaa myös pistävyyden.
Mieleeni tulee viini, johon on lisätty aromeja, enkä yhtään ihmettele jos näin on.
Puolet halvemmalla, voisin ostaa sillon tällön.
Viinistä tulee mieleen Mc Donalds. Tietämättömälle valtaporukalle menevää roskaa, kun taas gastronomian ystävät suunnistavat muualle.

Tkhyla

02/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
erittäin mahtava kokemus. turvallinen valinta. varmasti pidät.
ehdottomasti suosittelen

maiskuttelija

01/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen kokonaisuus. suosittelen.

tietäväinen

11/2009

Vuosikerta: 4

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maku sen verran hento, ettei suomalaisen kokin tekeleiden kanssa raaski tuhlata.

Italialaisen ruoan kanssa maino viini, kunhan suomalainen ei ole päässyt pippurimyllynsä kanssa liian lähelle.

Myös "hyvä dokausviini."

2006 eri viini kuin 2007

JN (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Verrattuna zenaton oikeaan amaroneen tämä oli todella vaisu. Harmitti myös se, että jotenkin tämä vuosikerta oli kadottanut kirsikan ja vaihtanut tilalle mustikan.

Jotenkin koko paketti oli myös ihan säpäleinä ja viini levottomassa vaiheessa. Ei ollenkaan niin pitkä ja soljuva kuin 2001 vuosikerta, jota ehdin maistaa kolmesti. Vartaan nyt pisteitä siihen enkä amaroneen.

Voi olla, että tämä 2006 asettuu kunhan saa vähän lisää ikää. Voi myös olla että jää pelkäksi sekasotkuksi.

missi

02/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
erittäin hyvä paras mitä olen maistanut

ape

01/2009

Vuosikerta: 06

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
hyvä dokausviini :-) vaik saahan sitä melkein yhtä nautinnolliset kalsarikännit halvemmallakin. Ja ei kannata syödä juustoja tämän kanssa, kun ei tämä täydennä niitä makuja juurikaan.

JJH

12/2008

Vuosikerta: 06

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuten edellinen arvostelija kymmenittäin on eri viinejä maisteltu ja tämä on ehdottomasti paras ... Väri kertoo paljon kaadettaessa .... odotettavissa on erittäin täyteläinen ja tasapainoinen viini .tumman lihan tai juustotarjottimen viereen yksi parhaista vaihtoehdoista.
Tulen ostamaan muutaman pullon säilytykseen ja useita nautittavaksi =)

sam

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kymmeniä viinejä on tullut maistettua ja paras tähän mennessä löytyneistä.

jhm (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään todella syvän punamusta.
Tuoksu alussa kypsän hedelmäinen,mutta haalistui jotenkin sitten.
Maku on erittäin hedelmäinen,hillomainen,kirsikkaa ja tummia luumuja.Ensisiemaukset positiivisia,wow,mutta ilmastoinnin myötä ruuan(broilersalaatti) jälkeen alkoi vaikuttamaan enemmän imelältä ja yksioikoiselta.Ei kehittynyt lasissa ollenkaan.Vähän niinkuin kallis konsentroitunut kirsikkamehu.Käsittämätöntä kun olin pisteyttänyt 2003:n 5:lla 2½ vuotta sitten.Ja Parker on antanut tälle 93!
Tekisi mieli antaa 2 pistettä,mutta taivun (Parkerin painostuksesta) venyttämään --> 3-

ana (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerrassaan herkullinen, ruuan kanssa tai ilman.

SL (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan mieletön viini.

Väristä jo huomaa että nyt on tosi kyseessä. Avauduttuaan karahvissa on tuoksussa kirsikkaa, huumaavaa hedelmää. Maku viettelee ja kaikki palaset on kohdallaan jokaisella suullisella. Viini on jännästi jopa makea, mutta kuitenkin juuri prikulleen sopivassa määrin.

Tässä on viini joka ei paljoa leiki.

Lovejoy

08/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Siis...nyt näyttää siltä että maku tulee hyvästä ennakkoarvosteluista! Viini oli kyllä hyvää, mutta parempaa saa halvemmallakin.

mha

05/2008

Vuosikerta: 06

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parasta italialaista mitä olen juonut !

mrrw

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen viini! Palautti uskoni vanhan mantereen tuotteisiin :)

Risto (rek.)

01/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kallista mehua!

hka (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli tämän arvostelusivun innoittamana ostettua pullo täällä kehuttua punaviiniä. Nautimme sen vaimon kanssa itsenäisyyspäivänä juhliaksemme 90-vuotiasta Suomea.

Brasilialaisen härän paahtopaistin kanssa nautittuna ei viini noussut tavanomaista kummemmaksi. Muutama lasillinen jäi myöhemmin illalla port-salut-juuston kanssa nautittavaksi. Mitään makuelämyksiä se ei kuitenkaan tuonut esille. Viinissä oli kyllä oma tunnistettava makunsa, mutta jälkimaku oli mitätön.

Hintaansa nähden ylikallis ostos. Laatu mielestäni samaa luokkaa kuin Gallon Cabernet Sauvignon (Alkon numero 006931), jonka hinta on vain € 7,98.

Niklas (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En pidä teeskentelystä.

Poikkeuksellisesti hyvin lyhyesti: viinin väri melko tumma,syvemmän värisiäkin on toki nähty.

Tuoksu: erittäin tiukka ja piilossa,rusinahtava,erittäin heikko tuoksu. Pettymys. Kallis pettymys. Odotin suurta tuoksua kaiken hehkutuksen jälkeen.

Maku: vahvan kirsikkainen ja hieman rusinaa. Kirsikkarusina mehu.

Ei todellakaan minun makuuni.

Naali

08/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei kovin kummoista viiniä kun katsoo hintaa.
Juotavaa mutta ei aiheuta riippuvuutta.

Luna

07/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parin lasillisen jälkeen loppupullo meni viemäriin, sen verran maku oli pistävä, että epäilin viinin pilaantuneen.

maallikko

04/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehkä on hyvä ottaa joukkoon yksi maallikkonäkemyskin, jossa arvioidaan alle puolen vuoden punaviinikokemuksella:

Kiistatta hyvää viiniä ja moitittavaa ei huomaa. Menekistä huomaa mieltymisensä, tätä joisi vaikka kuinka paljon. Mutta en huomaa erityisesti mitään persoonaa ja kiinnostavaa kulmaa tässä viinissä, vaikka en voi moittiakaan. Kuitenkin esimerkiksi Casillero de Diablo Pinot Noir, joka saa näillä sivuilla varsin keskinkertaiset arvostukset, oli mielestämme kiinnostavampi ja persoonallisempi.

Kokeneena konjakkiharrastajana tosin tiedän, että maku kehittyy kovasti harrastuneisuuden myötä. Mutta tältä vaikutti maallikkopohjalta.

Nenna

04/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lisää ylistystä!!! Aivan loistava viini. Hintansa väärti aivan täysin. En ole italialaisista kovasti tykännyt mutta tämä on aivan ehdoton. Lihanruoan ja juustojen kanssa oli myös aivan lyömätön. Kieli sulaa suussa kun tämän viinin samettiset aromit täyttävät suun. Ihana!

au (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
yliarvostettu. hieman vaatimaton ja helppo. lihapadan tai pastasörssin kanssa hyvä ruokajuoma. kympin viiniksi tämä olisi mallikas, mutta tällä hetkellä tuote on ankarasti ylihinnoiteltu. joku kirjoittikin, että gardalla tämä maksaa 12 euroa - joka olisikin tämän viinin oikea hinta.

http://viinikellari.blogspot.com/

JTM (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Onhan tämä mahtava viini. Jo lasiin kaataessa viinistä huomaa ettei kyseessä ole ihan mitä tahansa viiniä. Läpinäkymätöntä sakeaa juomaa jota kai nesteeksi on pakko sanoa. Tuoksua en oikein saanut, mutta koitan tänään vielä uudelleen. Kolme pientä lasillista nautiskelin ja jokainen oli vuorollaan toistaan parempi. Maku on syvä, täyteläinen, hedelmäinen, voimakas ja kestävä. Amaroneen viittaukset on selkeä. Suolaisen juuston kanssa maistuu mesimäiselle ja suussa pyörittäessä saa tanniinit viinin tuntumaan tuhdilta. Monipuolinen ja ihana viini.

dimple

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Poronpaistin kera sopi loistavasti,maistuu ihan sellaisenaankin hyvin.Loisto viini Zenatolta

Daniel

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Varsin sekavin ajatuksin arvostelen tätä viiniä... Ennakko-odotukset olivat maistellessa valtavat, silloin harvoin yllättyy positiivisesti. Ehkä niin kävikin. En ole pitänyt italialaisista punaviineistä yleisesti, mutta täytyy myöntää että tämä tapaus on laadukas. Viini maistuu todella pitkään, ruokatorvessa asti - se oli elämys. Jotain huumaavaa ja kiehtovaa maussa on. Jotain jäi verhojen taa...

Annan tälle viinille uuden mahdollisuuden vakuuttaa minut. 2 pulloa on varastossa kypsymässä, sillä uskon että 2003 vuosikerran parhaat päivät ovat edessäpäin. Katsellaan kuinka pitkään maltan olla maistamatta uudestaan. =) Nyt tauluun 4, ehkä myöhemmin 5.

mika

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti


erittäin maistuva antakaa avatua tunti karahvissa
todella herkku kokemus väri hrrrrrrrrr
on makua
on on on
huipu kanattaa ottaa ja nauttia

ilona ja matti

12/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vei kielen mennessään. Uskomaton viini. Nyt tiedämme, miltä todella hyvä viini maistuu.

ilona ja matti

12/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vei kielen mennessään. Uskomaton viini. Nyt tiedämme, miltä todella hyvä viini maistuu.

Johannes (rek.)

11/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hedelmäpommi, mutta todella tyylikkäästi ja persoonallisesti sitä. Sopii vahvoille liha-aterioille, juustotarjottimelle (olisikohan tämä vihdoin sellainen punaviini, joka pärjäisi sinihomejuustolle) sekä ihan vain sellaisenaan nautiskeluun ja meditointiin.

Varma lahjaviini erityisesti sellaiselle, joka vielä aloittelee perehtymistä punaviinien saloihin

katti

11/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2001 oli mieleen painuva kokemus. Siinä oli sitä portviinimäisyyttä, pehmeyttä samettisuuteen asti. Vuosikerta 2003 ei lunasta ennakko-odotuksia. Valitettavasti. Hieman keveämmän ripasson saa edullisemmalla ja samalla paremman mielen. :=)

Roy

11/2006

Vuosikerta: 70

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerroissa on jonkin verran eroja. Nyt en muista mitä vuosikertaa oli Gardalta tuotu kappale mutta nimenomaan se maistui joulupöydässä erittäin hyvältä. Tuon jälkeen odotukset olivat korkealla seuraavaa Zenaton ripassaa avatessa.Pienoinen pettymys valtasi mielen koska maku ei ollutkaan aivan sitä mitä odotti. Tuon ensimmäisen pullon perusteella olisi tullut 5 mutta nuo muut sen jälkeen tiputtavat 4:een.
Gardalla tämä tuote maksaa hieman yli 12€.

Tani

11/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin pullon kun sitä täällä sitä niin suuresti ylistettiin. Vuosikerta 2003 ei saanut minua syttymään. Annoin viinin ilmastoitua toista tuntia ennen ensimmäistä suullista. Viinissä on aromeja, se on selkeästi voimakas viini. Ei siis huono, koska pidän voimakkaista ja tummista punaviineistä. Jotenkin yleisvaikutelmaksi kuitenkin jäi: Keskentekoinen, hieman raaka / pistävä maku. Ei surusteluviini sellaisenaan, voi toimia paremmin ruoan kanssa... Halvemmalla saa parempaa.

ACrIkeD (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini on ehdottomasti laatuviini, jossa maku ja täyteläisyys on juuri sitä mitä odottaakin. Rypäleet ja käymisprosessi on onnistunut täydellisesti ja tämän pehmeän tumman makean viinin juonti oli puhdasta nautintoa.

Usean kymmenien viinien joukosta tämä edustaa makuni kärkipäätä, mutta jättää jälkimaukseen kysymyksen. Miksi ihmeessä maksamme viinistä yli 15 euroa? - Kyllä on kallis kolahdus vaikka onkin hyvää viiniä.

Hassu

08/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Samettisen pehmeä maku,täyteläinen! Ei missään nimessä kallis.Kaikki on kallista silloin kun on vähän rahaa :)

Fredrik

08/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kallis, imelä rusina/kirsikka mehu. Scusate.

J

08/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lienee tästäkin viinistä jo suurimmat kehut sanottu edellisissä arvosteluissa, mutta vielä yksi mahtunee tästä uusimmasta vuosikerrasta. Hyvin täyteläinen ja tasapainoinen viini. Maku pehmeän moniulotteinen. Harmillista ettei ollut mahdollista verrata 2001 vuosikertaa, jota täällä(kin) on vuolaasti ylistetty. Yhtä kaikki, ei tämäkään vuosikerta yhtään hassumpaa ollut.

Hg

07/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti


Nautin kyseistä viiniä sekä ruuan kanssa että ilman.Hyvää oli...loppu vaan kesken,olisi nimittäin mennyt toinen pullollinen.

Marko (rek.)

07/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loistava viini! Anna täydet 5 tähteä! Zenato talona osaa todella viininteon jalon taidon. Viinin koostumus on hyvin täyteläinen ja maku todella makea ja pehmeä. Muistuttaa hyvin pitkälle Amarone-viinejä. Zenaton viineistä suosittelen myös kokeiltavaksi Valpolicella Superiore Zenato:a, alkon hinta vähän yli 9 €.

NA

07/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on huippuviini! Parasta mitä olen koskaan nauttinut. Samenttinen ja kuin kiihkeä ja hellä rakastelukohtaus! Pyörittää siis suussa pitempäänkin ja alas valuessa voi vain aistia sen nautinnon.... :)

P.K.

06/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätäpä Zenaton Ripassaa on täällä laajalti ylistetty. Mikäpä siinä, tässä tulee hienosti esiin yksi viinin parhaista puolista: se saavuttaa helposti laajan suosion! Olen maistellut tätä viiniä kaikkia saatavilla olleita vuosikertoja ainakin 1998 lähtien ja kyllähän tässäkin on vuosikertaeroja niin kuin kaikissa viineissä, mutta varsin luottavaisin mielin uskaltaa uudenkin vuosikerran aloittaa, sen verran pieniä erot ovat.

Zenato on mielenkiintoinen viinitalo, hyviä tuotteita löytyy muitakin, Zenaton Amarone on myös erinomaista (ei tosin taida olla Alkon listoilla nykyään). Parahaita Zenaton viinejä tosin täytyy käydä hakemassa Italiasta esimerkiksi Gardalle suuntautuvan matkan yhteydessä.

Niin, sanoinko jo, että tämä on yksi mieliviineistäni ja hinta/laatusuhteetaan erinomainen.

J.U.Oppo

04/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yhdyn ylistäjien joukkoon. Hieno viini ja ehdottomasti yksi parhaita. Maukas ja tasapainoinen. Hintansa arvoinen ja parempaa kuin useat konjakit!!! Tämä on helppoa juotavaa kaikille. Viineistä parempaa löytyy vain Margaux:n alueelta tai supertoskanalaisista. Mutta ei tähän hintaan.

jhm (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä nautittiin lampaanpaistin kanssa.Tuoksu täyteläinen ja tiivin hedelmäinen.Maku on runsas,täyteläinen,täynnä kypsiä hedelmiä,samalla pehmeä ja miellyttävä.Pitkä jälkimaku.Samettimainen ja tiivis hedelmäpommi joka sopi lampaan kanssa erinoimaisesti.Ei voi kuin yhtyä edellisiin arvosteluihin.

Anita

04/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella herkku!!

Petri T.

04/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
maukas

Kimmo L

03/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yksi mielipide lisää näihin ylistyksiin. TODELLA hyvä viini.
Hinta on kovahko, joten tätä pitää nauttia kotona. Ehdottomasti paras ikinään juomistani viineistä !!!!

Kaljami (rek.)

01/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini on todellinen löytö.

Maku on äärimmäisen runsas ja täyteläinen, todella suunmyötäinen kokonaisuus, joka jättää hyvin pitkän jälkimaun. Viini toimii sekä osana hyvää ateriaa, että loistavana seurusteluviininä. Hedonistin herkku.

Ripa(-ssa)

01/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin täyteläinen vuosikerta on 2001, 2003 ei ole vielä yhtä hyvä. Alkosta saa vieläkin etsimällä 2001:sia.
Italialaisten viinien tapaan on parhaimmillaan ruuan kanssa. Järkyttävä jälkimaku - se kestää ja kestää. Erittäin hyvä hinta/laatusuhde, valitettavasti.

JN (rek.)

12/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on parasta viiniä mitä myöskin minä olen ikinä maistanut. Hintakaan ei hirvitä, niin hyvää tämä on!

Seitsemän hengen viinipruuvissamme kaikki olivat samaa mieltä viinin ylivertaisuudesta.

Viini maistuu vatsaan saakka, mikä on aivan käsittämätöntä. Se on karkkimaisen hedelmällinen, monitasoinen, muhkea, samettinen, paksu, pitkä, mummolan joulu!

Maistuu juuston kanssa, maistuu suklaan kanssa, kaikista suunnista löytyy uusia tasoja ja elämyksiä!

Oi joi joi! ! ! ! !
(kannattaa kiinnittää huomio vuosikertaan, Alkoon on jo tullut seuraavaa erää)

Kiinnostunut

01/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paras viini mitä tähän mennessä olen NAUTTINUT! Täyteläinen ja maukas. Hinta tosin hirvittaa. Kunnon XO konjakkia saa jo lähes tähän hintaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin