Lenz Moser Prestige Beerenauslese

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Lenz Moser
Koko: 0.375 l
Hinta: 11.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Makea
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Maahantuojan tiedot:
    Predicate wine, sweet. Wine growing area Burgenland. Brilliant yellow with shimmers of gold; Remarkable bouquet with hints of botrytis; aromas of exotic fruits and honey-like fragrance. Harmonious and well balanced taste, this reflects in the wonderful play of sugar and acidity with a long finish of distinguished harmony.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

06/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parikamppailu itävaltalaisten makeiden beerenauslese-valkoviinien kesken 19.6.2009. Puolustava mestari: Domane Wachau 2001. Haastaja: Lenz Moser Prestige 2006.

Wachaun korkki kuiva, ehjä, hyväntuoksuinen ja pitkä (50 mm). Viinin väri voimakkaan keltainen, ehkä aprikoosin värinen, tosi hieno ja arvokkaan näköinen. Tuoksu hyväilevän vivahteikas: hunajaa, aprikoosia, viikunaa ja vienon hienostunutta rusinaa. Maku seuraa tuoksua. Jättää miellyttävän suutuntuman. Makeus ja hapokkuus sopivasti balanssissa.

Viinien kumppanina Castello White ja Bavaria minibrie mit Knoblauch. Molemmat sopivan mietoja ko. viineille. Voi-valkosipulipatonki täydensi tarjottavan.

Lenz Moserin korkki kuiva, ehjä, lähes tuoksuton, pitkähkö (47 mm). Viinin väri selvästi vaaleampi kuin Wachaun. Ehkä lähinnä oljenkeltainen. Tuoksu myös selvästi vaatimattomampi. Voisi melkein väittää, ettei tuoksu ollenkaan. Myös maku on yksioikoisempi ja lisäksi selvästi lyhyempi. Maussa herukan lehteä ja kukkaisuutta. Viini luokkaa vaatimattomampi kuin Wachau. Arvosanaksi jää nyt kyllä ok eli kolmonen, kun Wachaun arvosana on astetta korkeampi eli nelonen.

jtm (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makea tiivis herkku jonka aprikoosi ja raparperi -aromit tarjoavat parasta hintalaatua mitä Alkosta kotiin saa kannettua. Mukavan happoinen. Jalohomeista en nyt sitten tiedä mutta ei tällä hinnalla niillä niin väliäkään...

Aficionado

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kiitettävän maukas jalohome viini. Kukkean aprikoosinen tuoksu. Jalohomeinen ja jälleen kerran aprikoosinen maku.
Hyvä pitkähkö jälkimaku.

D.O.C.G.

04/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makiaa,makiaa...
Kuitenkin ihan fiinisti makeuteensa nähden.
Mutta hinta/laatua vaikea päättää, neljän ja viiden välissä.

nn

12/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aprikoosinarominen jalohomeinen makea jäkiruokaviini, käy jälkiruoasta jo sinällänsä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin