Trimbach Pinot Gris Réserve

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Trimbach
Alue: Alsace
Rypäle: Pinot Gris (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Puolikuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

09/2015

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei välttämättä niin huonosti tehty, mutta Pinot gris ei vaan sytytä, eikä etenkään puolikuivana. Maistuu vähän pirskahtelevuutensa menettäneeltä makealta siideriltä.

nikke.k (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin erikoinen maku todella herkkusienen/homeen makua joka omaan makuistiin hieman erikoinen kovin vahvasti hallitsee tässä makua. Hyvin hapokas ehkä liiankin. Taidan jättää väliin ensi kerralla,

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on väriltään todella hunajankeltainen, melkein voisi luulla lasista löytyvän nestemäistä kultaa.

Olen kaksi kertaa aiemminkin maistanut tätä viiniä ja molemmilla kerroilla lasissa on ollut vastassa todella hämmentävä, ilmiselvä herkkusienen tuoksu (joka onneksi ei ole seurannut viinin makuun!) Tällä kertaa herkkusienet puuttuivat tuoksusta täysin ja sen sijaan viinin valloittava tuoksu tarjoili raikasta, runsaan kukkeaa ja kevyen greippistä aromia sekoittuneena huumaavan makeaan hunajaiseen tuoksuun. Viini on ostamisen arvoinen jo pelkästään valloittavan tuoksunsa vuoksi.

Viinin maku on kuiva ja raikkaan hapokas, mutta samalla myös kevyesti makeaan, kuivattuihin trooppisiin hedelmiin taittuva ja näin hapokkaaksi viiniksi suorastaan hämmentävän täyteläinen. Valloittava ja aromikas maku taittuu hennon ja tyylikkään jalohomeisen vivahteen siivittämänä pitkään, tasapainoiseen, hapokkaaseen ja makean hedelmäiseen jälkimakuun.

Pinot Gris Réserve on melko hinnakas valkoviiniksi, mutta se tarjoilee niin uskomattoman, omintakeisen ja vastaansanomattoman makuelämyksen, että jo ensi lasillisen jälkeen joutuu toteamaan viinin olevan enemmän kuin rahansa väärti. Hurmaava valkoviiniosaamisen taidonnäyte.

JN (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vertasin Mikä viini -tapahtumassa Trimbachin eri valkkareita ja tämä oli oma suosikkini. En tehnyt muistiinpanoja, mutta päihitti saman hintaiset ja kalliimmatkin rieslingit - mikä tuli vähän yllätyksenä.

Pleiades (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hunajaista aromaattisuutta, vahvaa hedelmäisyyttä. Keltainen, puolikuiva, saisi olla hapokkaampi. Hieman liian karvas ja kypsä maku. Hometta tuoksussa. Täyteläinen ja persoonallinen tuttavuus, mutta ostan ensi kerralla halvemman pinot grisin. :)

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin