Chinon La Baronnie Madeleine

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Couly-Dutheil
Alue: Muut
Rypäle: Cabernet Franc (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.96 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen mahdollisuus tälle ranskalaiselle viinille. Viinistä viiniin 2009 suosittelee tätä viiniä pataruoille, pizzalle ja pastalle.

Nyt valitsimme tämän pizza-aterian kumppaniksi, Vaimolla Kummisetä (kinkku-herkkusieni-parsa-katkarapu-tuplajuusto-valkosipuli) ja itsellä - no tietysti Carmen (salami-ananas-parsa-kapris).

Nyt viini käyttäytyi mallikkaasti ja nousi arvioinnissa edellistä kertaa korkeammalle.

Korkki kuiva, hyväntuoksuinen. Väri keskivahva, viininpunainen. Tuoksussa mausteisuutta päällimmäisenä, hieman nahkaa ja herukkaa taustalla. Maku seuraa tuoksua: mausteisuutta ja herukkaa.

Juustoille tätä ei kannata kokeilla, vaikka Alkon hinnaston suositukset sitä ehdottavat.

hka (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Itsenäisyyspäivän iltaa juhlistimme tällä Viinistä viiniin 2009-kirjasen lyttyyn arvostelemalla punaviinillä. Näin, vaikka viini keikkuu Viini-Webin Parhaat viinit-listalla aivan kärjen tuntumassa.

Takaetiketissä suositellaan viiniä tummalle ja vaalealle lihalle sekä juustoille. Alkon suositus on: nauta, juustot, lammas ja riista. Viinistä viiniin ruokasuositus on: pataruoat, pizzat ja pastat.

Korkki kunnollinen, kuiva, hyväntuoksuinen. Väri hieman ruskehtavaan vivahtava punainen. Ei kovin vahva. Tuoksu aika heikko, mutta kyllä viinillinen: marjaisuutta ja mausteisuutta, hieman tallia ja nahkaa. Maku aika laimea, mausteisuus ja marjaisuus päällimmäisinä. Kohtuullinen jälkimaku. Kokonaisuus melko miellyttävä.

Vaimo löysi tuoksusta luumua ja mausta pistävyyttä ja karvautta.

Viinin kumppaneina nyt President Petit Camembert ja Bavaria Mini Brie Garlic. Molemmat toimivat viinin kanssa mallikkaasti, mutta hieman tuhdimpi viini olisi ehkä nostanut makunautintoa asteen tai pari.

Kun alle kahdeksan euron La Chamiza Malbec sai viimeksi kolme pistettä, niin kyllä nyt hinta/laatusuhde jää tätä huonommaksi. Ehkä kaksi pistettä on nyt kohdallaan.

Ellosen Jussi (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lokakuinen lauantai ja kotioloissa vietettävät Ruskafestivaalit. Vietnamilainen nauta saa kavaljeerikseen olutta ja sacher-kakku portviiniä.
Hakiessani ostotäydennyksiä huomasin Stockalla Fine Winen debyyttijulkaisun. No, tuo vaati seurakseen punaviiniä ja chévre-suolakeksejä.
Kotiin päästyäni perehdyin heräteviinin historiikkiin.
Viinistä Viiniin-kirja ruoski ostokseni maanrakoon: 'Pirtsakka, terhakkaan marjaisa. Pizzaviini, yksi tähti viidestä ja hinta-laatu Per...siasta.'
Webbiläiset ovat vuolaasti kuitenkin kehuneet tätä etikettiä, joten avasin lopulta korkin pelonsekaisin tuntein. Tuoksu oli vaatimaton kuin Käteis-Jussi saapastellessaan estradille: ' Hello, my name is Johnny Cash.' Viinin bukeé oli ohut, konstailematon - ja valmis. Pyörittäessäni pikaria sain varmuuden siitä, että olin aloittanut flirttailun frankkiviinin kanssa, muualla ei tälläisiä tehdä. Yrttinen marja oli lähtenyt seikkailemaan gallialaismetsään, jossa mistelinlehdet heiluivat kirpeässä syystuulessa. Viinin runko lepää yllättävän niukassa hedelmäisyydessä, alkoholista puhumattakaan. Kuitenkin tämä on persoona, joka herättäisi huomiota jopa myllypurolaisessa tarkkailuluokassa.
Kapinoin sitä vastaan, että viinit pakotetaan Uuden Maailman muottiin, jossa prosentit alkavat 14,5%:stä ja täyteläisyys erittäin täyteläisestä. Eläköön hennot liemet, joissa maistuu maaperä ! Eläköön ohuet uutokset, joissa maistuu enologia !

Jones (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä Chinon on tällä hetkellä loistavassa vireessä, todella maukas ja tasapainoinen.
Hapot on täydellisen raikkaat vielä ja maku monivivahteinen ja pitkä. Tykkäsin sellaisenaankin isosta lasista, isoina kulauksina ;)
Safkan kanssa muuttui vielä edukseen.

Lisää pitää saada ennen kuin loppuu. Onneksi näyttää hyvin olevan vielä myymälöissä

Aave (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on selvästi kehittynyt, tiilenpunainen. Tuoksussa keitettyjä punaisia marjoja, reilua yrttisyyttä, sukulakua ja nahkaa. Kevyenpuoleisessa maussa on hapokkaita punaisia marjoja kuten punaherukkaa ja karpaloa. Kypsät pehmeät tanniinit eivät enää kiristele mutta hapoissa löytyy, niin että ruoka on suotavaa. Muuten mausta löytyy yrttejä ja rosépippuria sekä viinin kunnolla auettua nahkaa ja tyylikästä tallisuutta. Keskipitkässä jälkimaussa myös hieman mokkaisuutta.

Viini parani ja tasapainottui ruuan kanssa huomattavasti runsaiden happojen taittuessa ja maun leikitellessä suussa pitkään. Tämän kanssa tekisi todella mieli testata erilaisia ruokia - ainakin se sopi oikein hyvin yhteen marinoidun tofun kanssa. Ilman ruokaa vaikeampi tapaus mutta täytyy sitä ihmisen syödäkin, joten täydet pisteet.

Viini-Virén (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on nopeasti noussut suosikkiviinikseni ranskalaisessa halpissarjassa. Alkossa harvinainen Loiren punaviini Cabernet Franc rypäleestä.

Viini avautuu 1-2 tunnin dekantoinnin seurauksena hyvin positiivisesti. Ranskalaistyyppisiin ruokiin kelpo seuralainen, esim. ankkaa, paistetut vihannekset, sulatettua tuorejuustoa.

Intensiivisen hedelmäinen tuoksu viehättää läpi aterian tuntikausia. Maun kireähkö tyylikkyys mahtavine tanniineineen on kaikessa yksinkertaisuudessaan mukaansatempaava.

Tähän hintaan viini on varsinainen löytö. Miinuksena mainittakoon, että (oma normaaliannokseni) puoli pulloa per henkilö ei yleensä tahdo riittää aterialle tätä mukaansatempaavaa viiniä.

JN (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä sai lähinnä olankohautuksia sokkona maistettaessa. Kun viini paljastettiin, kaikki totesivat sen ylihintaiseksi.

Viini on kanelisen rustiikkinen, mutta jälkimaku jää vajaaksi. Tuoksussa yhdistyy jännittävästi maustehylly, sikarilaatikko ja tussi. Hapokkuus ja makeus eivät ole tasapainossa, eikä maa-aromisuudessa yllä Cousterac reserven tasolle.

Ihan kelpo viini, mutta saman vuoden Hauts du Mont on hienostuneempi.

ek

08/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vihdoinkin punaista Loirea Alkossa! Ja tämä on todella viehättävä viini, tuoksussa bordeaux:hon vivahtavaa tupakkaa ja maata, mutta hedelmäisyys on makeampaaa. Reilu hapokkuus, mutta myös paljon hedelmää maussa joka avautuu suussa ja on hyvin pitkä ja nautinnollinen. Toiminee erittäin hyvin rasvaistenkin liharuokien kanssa. 2001:n pitäisi olla huono vuosi Loiressa! Korkissa lukee muuten Clos de l'Echo, joka on tämän tuottajan huippuviini... mutta ehkei tämä sitä sentään ole.

Omaan makuuni en tähän hintaan löydä Alkosta montaa miellyttävämpää viiniä. Tyylikästä tavaraa.

jhm (rek.)

08/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkosta on nyt vihdoinkin saatavilla kohtuhintaan punaviiniä Loiresta joka on 100% Cabernet Franc.
Tilausvalikoimassa on tosin ollut kalliimpia tuotteita saatavilla.
Väri on tumman tiilenpunainen.Tuoksu on keskitäyteläinen,miellyttävän marjaisia ja tallimainen.Maku on pehmeä keskitäyteläinen,notkea,myötäillen tuoksua,mukavan nahkainen,tallimainen ja marjaisia.Keskipitkä jälkimaku.Kokonaisuutena tasapainoinen ja hillitty blendi kypsyneempiä ja nuorekkaampia aromeja.Koska näin hienosti kypsyneistä viineistä joutuu yleensä pulittaman 2 tai 3 kertaa enemmän niin pistesaalis on varma.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin