Grüner Veltliner Lössterassen

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Felsner
Alue: Niederösterreich
Rypäle: Grüner Veltliner (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä maku, paras maistelluista Grüner Veltlinereistä.

Maisteltu Grüner Veltliner & Sauvignon Blanc -viinikouluillassa 23.4.2010.

JN (rek.)

08/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Testasimme tässä taannoin itävaltalaiset valkoviinit ja teimme kunnon muistiinpanot.

Mielestäni Lössterassen oli siinä joukossa turhan yksinkertainen, ja niin selkeästi greipin makuinen, että meni suorastaan long-drink-osastolle.

Ylipäänsä itävaltalaiset valkkarit ovat ihan laadukkaita, mutta keskinäisessä vertailussa tämä jäi jalkoihin. Myös väristä tulee tällä kertaa miinusta, koska se oli tylsä ja hieman samea. Viinissä ei kyllä tuoksunut mitään ilkeitä aromeja, se oli vain arkinen.

Carlo (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltää hailakan keltainen valkoviini, jonka avoin tuoksu on hedelmäinen ja täynnä yrttejä. Tässä kuivassa viinissä pirteä hapokkuus ryhdittää jo tuoksusta ennakoitavia aromeja, runsaassa maussa on havaittavissa myös omenaa ja mineraaleja. Varsin pitkä jälkimaku nostaa veden kielelle odottamaan lisää.
Erinomainen valkoviini rasvaisen kalan seuralaiseksi, mutta on todella mainio sellaisenaankin nautittavaksi.

Enemmän soisi tästä Itävallan "kansallisrypäleestä" valmistettuja viinejä Suomen markkinoille. Ei liene haittaa vaikka olisivat hieman hinnakkaampiakin.

NoClass (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Itävalta lienee valkoviinin tuottajamaista jäänyt turhankin vähälle huomiolle. Ja aivan syyttä: kun Alkon valikoimat ovat alppimaan suhteen voimakkaasti painottuneet kalliimpien laatuviinien suuntaan, ei tavan tallaaja ihan ensimmäisenä tartu myymälässä itävaltalaiseen. Gruner Veltliner on kuitenkin rypälelajike jonka nimi kannattaa painaa mieleen. Siitä nimittäin loihditaan usein täysin saksalaisen Rieslingin ja ranskalaisen Chardonnayn veroista nektaria.

11,72 €:n hintainen Lössterassen ei kuitenkaan edusta ihan sitä korkeinta alppien huippua. Voimakkaan omenaisen tuoksun jälkeen raikaan sitrusmainen ja mineraalinen maku, jossa on kuitenkin aavistuksen öljymäinen vivahde, yllättää tasapainoisuudellaan. Perushyvä valkoviini, joka on hinta-laatusuhteeltaan ihan kelpo ostos, mutta jos vertailun vuoksi haluaa tietää mitä itävaltalainen on parhaimmilaan, suosittelen kokeilemaan Jurtshitsch Gruner Alte Rebenia.

gm

05/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kahdesti olen ostanut tätä viiniä.
Molemmilla kerroilla olen pettynyt ja mielestäni viini ei kerro mitään itävaltalaisten gryynerviinien suloisuudesta.

Oikea hinta tälle viinille olisi max 6.5e.

Tuoksussa on päärynää, mutta mineraalisesta mausta en saa kiinni. En kuitenkaan väitä etteikö sitä olisi, mutta mineraalisuus ei ole tasapainossa.

Lohisashmin kanssa viini yllätti. Sekä soijaan kastettu lohipala, että viini maistuivat täydellisessä tasapainossa.

Aave (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu runsaan omenainen ja - hintaluokassaan - yllättävän mineraalinen. Kuiva, raikas ja hedelmäinen maku jatkaa samoilla linjoilla tarjoten myös pientä ruohoista yrttisyyttä. Tyylikkään maun loppupuolella löytyy myös rypäletyypillistä valkopippurisuutta. Kokonaisuus on varsin tasapainoinen.

Nautittu hernepestopasta-aterian kanssa, jossa lisukkeina savutofua, hummusta ym. Lössterrassen niveltyi ruokaan saumatta ja ansaitsee kehut niin ruoka- kuin nautiskeluviininäkin. Hinta tosiaan oikeuttaa täysiin pisteisiin.

jhm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Gruner Veltliner-rypäle Itävallasta on kieltämättä aliarvostettu Suomessa johtuen Alkon huonosta tarjonnasta ja korkeista hinnoista.Tämä Lössterassen edustaa kuitenkin edullisempaa erinomaista hinta/laatu-suhdetta.
Väriltään hyvin vaaleankeltainen ja nuorekas.
Tuoksu mineraalinen ja omenainen.Maku on hyvin kuiva,tuore ja pirteän oloinen,elegantti,erinomainen tasapaino.Löytyy vihreää omenaa,hieman sitrusta,mineraalisuutta ja häivähdys valkopippuria.
Kävi hyvin vihersalaatin ja graavilohen kanssa.
Koska hinta alitti sen maagisen 10 € rajan niin ei voi muuta kuin antaa täydet pisteet.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin