Guigal Tavel

Tyyppi: Roseeviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Guigal
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.41 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2005: 6. sija
  Roseviinit
  (Vuosikerta: 2003)
  Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: lohenpunainen. Tuoksu: elegantti, kukkainen ja hedelmäinen. Maku: kuiva, voimakas, runsaan hedelmäinen, tasapainoinen, miellyttävän pyöreä ja hyvärakenteinen.

  Viiniköynnökset ovat keskimäärin 25-vuotiaita ja tarhan maaperä on savista, ja siinä on pieniä kiviä. Maseraatiokäyminen on kestänyt yhden yön, ja viini on käynyt tarkkaan valvotussa lämpötilassa. Viini on kypsynyt 6 kuukautta terästankeissa.

  Rypälelajikkeet:
  Grenache (50 %), Cinsault (30 %), Clairette (10 %), Syrah (5 %), muut (5 %)

  Viinitilan tietoja - E. Guigal:
  Domaine Etienne Guigal on perustettu vuonna 1946 Ampuis’n kylään, Côti-Rôtie -appellaation syntymäpaikkaan. Talon perustaja, Etienne Guigal, ehti työskennellä lähes 20 vuotta Vidal-Fleuryn viinitalossa ennen oman viinitalonsa perustamista. Vuonna 1961 vasta 17-vuotias Marcel otti perheen viinitalon hoitaakseen, ja on johtanut viinitaloa siitä lähtien. Marcelin poika Philippe toimii viinintekijänä. Guigal on tänä päivänä yksi merkittävimmistä viinintekijöistä Rhônen laaksossa ja tuottaa noin kolmasosan koko appellaation viineistä. Guigal omistaa mm. Côte-Rôtien kuuluisat palstat, La Moulinen, La Turquen, La Landonnen ja Château d’Ampuis’n.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Aave (rek.)

04/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sama vuosikerta edelleen mutta pakko pikkuisen vielä kehua, kun viimeinen pullo tuli korkattua. Eli: entistäkin paremmin kasassa, lakritsisuus voimistunut huomattavasti (pinkkiä metrilakua). Ja tämän etiketin kiehtovin piirre käy nyt selvästi ilmi; viinin hedelmä on mielenkiintoinen sekoitus omenaa, päärynää, punaisia marjoja, banaania, granaattiomenaa ym. - ilman roseelle tyypillistä esterisen esanssista vaikutelmaa. Edelleen paras rosee ja paras tavel, jota olen juonut.

Aave (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minäkin nautin tavelia aurinkoisena kesäpäivänä. On kyllä todella miellyttävää.

Väri oranssiin päin. Tuoksu on hento, marjaisa ja viinillinen. Mausteinen maku sen sijaan on selvästi tuoksua voimakkaampi. Siitä löytyy runsaasti metsämansikkaa ja myös hieman vadelmaa. Roseeksi epätyypillisesti on tässä viinissä selvästi aistittavissa notkeutta, nahkaa ja lakritsaakin.

Kuten tavelit usein on tämäkin parhaimmillaan ruuan kanssa. Itse nautin Guigalin tällä kertaa tonnikalapihvin kanssa. Loistavaa. Ennen olen juonut tätä vaalean lihan, paistettujen kasvisten, savukalan ym. kanssa - jopa joulupöydässä. Kaikkien onnistuneiden ruoka-juoma -yhdistelmien innoittamana annan vitosen. Haikein mielin, sillä tämä viini poistui Alkon valikoimasta.

herra Nuuh

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joimme tavelia aurinkoisena kesäpäivänä ja täytyy sanoa, että muistot ovat mitä miellyttävimpiä. Kaikista maistamistani roséviineistä tämä on ehdoton suosikkini, joka on hintansa arvoinen hankinta.

Viini sopii erinomaisesti kesäpäivän eväsruokien kyytipojaksi ja asettaa syötäville ruuille mukavankorkean standardin. Savukala, tuoreet salaattiainekset sekä itsetehty perunasalaatti (peruna, kapris, aur.k.tomaatti, oliiviöljy ja maldon-suola) olivat oivia kumppaneita tälle nektarille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin