Anselmann Riesling Classic

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Werner Anselmann
Alue: Pfalz
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Puolikuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

wmi

10/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ellosen Jussi, vaikka tätä et todennäköisesti luekaan koskaan, en malta olla kommentoimatta toteamustasi:

> Antakaa heidän pysyä siinä uskossa, että lämmin, ureanmakuinen
> sake pelittää parhaiten sushin kyytipoikana.

Yleistäen japanilaiset eivät juo sakea sushin kanssa, vaan olutta. Perinteisesti sakea ei juoda silloin kun tarjolla on riisiä (saken ja sushin yhdistäminen on Yhdysvaltain ravintolamarkkinan tuote).

Ymmärrän pyrkimyksesi "hauskuuteen" kirjallisessa tuotannossasi ja jätänkin sinänsä tökeröt sanavalintasi omaan arvoonsa. Faktat voisivat kuitenkin olla oikein.

Niin ja tämä viini toimii sushin kanssa suht mukavasti.

Intiaani (rek.)

05/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Raikas valkoviini, joka oli ainakin omaan makuuni. Nautittiin grillattujen jättikatkarapujen ja valkosipulimajoneesin kanssa, viini piti puolensa hyvin tässä seurassa.

Ellosen Jussi (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä ei ole ensimmäinen Anselmann-arvosteluni, mutta toivottavasti viimeinen.
Sushin tekeminen on jokseenkin haasteellista, mikäli ei suorastaan suositeltavaa jättää alan harrastajille. Koska Ellosten taloudesta ei löydy ainuttakaan nipponia, jolle sushi on pelkkä rutiininomainen rituaali kamikazen ja harakirin ohessa, pakotin itseni toimeen.
Löyhytellessäni riisiä geishaviuhkalla perheen kuopus (1v 5kk = syyntakeeton) vetäisi pöytäliinan lattialle viineineen ja pikareineen.
Hämmästyttävää oli se, että sain pelastettua runsaat puoli pulloa Anselmannia eräänlaisen Ryyd-loikan ja taikatempun yhdistelmällä. Uhraus kannatti. Tämä jos mikä on sushi-viini. Älkää kertoko tästä japanilaisille ystävillenne. Antakaa heidän pysyä siinä uskossa, että lämmin, ureanmakuinen sake pelittää parhaiten sushin kyytipoikana.

jtm (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vihertävä väriltään. Maku pitkä ja kevyen petroolinen, reilut hapot tasapainottaa lievän makeuden. Hyvin hedelmäinen, aprikoosi maistuu. Kieltämättä hieman karkkinen, tykkäsin kuitenkin...

drawni

10/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loistava viini. Erottui edukseen hyllystä hienolla etiketillä tusinarihkama riesling viinien joukosta. Plussana perinteinen korkki, joka jo katoava luonnonvara. Viinissä hienostunut maku jota seuraa hento hapokkuus. Uskon että on naisten mieleen..

Aave (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin saama arvostelurivistö sai minut kokeilemaan Anselmannia kovin odotuksin. Ja kyseessä onkin poikkeuksellinen juoma.

Vaalea, hieman vihertävän keltainen. Tuoksu runsaan ja raa'an omenainen sekä hedelmäkarkkinen. Maku hapokas - hapokkainta mitä olen koskaan juonut. Suussa ehtii ohikiitävän hetken ajan maistua hedelmä, kunnes koko suu ja eritoten posket täyttyvät kipristelevistä hapoista. Puolikuivan viinin sokeri (11g/l) maistuu tasapainottomassa viinissä enemmän kuin sen pitäisi - ottaen huomioon ylitsevuotavan hapokkuuden. Niinpä suutuntumassa välkehtivät perusmakuaistimuksista makeus ja hapokkuus - koskaan kohtaamatta toisiaan. Lähin assosiaatio on väistämättä vihreää omenaa jäljittelevä sitruunahappoinen karkkimatto, joita lapsena irvistellen syötiin. Alkon sivut paljastivatkin viinissä olevan poikkeuksellin korkeat 8,3g/l happoja, jotka yhdistettyinä nuoruuteen ja tasapainottomuuteen ovat yksinkertaisesti liikaa - ainakin minulle. Ehkä tämä kypsyttyään...

Tätä kirjoittaessani Anselmann suivaantui keittiönpöydällä ja sinkautti jäljellä olevan desin voimin pullonsuuhun painamani vacuvin-korkin, en ollut tässä välissä ilmannut viiniä, korkealle ilmaan.

Olin varautunut Anselmaniin frittimuikkujen ja mausteisen juustodipin kanssa. Anselmann tarjosi ruualle lopullisen ratkaisun - eikä siitä jäänyt juuri jälkeäkään. Piruuttani kokeilin vielä runsaan viinietikkaisen salaatin kanssa, jolloin viini hieman kesyyntyi. Mutta hankala tapaus kaiken kaikkiaan. Ei heikkohermoisille. Ja hampaat pestävä heti juonnin jälkeen, jos pitää kiilteestä hampaissaan.

Ellosen Jussi (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Dresdenin kirkkojen katot loistivat kauniisti liekkien välkehtiessä palopommien laskeuduttua.
Tässä kiteytettynä asenteeni germaaniseen kulttuuriin, historiaan ja gastronomiaan. Eilen minulla oli kunnia makustella valioluokkaista cesar-salaattia, jonka kyytipoikana marssi preussilainen nuorukainen, Werner Anselmann. Eteneminen oli ryhdikkään sotilaallista, kädenojennus kepillä kasvatetun aatelismiehen ja jälkimausta löytyi ylimääräisiä punnerruksia, joita Fäbel von Fritsch oli määrännyt rangaistukseksi.
Eli lyhykäisemmin - hedelmäisen hapokas riesling täydensi oivallisesti suussa sulavaa alkuruokaa.

mape

01/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Itse viinitilakin Saksan vanhan viinitien varrella oli kokemus. Että on hyvää.

Kostaja

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huippu

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin