Keskustelu >> Yleistä viineistä >> Ranskasta tuomani viinit

RANSKASTA TUOMANI VIINIT

Reissailija 10.04.2006 (14.07)
Tervehdys. Matkailin tässä hiljattain Ranskassa ja pitihän sieltä muutama pullo punaviiniä tuoda tuliaisiksi. Näitä sivuja lueskeltuani alkoi kuitenkina askarruttaa, että ovatko viinit jo nyt juotavia vai kannattaisiko niitä säilyttää jonkin aikaa. Yhdessä pullossa ainakin lukee, että nuorena juotaessa viinin tulisi antaa hapettua pitkän aikaa.

Juon kyllä jonkin verran punaviinejä, mutta Ranska-osasto on jäänyt vähemmälle joten en tiedä mitä odottaa. Alkosta en ole koskaan ostanut vanhempia viinejä tai sellaisia, mitä kannattaisi itse varastoida. Eivät nämä tuliaisetkaan kalliita olleet (kaikki alle 12 eur/pullo).

Ostamani viinit ovat:
- Cheval Noir Grand Vin 2002
- Chateau La Rose Chevrol 2001
- Chateau Lamarzelle Cormey 2002
- Chateau Peyau 2003
- Chateau Peyrere 2002

Ajattelin kysyä, olisiko jokin näistä viineistä kenties tuttu teille muille, jotka tunnette ranskalaisia viinejä enemmän, tai voitteko yleisellä tasolla sanoa, kannattaako juoda pois vai jäädä jemmailemaan? Olisi kiva kuulla mielipiteitä. Mitään ihmeempiä säilytysolosuhteita minulla ei ole, vaan ihan huoneenlämmössä voi pulloja pitää.
Pena 10.04.2006 (15.48)
Kannattais varmaan tuolta Rogoviltakin kysäistä. Itse en tunne yhtään noista sun ostamistasi Chateaux-viineistä. Löysin kuitenkin yleisohjeen bordeauxilaisten viinien säilytyksestä. Paas kattoen osoitteesta:

http://www.wineontheweb.com/vintage/bordeauxred/bordeauxred.html
Pena 10.04.2006 (15.56)
Sorry jos toi äsken antamani osoite ei toimi. Mene sitten osoitteeseen:

http://www.wineontheweb.com/vintage/vintage.html

ja klikkaasieltä esim. Bordeaux
ehrem 10.04.2006 (21.14)
hei. ihan tuntemattomia viinejä. edes hachetesta ei löydy.
miltäköhän alueilta? tuottajilta?
kannattaa muuten ostaa semmonen vuosikirja ja siitä tutkailla:
- hintataso
- hinta/laatusuhde
- säilytyksen kestävyys
- yleiskuvaus
ei ole hachetten voittanutta ranskaviinien osalta.
ehrem 10.04.2006 (21.16)
niin se piti sanomani että viimeiset 10 v olen opusta ostanut ja aivan ehdoton tietolähde. missään muualla ei vastaavan tarkkaa tietoa ole kumulatiiviisesti vuosittain eikä muutenkaan...
Reissailija 11.04.2006 (19.16)
Kiitos vastauksista. Tutkailin pulloja tarkemmin. En kyllä saanut niistä paljoa irti, kun olen vähän ummikko ranskalaisten viinimerkintöjen suhteen. Bordeaux'n alueelta kuitenkin kaikki ovat. Googlekaan ei antanut kovin paljoa tuloksia.

- Cheval Noir Grand Vin 2002, Saint-Emilion, tuottaja Mähler-Besse
- Chateau La Rose Chevrol 2001, Canon-Fronsac
- Chateau Lamarzelle Cormey 2003 Saint-Emilion Grand Cru
- Chateau Peyau 2003 Bordeaux Superieur
- Chateau Peyrere 2002, Graves de Vayres, Vignobles Cassignard

Tuo Hachette voisikin olla ihan hyvä hankinta. Tällä kertaa oli ihan pikavisiitti Ranskaan, enkä ehtinyt yhtään ennakolta tutkailla, että mitä sieltä ehkä kannattaa tuoda. Pullot valitsin jotakuinkin summamutikassa / etiketin perusteella. Kokeilemallahan se selviää, mitä ne pitävät sisällään.
Fredrik 12.04.2006 (10.11)
Jos Teillä nyt ylipäätänsä on nämä ilmeisesti umpimähkään ostetut Bordeauxit kotona (anteeksi epäily), niin kai niille löytyy jonkunlainen pimeä, viileähkö säilytyspaikka. Vuosikerroista päätellen, kannattaa luonnollisesti varastoida jokunen vuosi. En kyllä lähtisi Italiaan tai Ranskaan ostamaan viinejä tai esim. kirjoja etiketin tai kansikuvan perusteella.

Joyeuse pâques à tous !!!
Reissailija 12.04.2006 (12.32)
Hyvää pääsiäistä! Täytyypä koittaa siis löytää sopivampi säilytyspaikka viineille, jotka - tunnustan - ovat tosiaan umpimähkään ostettuja. Kyllä ne ihan olemassa ovat ja minulla kotona.
En ollut Ranskassa viinejä saatika kirjoja ostamassa vaan vain lyhyellä lomamatkalla.:) Muutama tuliaispullo on tapana tuoda kaikilta matkoilta. Ennen seuraavaa reissua Ranskaan on ilmeisesti kyllä todella syytä tutustua paremmin ranskalaisiin viineihin ja suunnitella hankintoja.
cheval 29.08.2006 (13.15)
Minäkin olen joskus tuonut tuliakseksi Cheval Noir -viinejä. Niiden tuottajan sivut löytyvät netistä osoitteesta http://www.mahler-besse.com, jos vielä kaipaat lisätietoja.

Kirjoita

Uusi viesti

Viesti:


Nimimerkki:

Avainsanoja

  chateau     cheval     grand     ranskaan     tuoda     bordeaux     chevrol     cormey     etiketin     ilmeisesti     jonkin     jotka     kaikki     kannattaa     kirjoja     kotona     kuitenkin     lamarzelle     minulla     muutama     osoitteesta