La Ciboise

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Chapoutier
Alue: Rhône
Rypäle: Grenache (70 %), Syrah (20 %), Carignan, Mourvèdre
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

08/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki kunnollinen, pitkähkö (45 mm). Irtosi pirskahtaen ja roiskutti pisaroita ympäriinsä. Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Onneksi avasin pullon keittiön tiskipöydän päällä, joten vahinko jäi mitättömäksi.

Viinin väri violetin viininpunainen. Imee valon itseensä aika totaalisesti. Tuoksu hieman erikoinen eli siis sellainen, joka ei ole aikaisemmin tullut esille. Vaikea löytää sille kuvaavaa nimitystä. Taustalta nousee myöhemmin esille mausteisuus, nahka ja piilevää marjaisuutta.

Maku poikkeaa selvästi tuoksusta. Siitäkin on vaikea erottaa eri komponentteja. Vallitsevin piirre on pyöreä pehmeys, jota seuraa miellyttävä jälkimaku ja tasapainoinen suutuntuma.

Viinin kumppanina nyt aika vaativa pasta: spaghetti aglio, olio, prezzemolo e limone, jonka viini selvitti mallikkaasti, vaikka sitruuna ja chili yrittivät olla toista mieltä. Valinnasta kiitos Viinistä viiniin 2012:n ruokasuositukselle: reilusti yrttiset pastat.

Alle 10 €:n viiniksi tämä on tosi hyvää!

Walrus (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ranskalaiset viinit kaiken kaikkiaan ovat meikäläiselle vielä melko vierasta aluetta, viehtymys on vienyt pitkään uuteen maailmaan ja tujakoihin hedelmäpommeihin.

Mutta: jossain määrin mehumainen, selvästi nuori ja hiukan raaka maku vie kuitenkin multaisiinkin maisemiin melko tyylikkäällä tavalla. Tanniinit ovat tiessään mutten niitä tässä kohtaa osannut millään tavoin kaivatakaan. Viini viimeistelee lauantai-illan raukean leppoisuuden tavalla, johon olen kovasti tyytyväinen. Eikä hinta päätä huimaa.

JTM (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Samaan likoon laitan arvioni. Vaalea väri ja hento tuoksu. Notkea ja kevyt maku on mukava, tasapainoinen ja toimi erinomaisesti ruokamme kanssa; kuten myös ruuassamme tofun, salottisipulien ja herkkusienien kanssa. Todellakin muistuttaa pappaviiniä, mutta kepeämpänä.

JN (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rubiininpunainen viini, jolla on hieman sinertävä reuna. Tuoksu on melko hento, mehumainen.

Ensimmäinen kulaus kertoo, että viini on kevyehkö, makea, mehumainen. Pöytäviini siis - ja valitettavan raaka.

Mutta on tämä silti eräitä parhaita mehuja, joita olen pitkään aikaan juonut. Maku on tasapainoinen, sopivasti raikas ja marjaisan hapan. Koostumus on hyvä, lyhyt jälkimaku on hienostunut ja kevyen mausteinen.

Hyvä yleisviini, kunhan vuoden vanhenee. Tämä on suoranainen taivaan lahja niille, jotka suosivat mehumaisia viinejä. Alkoholi ei maistu yhtään, eikä tanniineista ole tietoakaan.

Håkan (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä lähinnä rubiininpunainen viini vakuuttaa heti tummilla marjaaromeilla ja Rhonelaakson maaperän tuoksuilla.
Vakava pettymys vaani kuitenkin nurkan takana kun maku aluksi tuntuu kovin ohuelta - minne kypsät karhunvatukat hävisivät? Mutta sitten saapuu tuttu mausteinen tuulahdus Rhonelaaksosta pehmeine mutta kiuvine tanniineineen ja pelastaa tilanteen.

Viinin akilleen kantapää on siis mielestäni hedelmän puute maussa. Olisi ehkä pitänyt juoda jo käväällä - kellarini lämpötila nousi lopukesästä vähän turhan korkealle. Viini tasapainottuu kuitenkin hengitessään vaikkei hedelmäisyyttä varsinaisesti tulekaan lisää. Tätä pientä makuaukkoa voi kuitenkin täyttää vaikkapa kermaisella kastikkeella ja silloin La Ciboise on oiva kumppani esim nauta/peuravasikalle tai vaikkapa miedolle riistalinnulle.

jhm (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä jonkinlainen "Paavin Uusi Linna"-viinin pikkuveli;kevyempi versio samalta alueelta ja samasta rypälekoostumuksesta.Hintakin huomattavasti kevyempi.
Tämä viini osoittaa että ainakin Rhonen laaksossa osataan tehdä edullisia ja hyviä pöytäviinejä.Tuoksu on keskitäyteläinen,miellyttävän marjaisa.Maku samoilla linjoilla,marjaisa,kevyen mausteinen,tuoreen pirteä ja ryhdikäs.Tämä viini sai säestää jo mainetta niittänyttä `Ellosen pastavuokaa`jota oli pakko kokeilla.En pettynyt.

Jones (rek.)

09/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Chapoutier on niitä tuottajia, joiden laatuun on aina voinut luottaa. Hyvin tehtyjä viinejä, kuten tämäkin edullinen Etelä-Rhonelainen La Ciboise. Viini on vielä aika nuorekkaan makuinen, mutta hyvin pehmeä ja maku yllättävän pitkä tähän hintaluokkaan. Mausteisuutta maussa on juuri sopivasti. Tasapainoinen!
Sopii loistavaksi yleisviiniksi ruokapöytään ja syksyn pienriistalle ja sieniruokien aromeihin...
Suosittelen.
Valmistettu biodynaamisesti ja ilman kirkastusta ja suodatusta kuten Chapoutierilla on tapana...

Tästä tulikin mieleen, että Chapoutierin entinen viinintekijä Clotilde Davenne on perustanut oman viinitilan ja hän oli MikäViini-tapahtumassa esittelemässä viiniensä toista vuosikertaa (2004). Chablis ja Pinot Noir olivat ainakin kivoja käyttöviinejä, ovat vain tukuissa myynnissä kuitenkin. Vähän samaa saundia näissä oli kuin Chapoutierin viineissä mielestäni

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin