Bründlmayer Loiserberg Grüner Veltliner

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Bründlmayer
Alue: Niederösterreich
Rypäle: Grüner Veltliner (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 18.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • This wine derives from a vineyard on the “Loiser Berg” wherein one also finds the site “Berg Vogelsang”. The difference is that the Grüner Veltliner from “Loiser Berg” grows on a south to southeast facing slope, which is less exposed to the winds. The soil stems from primary rock geologically defined as zoisite-amphibolite, which is decomposing granite consisting of gneiss, mica-schist, and some clay and loess.

  As with the Berg-Vogelsang, the grapes are harvested when they are physiologically ripe at the end of October. The wine is fermented at a moderate 15-20°C before being racked into large wooden casks for further maturing. Actually, the only difference to Berg-Vogelsang is the exposition with slightly higher soil fertility and a marginally warmer, more protected microclimate.

  Yield: ca. 3000 liters per hectare

  Food pairing:
  A versatile partner to food; try seafood or cold starters, exotic dishes if not too spicy, as well as all types of Austrian cuisine, cold meat, smoked trout, but also roasted pork or calf, white meat in general, chicken in any style, boiled beef or pork even with vegetables.

  Lähde:
  http://www.bruendlmayer.com/com/

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: Aave (15.01.2009)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman vaisu.

Maisteltu Grüner Veltliner & Sauvignon Blanc -viinikouluillassa 23.4.2010.

Ellosen Jussi (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun ensimmäisen kerran nautin kyseistä viiniä, en viitsinyt kirjoittaa arvostelua ollenkaan. Oppaat ylistävät, viiniwebiläiset kehuvat, joten miksi olla negatiivinen ?
Nyt maistettuani samaa hedelmää toistamiseen katson olevani pakotettu antamaan eriävän mielipiteen. Tuoksu on hillityn diskreetti ja mausta todellakin voi päätellä, ettei nyt juoda mitään bulkkituotetta. Happorakenne toimii, suuntuntumassa on miltei samppajanomaista eleganssia. Kuiva, hiivaleipämäinen ja korrekti.
Tältä viiniltä puuttuu kuitenkin jokin ja se on sielu. Tai jos sellainen olisikin, niin se muistuttaisi espoolaista insinööriä, joka Kehä II:lla ajaa oikeata kaistaa lievää alinopeutta pintakaasulla jättääkseen pienemmän ekologisen jalanjäljen työmatkallaan.

JN (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sokkomaistelussa tulimme yksimielisyyteen siitä, että tämä on pruuvin kallein viini. Tässä on ilmeistä tyylikkyyttä, tasapainoisuutta ja hienovaraista voimaa.

Melkein sanoisin, että jos etsii hyvää chablis'ta niin Alkon valikoimassa tämä on alle 20 euron luokassa ainoa, joka jotenkin vastaa laatuodotuksia.

Tuoksu on monikerroksinen, parfyyminen samettivero, jonka alta paljastuu paljon vivahteita, kuten melonia ja leivontamargariinia. Maku on kohteliaan täyteläinen, ja pysyy ruoan rinnalla samasa rytmissä kuin osaava tanssipartneri.

Aave (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaalean sitruunankeltainen viini, jonka hedelmäisessä tuoksussa on sitruunaa, greippiä, päärynää ja melonia sekä mineraalisuutta, hieman mantelia ja aavistus hiivaisuutta. Kuiva ja keskitäyteläinen maku on pyöreän pirteähappoinen, aavistuksen apilainen ja yrttisen bitterinen. Pitkässä ja muuntuvassa jälkimaussa on mantelia ja mineraalisuutta sekä hieman valkopippuria ja rutkasti greippiä.

Itseeni vetoava eurooppalainen tyyli: perushedelmäisyyden (omena-päärynä-sitrus) ja maaperän ympärille rakennettu tasapainoinen kokonaisuus, jossa särmäkkyys ja tyylikkyys mahtuvat samaan pulloon. Hetki sitten nautittu Pinot Bianco Haberle 2005 oli kuitenkin vielä enemmän mieleeni. Tällekin voisi pari vuotta pullossa olla eduksi.

jhm (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on vaalea,melkein vetinen.
Tuoksu hieman mineraalinen ja hedelmäinen.
Maku on sitten omassa luokassaan.Kuiva,hiukan mineraalinen,omenainen,päärynäinen,häivähdys valkopippuriakin.Tasapaino happojen kanssa vielä aivan erinomainen,antaen suuntuntumalle silkkisen pehmeän,melkein kermaisen vaikutelman.Tämä viini todella vietteli ja istui erinomaisesti valkoviinikastikkeessa kypsytettyjen siikafileiden kanssa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin