Keskustelu >> Yleistä viineistä >> Hesan parhaat viini ravintolat

HESAN PARHAAT VIINI RAVINTOLAT

Joonas 08.07.2006 (16.20)
Missä stadin rafloissa on teidän mielestä parhaat, taikka mielenkiintoismmat viinilistat ja mikisi? Mikä tekee viinilistasta hyvän?

Sam 10.08.2006 (13.25)
Carelia ja Kuu on aika kohdallaan. Hinnat ei hirvitä. Joka kategoriasta löytyy tarjontaa. Samppanja on järkevän hintaista, ja sen suhteen on vaihtoehtoja. Ai kriteeri? Yleensä jos sampaajaa saa laseittain, niin kaikki muukin on kohdallaan. Mitenkäs se Churchill sanoikaan, tais olla " I'm easily satistied with the best"
Pena 10.08.2006 (13.53)
Jos ette löydä Hesasta hyvää viiniravintolaa niin poiketkaa tänne Turkuun. Täällä meillä on viineihin erikoistunut baari nimeltään Viinille. Voi tutustua kohteeseen ja sen antimiin osoitteessa: http://www.viinille.fi/

Tervetuloa omasta ja puolueen puolesta
Kaljami 10.08.2006 (15.06)
Äkkiseltään tulee mieleen Helsinki-Vantaa lentokentän viinibaari, jossa saa Baroloa laseittain.
Ennae 10.08.2006 (17.15)
"Äkkiseltään tulee mieleen Helsinki-Vantaa lentokentän viinibaari, jossa saa Baroloa laseittain."

Jep, siinä Tax Free -kaupan vieressä. Viime reissulla istuin siinä liki tunnin jutellen pitäjän kanssa, joka oli oikein mukava heppu. Ja nautin nimenomaan baroloa. Tosin tänne päästäkseen pitäisi sitten lähteä reissuun.
Ennae 10.08.2006 (17.39)
Ravintola-Kuusta: On totta, että sieltä saa käypään hintaan juotavaa (pullojen kate likimain vakio, n. 15 e - vrt. turhan yleinen n. 30 e kate), myös laseittain, mutta kuten seuraava osoittaa, kannattaa ehkä tilata koko pullo sakatonta kamaa. Viime käyntimme siellä keväällä ei ihan vastannut odotuksia.

Aperitiiviksi tarjottu samppanja kaadettiin pullon pohjilta, joten se oli menettänyt kuplivuuttaan selvästi ja se oli kaiken lisäksi hivenen liian lämmintä ja muuttui siten loppua kohden happamaksi. Ns. viiniravintola voisi investoida samppanjapullon sulkijaan ja pitää avatunkin pullon suurimmaksi osaksi jäähdytysveden alla, sillä jääpalojen päällä pullon sisäilma pääsee lämpenemään ja siten myös viini.

Alkupalat ja puolisoni valkoviini olivat mainiot, mutta tilaamani barbaresco-lasillisen sain pullon pohjilta jälleen. Se oli selvästi menettänyt teräänsä ja mikä pahinta, parin maistamisen jälkeen viini alkoi maistua kovin karvaalta. Olin saanut lasiini koko pullon satsin sakkaa. Tästä kerrottuani sain heti uuden lasillisen, mutta nämä sankarit heiluttelivat pulloja niin surutta, että tämänkin pohjalla oli pikkutilkka sakkaa. Henkilökunta oli tästä kovin hämmentynyt, mutta eihän se mikään ihme ole, jos vuoden 98 barbarescossa on sakkaa.

Kuu on ihan suositeltava ravintola edelleenkin, mutta taas kerran sai huomata, että viininautinnot on parempi jättää kotiin: paljon halvempaa ja vain itse tupeltamassa. Tusinaravintolat ja baarit myyvät tällaisina päivinä yli 25-asteista punaviiniä, joka on hapettunut pullossa tunti tolkulla - paljonko haluat siitä maksaa?
Ralf 10.08.2006 (19.03)
Ennae,
panepa kommenttisi Asta Nurmilaukakselle suoraan samalla tavalla asiallisesti ja rakentavassa hengessä. Uskoisin Astan olevan kiitollinen saadessaan palautetta ja ryhtyvän myös henkilökuntaansa lisäkouluttamaan.

Ihmetyttää, että sakallista viiniä ylipäätänsä myydään laseittain.
Fredrik 11.08.2006 (10.00)
Laaja valikoima ja viinikellari http://www.royalravintolat.com/sundmans/index.asp
Jones 11.08.2006 (10.22)
Jos lähiömatkailu kiinnostaa, niin täältäkin löytyy yllättäviä herkkuja.
Kts. sivun alalaidasta "löytöjä kellarista" -osasto

http://www.vanhamylly.fi/vins.html.

Ympäristö on hieno ja ruokakin laadukasta, suosittelen kesävierailuun.
Pena 11.08.2006 (15.07)
Kiitos Jones mielenkiintoisesta vinkistä. Harvemmin olen ravintoloissa noin kattavaa ja edullista viinilistaa tavannut. Tignanello 2001 maksoi talvella Alkossa 45,90 joten toi 98, jonka luulisin olevan vieläkin parempaa ei tässä Kartanossa ole kuin n. 10 euroa enemmän. Mukavia myös noi Willi Opitzin viinit. Oletteko koskaan kuunnelleet hänen äänittämäänsä "viinikellarin sinfoniaa". Mies keksi eräänä jouluyönä käydä äänittämässä miten eri rypälelajit käyvät. Yhdistämällä nämä erilaiset pulputukset on saatu todella vaikuttavaa musiikkia.
ehrem 12.08.2006 (17.37)
paras george, koska hankkivatkin mitä on saatavilla Suomessa.
toinen tietysti palace.
Joonas 13.08.2006 (15.30)
Jep Vanhamylly on aika kova sana, toden totta.

sjs 22.08.2006 (19.06)
Kämp cafe, siellä käsittämättömän hyvää viinitietoutta ja asiantuntemusta.
Joonas 23.08.2006 (02.15)
Kämp Cafeessa ja Sushi blogin yhteydessä mainitsemasi Yumessa molemmissa viineistävastaa sama kaveri Samuil Angelov joka edusti suomea varsin onnistuneesti 2006 Trophée Ruinart Sommelier kilpailuissa sijoittuen 12 parhaan joukkoon, joka on erittäin kova saavutus. Kyllä hyvän sommelierin työ näkyy ravintolitten tarjonassa.
Pena 23.08.2006 (08.12)
Samuil on valmistunut viinimestariksi Turun Ammatti-instituutista, jonka näin turkulaisena haluan todeta. Pian ovat taas kovat kisat kenestä tulee vuoden 2006 viinimestari. Karsinnat pidetään 29.8. Tampereella, Turussa ja Hesassa. Loppukilpailu on sitten Metromessujen yhteydessä Tampereella 21.9. Onnea vaan kilpailijoille.
Mike 08.10.2008 (13.56)
Vertailu helsinkiläisten viinilistojen parissa todisti että Kuu, Wanha Mylly ja Carelia ovat selvästi edullisempia kuin royalr. Grans Muralles -98??
Kaskenpolttaja 11.10.2008 (10.54)
Albertin kadulla on Sokos hotelli Albert, josta löytyy enotecassa useita Italialaisia viinejä laseittain.Saivat juuri joltain Italialaiselta instanssilta kunniamaininnan viini valikoimistaan.
Suosittelen Italian viinien ystäville!
Ripasso 09.02.2012 (21.53)
Aika harvakseltaan näyttää tulevan tekstiä, mutta kuten Ennea tuolla mainitsi ravintolan katteet ovat edelleen järjettömiä
jopa Siljalla myymälän 8 euron viini maksaa 25 Eur ravintolan puolella?!!
Toinen asia mikä taas tuli yhdessä Helsingin keskustan ravintolassa eteen oli tuo viinin lämpötila, punaviini oli todellakkin noin 25 asteista. En tiedä milloin tuohan asiaan saadaan suomessa jotain tolkkua, kyllä paikan joka kutsuu itseään ravintolaksi pitää tietää minkä lämpöisenä mitäkin viiniä tulee asiakkaille tarjota!

Kirjoita

Uusi viesti

Viesti:


Nimimerkki:

Avainsanoja

  pullon     laseittain     tulee     baroloa     viini     carelia     helsinkivantaa     jonka     jossa     kohdallaan     kovin     kuten     maksaa     mieleen     olevan     pohjilta     ravintolan     sakkaa     samppanja     samuil     siten