Disznókö Tokaji Dry Furmint

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Unkari
Valmistaja: Domaine Disznókö
Alue: Tokaji
Rypäle: Furmint
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän pullollisen ostin jo kaksi vuotta sitten. Hyvä siksi, että vuosikerta 2006 oli selvästi parempi kuin seuraava vuosikerta 2007. Viinistä viiniin antaa vuodelle 2006 neljä tähteä ja maininnan: ”viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen”. Vuosikerta 2007 jää kahteen tähteen ja mainintaan: ”viini on kallis laatuunsa nähden”
.
Nyt viini sai seurakseen voissa paistetut ahvenfileet. Kumppanuus toimi oivallisesti. Viini oli täysin kotona fileiden kanssa. Taas kerran tuli esille se, miten viini ja ruoka yhdessä nostavat makunautinnon luokkaa ylemmäksi.

Lopputulos oli selvästi keskinkertaista parempi. Nelonen ei ole nyt yhtään liikaa. En voi kylläkään lisätä tähän loppuun: tätä voi ostaa lisää toistekin, koska tulevista vuosikerroista ei ole mitään takeita. Olisi tietysti valmistajan osaamisen kannalta toivottavaa, että vuosikertavaihtelut voitaisiin pitää kurissa ja ostaja voisi luottaa saavansa laadukasta juomaa vuosikerrasta riippumatta.

Wombut (rek.)

06/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksusta tulee mieleen kärähtänyt hius, mutta ei liian negatiivisessa mielessä. Erittäin hapokas ja freesin makuinen, tätä pitää kokeilla spriten ja sitrus hedelmien + jääpalojen kanssa. Saattaisi olla tämän kesän terassijuoma. En kumminkaan enempää pisteitä anna vain siitä hyvästä että potentiaalia saattaisi olla muuhun käyttöön.

hka (rek.)

02/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Metallinen kierrekapseli hieman laskee viinin arvostusta, mutta tilanteeseen täytynee vain tottua.

Viini väriltään tosi vaalean keltainen, olkeakin vaaleampi. Tuoksu aika mitäänsanomaton, ei huono, eikä hyvä (ehkä en jaksanut syventyä siihen riittävästi).

Mutta maku on sitten jo omaperäisempi ja nostaa tämän viinin arvostelun luokkaan hyvä.

Viini sai toimia bliniaterian kyytipoikana ja suoriutui tehtävästään ihan mallikkaasti.

Tätä voi ostaa toistekin.

Aave (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Näköjään yllekirjoittaneen kanssa saman furmint-viinin parissa samana iltana.

Vaaleankeltaisen viinin lämpimässä tuoksussa on keltaista hedelmää: mm. omenaa ja banaania. Lisäksi valkoista parsaa ja perunaa sekä yrttisyyttä, villaa ja aavistus hunajaa. Kuiva, hyvähappoinen ja keskitäyteläinen maku jatkaa linjakkaasti antaen omenaa, banaania, kypsää sitruunaa ja ananasta. Alkoholi nostaa kuitenkin selvästi päätään viinin kulkiessa greippisen bitteriseen - ja hieman manteliseen - jälkeensä. Muutoin kyllä tasapainoinen ja toisaalta ruoka varmasti auttaisi asiaa. Yllämainittu pihka on tosiaan varsin kuvaava termi viinin aromimaailmalle.

Jotenkin viini toi mieleeni, että jos pinot blancia ja chenin blancia sekoitettaisiin, voisi tulos olla jotain tämän kaltaista.

jhm (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu melko kevyt,trooppista hedelmää ja pientä yrttimäisyyttä.
Keskitäyteläisessä kuivassa maussa diskreettiä trooppista hedelmää,banaania,kevyttä yrttimäisyyttä,pihkaa ja pehmeät tanniinit.
Hyvin personaallinen ja notkea viini joskin melko kevyt.
Hintaansa nähden oikein hyvä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin