Keskustelu >> Yleistä viineistä >> viiniä Tallinnasta

VIINIä TALLINNASTA

-TB- 30.05.2012 (11.24)
Hei,
Osaisitteko neuvoa paikkoja Tallinnassa missä voisi tehdä hyviä viiniostoksia? Nämä viinanhakumarketit mitä sataman läheisyydessä on ei varmaan kovin laadukasta viiniä tarjoa. Itse olen lähinnä kiinnostunut vähän paremmista (n.10-50 € hintaisista) viineistä, mutta en kyllä tiedä mistä kannattaisi lähteä hakemaan. Vinkit myymälöistä olisivat siis tervetulleita!
Johannes 30.05.2012 (15.22)
Kolmen ja puolen vuoden kokemuksella toteaisin, että Tallinnasta kannattaa ostaa ennen kaikkea edullisia ja keskihintaisia viinejä. Kyllä sieltä laatuviinejä/arvoviinejäkin löytää, mutta niiden hinnat saattavat olla korkeat.

Hyvä paikka sinulle saattaisi olla sataman lähellä sijaitsevan Nordea Center -kauppakeskuksen iso supermarket Rimi. Sen viiniosasto on melko laaja ja tasokas, mutta kuitenkin hinnoiltaan melko edullinen (hinnoissa ei siis ole "hienon" kaupan tai erikoisliikkeen lisää).

Rimin vieressä Norde Centerissä on Winestore. Siellä on tarjolla lähinnä bulkkiviinejä, viinaa ja olutta, mutta kyllä joukossa laatuviinejäkin on (myös nettisivujen hinnaston ulkopuolelta), joten tämäkin kauppa kannattaa katsoa läpi. Nettiosoite http://www.winestore.ee

Sataman lähellä on kaksi SuperAlko -ketjun myymälää, joista Uus-Sadama -kadun myymälä on isompi ja parempi. Myös SuperAlkossa on lähinnä edullisia viinejä (halvalla tosin!), mutta kyllä joukkoon muutamia helmiäkin mahtuu, joten täälläkin kannattaa käydä. Myymälässä on aina myös tuotteita, jotka eivät näy hinnastossa. Varo edullisten viinien vanhoja vuosikertoja. Nettisivut http://www.viinarannasta.ee/

Jos todella haluaa ostaa vain parempia viinejä, niin on mentävä Stockmannin tai Kaubamajan viiniosastoille tai sitten johonkin vanhankaupungin erikoisliikkeeseen. Erityisesti Stockmannilta ja Kaubamajasta on mahdollista tehdä löytöjä - kannattaa siis mennä katsomaan - mutta toisinaan hinnat saattavat olla jopa Alkoa korkeammat. Vanhankaupungin erikoisliikkeistä minulla ei ole paljoa kokemusta. Gloria-viinikellarin valikoima on todella hieno, mutta aivan tolkuttoman kallis. Viini-lehden viime numerossa oli juttu laatuviinien ostopaikoista Tallinnassa, tämä teksti kannattaisi varmaan lukea läpi. Samasta aiheesta oli Viini-lehdessä muuten juttu myös parisen vuotta sitten.

Onnea matkaan! Olen muuten lähdössä itse hakemaan viinivarastooni täydennystä Tallinnasta aivan pian, itse asiassa jo huomenna!

Itse olen käyttänyt seuraavia ostopaikkoja:
http://www.winestore.ee
JPE 30.05.2012 (15.25)
Tässä pari dedikoitua viinikauppa missä itse on tullut muutaman kerran asioitua:
Veinituba http://www.manipenny.ee/
Best Wine http://www.bestwine.ee/index.php
Hinnat Alko-tasoa eli melko kallista, mutta myös hieman vanhempia vuosikertoja voi löytyä. Sivuilta löytyy hinnastot, tosin ainakaan bestwinen osalta ei koko valikoimaa ole nettihinnastossa.

Lisäksi kannattaa tsekata Solaris-kauppakeskuksen sekä Stockan ja Kaubamajan ruokaosastojen viinit. Edelliset kommentit pätevät myös näihin.

Myös joillain ravintoloilla on viinibaari/myymälä, tunnetuin näistä varmaan Gloria.
RedBB 31.05.2012 (11.36)
Miten virolaisilla on varaa ostaa viinejä? Hinnathan ovat Alko tasoa ja virossa keskipalkka on n. 800€/kk.
Kake 31.05.2012 (11.46)
-TB- 31.05.2012 (12.08)
Kiitoksia jo kaikista tähän asti tulleista vinkeistä. Juurikin laadukkaampia arkiviinejä tai edullisempia laatuviinejä siis olenkin metsästämässä.

RedBB, näillä hinnoilla viinejä ostavat tuskin ovat keskipalkkaisia virolaisia, vaan mm. turisteja suurissa määrin. Täytyy myös muistaa, että Tallinnan hinta-taso on huima, jos vertaa koko Viron keskitasoa.

Kirjoita

Uusi viesti

Viesti:


Nimimerkki:

Avainsanoja

  kannattaa     melko     ostaa     varmaan     aivan     edullisia     hakemaan     hinnat     juttu     kannattaisi     kaubamajan     muuten     saattavat     sataman     tallinnassa     tallinnasta     todella     tosin     vanhankaupungin     vuosikertoja     aiheesta