Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Lenz Moser
Rypäle: Bouvier (67 %), Chardonnay, Welschriesling, Muskat Ottonell, Neuburger
Koko: 0.375 l
Hinta: 17.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Makea
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • •Kirkas kullankeltainen väri.
  •Tuoksussa on jalohometta ja eleganttia hedelmien tuoksua.
  •Maku on makea, hapokas, sokerin ja happojen välillä on upea tasapaino, ilahduttavan hedelmäinen. Jälkimaku on kermainen ja pitkä.
  •Jälkiruoat, sinihomejuusto ja hanhenmaksa saavat tästä viinistä upean kumppanin.

  Viini on käytetty terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa.
  Viinillä on kellarointipotentiaalia 10-15 vuotta.


  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (01.01.2014)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

01/2014

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pukki toi lahjaksi pullon tätä itävaltalaista makeaa valkoviiniä. Nautimme sen nyt uudenvuoden aattona keksien ja juuston kera. Viini ei nyt tarjonnut ihan niin nautinnollisia makuelämyksiä, kuin mihin olemme makeiden jälkiruokaviinien osalta tottuneet. Ehkei viini ollut vielä tarpeeksi kypsää, kun kyseessä oli vasta vuosikerta 2011. Tämä vuosikerta näyttää olevan nyt myynnissä Alkossa.

Valmistaja hehkuttaa takaetiketissä oikein kunnolla viiniä: ”A Wine Producer’s Highest Achievement”. Itse jättäisin tuollaiset maininnat kokonaan pois. Samoin voisi myös jättää viinin nimestä sanan ”Prestige” pois. Tämä nyt oli yksinkertaisesti vain hyvää ilman mitään erityisiä ylistyksiä.

Sten

09/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aika ylivoimainen omassa sarjassaan - jalohomeviinit, puolikas plo alle 20 euroa. Mitään ei tästä puutu, mitään ei kannata lisätä tähän. Lähenee täydellisyyttä.

Wombut (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin makeus yllätti minut kyllä housut kintussa. Valkkarista tehtyä portviiniä? Ei nyt kumminkaan. Lupaan arvostella viinin uusiksi kun nautin sitä oikean ruokavalion kanssa, jolloin tuo kinkkinen hinta/laatu varmastikkin paranee. Näin perus patongin kanssa voisi sano että jopa äklön makeaa. Nyt hampaita pesemään ja jatketaan elokuvan katselua.

crestfall (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin tuoksu on yllättävän hillitty lasiin kaadettaessa - syynä saattaa olla jääkaapissa vietetty aika; viini on nauttimishetkellä jäähdytetty suurin piirtein jääkaappikylmäksi. Noh, jännityksellä sukeltamaan botrytiksen runtelemien rypäleiden maailmaan.

Viinin maku on hyvin tuoksun kaltainen, mutta todella paljon intensiivisempi. Siis TODELLA paljon. Erittäin voimakas maku on selvän makea, mutta makeuden yli saapuvat nopeasti runsaan aprikoosiset ja hunajaiset aromit. Suutuntuma on todella paksu - voisi kuvitella juovansa kuivatuilla aprikooseilla maustettua hunajan ja viinin sekoitetta. Kuitenkin viinin hapot tekevät tästä selvästi pirteän jälkiruokaviinin hahmottoman sokeriliemen sijaan. Viinin selvin jälkimaku on pääosin lyhyt, mutta hento makeus ja aavistus sen paksun hedelmäisestä mausta jää kummittelemaan kielelle vielä joksikin aikaa jälkeen päin.

Viinin makeus ja terävät, veden kielellenostattavat hapot tekivät siitä oivallisen kyytipojan suhteellisen rasvaiselle appelsiinimarmeladi-suklaakakulle, mutta sen todella intensiivinen ja hienostuneen tasapainoinen aromimaailma tekee viinistä jo lähes sellaisenaan nautittavan jälkiruokaherkun.

Erittäin tyylikäs, voimakasarominen jälkiruokaviini, joka vielä reilun 16 euron hinnallaan on erinomaisen hinta-laatusuhteen tuote - etenkin kun verrataan viinin tasoa sekä hienojen jälkiruokaviinien hintoja noin keskimäärin. Viiniä kannattaa kuitenkin yhdistää harkitusti hillitymmän makuisiin jälkiruokiin - näin voimakasarominen viini voi jättää alleen heikommat maut todella helposti.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
91 pistettä.

Viini Virén

10/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Raikas makea viini, jossa hedelmäinen ja kukkainen tuoksu tempaa mukaansa jo ennen ensimmäistäkään maistelua . Erinomainen jälkiruokaviini esim vaniljajäätelön ja vadelmien kera nautittavaksi. Paikallisessa Alkossa ei ollut ensimmäistäkään Sauternes:ta tarjolla, joten päädyin tähän. En joutunut pettymään!

hka (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Seikkailu makeisiin valkoviineihin tutustumisessa jatkuu. Nyt oli vuorossa otsikossa mainittu itävaltalainen. Nautimme pullollisen vaimon kanssa ihan vain maistellen ja ihaillen pienen Presidänt camembert-juuston kera.

Viinin väri oli kuulas omenan keltainen. Maussa oli aprikoosia ja hunajaa. Viinin maku ei pettymykseksi ollut yhtään pitkä. Yhdistelmä cemembertin kanssa ei ollut paras mahdollinen, mutta viini sellaisenaan oli hyvää.

Viinissä ei ollut paljoa hapokkuutta eikä pistävyyttä. Lopputulos oli tasapainoinen ja arvosanaksi tulee hyvä 4.

JMA (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pullo ehti olla jääkaapista tultuaan vartin pöydällä ennen avaamista.
Tuoksuaistia hivelee aprikoosi ja hunaja, hetken päästä kukkaa ja niittyä.
Maussakin aprikoosia ja jopa pähkinää. Loistava sellaisenaan jälkiruuaksi, toiminee loistavasti myös hedelmäkakkujen ym. kanssa.
Päästäkseen parempien Sauternesien tasolle happoja ja moni-ilmeisyyttä olisi pitänyt löytyä runsaammin, mutta hinta/laadultaan hyvää tavaraa.

Toppen (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pitkästä aikaa tuli maistettua vanhaa suosikkia, ensimmäisen kerran ehkä kolmeen vuoteen.lenzmoser20011.jpg Tämä yksilö oli ollut omassa kellarissa säilössä kesästä 2004 lähtien, silloin sai Alkosta tasan 14 eepillä. Ja voi että, kyllä oli hyvää! Raikas, hunajainen tuoksu, ehkä hieman aprikoosia. Maku täyteläinen ja hyvin makea, mitä tukevat loistavat hapot. Maussa vielä lisää upeaa hunajaa!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin