Château Cesseras

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Pierre-André Ournac
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Syrah (70 %), Grenache (10 %), Mourvèdre (10 %), Carignan (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • "Täyteläinen, tanniininen, makean luumuinen, hennon kukkainen, kevyen vaniljainen, lämmin" (Alkon määritelmä)

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: ROCK€ the COOL (05.08.2012)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

09/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vähän liian hillomainen viini makuuni mutta sellaisena ihan ok ja moni varmaan pitää tästä. Samassa hintaluokassa Alkon viineistä esim. Rasteau tarjosi omaan makuuni luonteikkaamman syrah-kokemuksen.

jAska

08/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Eteläinen Ranska senkun laajentaa tilaansa allekirjoittaneen suosikkiosastolla!

Tämä viini tarjoilee miellyttävää moniuloitteisuutta, ja nuoresta iästään huolimatta pehmeitä tanniineja ja hillittyä hapokkuutta. Aluksi suuhun tulvahtaa marjahilloa, sitten hapokas herukka ja mausteisuus ottaa vallan ennen tammeen vivahtavaa lämmintä ja pitkähköä lopetusta. Allekirjoittanut suosittelee!

ROCK€ the COOL (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Elegantti, miellyttävä, tasapainoinen. Tätä voi jo kutsua sanalla "viini".

hka (rek.)

09/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jälleen vuorossa tämä jo lukuisia kertoja nautittu ranskalainen. Korkki hyvälaatuinen, hyvän tuoksuinen ja pitkähkö (45 mm). Viinin väri violetti. Tuoksu marjaisa ja miellyttävä. Maku pehmeä ja vaimon kommenttien mukaan: ei tippaakaan katkera, johon lisäsin: siis iloinen ja hilpeä. No maussa oli tosiaan miellyttävää pyöreyttä, joka komppasi mainiosti kassler-juures-pataa.

Ihan kunnollinen viini, jota voi ostaa toistekin

Andy

06/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ainakin moneen muuhun ranskalaiseen viiniin verrattuna todella hyvä ja täyteläinen viini liharuoan kyytipoikana

hka (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta vaativan paikan edessä: joulun kinkku, laatikot ja rosolli. Ei ehkä paras punaviinivaihtoehto kyseiseen seuraan, mutta sai nyt "pestin" paremman puuttuessa.

Selvisi ihan kunnialla vaikeasta tehtävästään.

Ei tämä vuosikerta ole yhtään kehnompi kuin edellinen. Voi hyvällä omallatunnolla antaa täydet pinnat.

hka (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viimmeinen pullo vuosikertaa 2005.

Korkki hyvänlaatuinen, ehjä, pitkähkö (45 mm), hyvä väri ja tuoksu. Kutistunut hieman pystyssävarastoinnin aikana.

Pullon annettiin hengittää runsaat kaksi tuntia.

Viinin väri ruskehtavan punainen reunoiltaan, muuten hyvä voimakas punainen. Tuoksussa tallia, nahkaa ja hyvää mausteisuutta. Maku seuraa tuoksua. Hyvä suutuntuma. Jättää miellyttävän kokonaisvaikutelman.

Viinistä Viiniin-kirjanen antaa ruokasuositukseksi: tummat liharuuat paistettuna tai grillattuna. Alkon hinnasto asettaa etusijalle porsaan, mutta kyllä naudan ulkofilepihvi toimii nyt aivan mallikkaasti viinin kumppanina. Loppuviinille tarjottiin Glimmingen Port-Salut-juustoa, eikä viini ollut ollenkaan siitä pahoillaan.

Viinin hinta on noussut veron korotuksia enemmän. Kun vuosikerta 2005 maksoi keväällä 2008 vielä € 11,95, niin nykyinen hinta on jo € 14,31. Silti Viinistä Viiniin 2010-kirjanen antaa viinille hinta-laatusuhteeksi edelleen ykkösen (edullinen ostos) ja pisteytekseksi neljä tähteä. Näihin on helppo yhtyä.
,

Ellosen Jussi (rek.)

09/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hipposmiehen viikonloppu huipentui V75-raveihin. Laput revittiin neljännen lähdön jälkeen, kun Ylläri Pylläri ohitti omat 'varmat' maalikameran hidastuskuvissa.
Sunnuntaina Ellosten pirttipöydässä tarjoiltiin rosmariiniperunoita, karpalohilloa ja...hevospataa burgundilaisittain. Ateriaa valmistellessa lipitelty Cesseras maistui viinikoulun aapiskirjalta sisältäen kaikki tunnetut aromit, joita hyvään punaviiniin liitetään. Puuttumaan jäivät ainoastaan tunkkainen tallinnurkka, kamala kumi ja nihkeä nahkaisuus. Loistoviini siis.
Mutta. Aterian kera viini pudotti haarniskansa ja nosti valkoisen lipun ilmaan. Nyt viini muistutti lähinnä anteeksipyytävää vanhusta, joka tukkii rollaattorillaan kulkuasi lähimarketin tuulikaapissa. Mikäli joku olisi lorauttanut pikariin raikasta lähdevettä, tuskin olisin huomannut eroa.

hka (rek.)

06/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toiseksi viiminen pullo tätä mainiota vuosikertaa 2005. Korkki ehjä, kuiva, hyväntuoksuinen. pitkähkö (45 mm). Väri violettiin vivahtava punainen. Tuoksu nahkaista satulaa, mehevää mausteisuutta ja positivisessa mielessä makeaa mausteisuutta. Maku seuraa tuoksua. miellyttävän pehmeä suutuntuma ja jonkin verran hienostunutta pitkähköä jälkimakua.

Vaimon valmistama Juicen the food toimi viinin kumppanina oivallisesti.

Ei tämä viini ole vielä "over the hill", vaan toimii ihan täyspainoisesti ansaiten arvosanan kiitettävä.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta olikin pompsahtanut 2 euroa ylöspäin viime arvostelusta, joten teen korjausliikkeen Hinta/Laatu suhteeseen. Oikea tulos olisi siis 4, viini maksaa nykyisin Alkossa €13,99.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaniljainen miellyttävän keveä maku, ei kuitenkaan liian makea. Seurustelujuomana hyvin samankaltaista edullisemman ranskalaisen Rosiere Syrah punaviinin kanssa, tämä kuitenkin hieman täyteläisempää. Erinomainen valinta ruokapöytään, joten voin heittää hyvillä mielin täydet pisteet, sillä Rosiere ei sovi ruokapöytään mielestäni lainkaan.

hka (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuorossa nyt uusi vuosikerta 2006. Korkki ehjä, hyvänlaatuinen, pitkähkö (45 mm), kuiva ja hyvän tuoksuinen.

Viinin väri hyvä, voimakkaan viininpunainen. Tuoksussa miellyttävää marjaisuutta ja lievää mausteisuutta sekä ripaus tallia. Maku seuraa tuoksua. Ei pitkää jälkimakua, mutta jättää miellyttävän suutuntuman.

Viinin kumppaneina nyt Castello White ja Juustoportin Viinitarhurin juusto. Molemmat toimivat viinin kanssa ihan kohtuullisesti.

Kuten olen joskus aikaisemmin jo todennut, jokainen arvostelu on aina aikaan ja paikkaan sidottu. Niin tämäkin.

Mitään ahaa-elämyksiä tai hurraa-huutoja ei nyt noussut esille. Jotain täydellisestä suorituksesta jäi puuttumaan - mitä se on, ei oikein selvinnyt.

Ehkei tämä vuosikerta yksinkertaisesti yllä tuon mainion vuosikerran 2005 tasolle. No joka tapauksessa viini ansaitsee enemmän kuin pelkän ok:n, joten arvosanaksi tulee nyt hyvä nelonen.

Jännä nähdä mitä muut sanovat tästä vuosikerrasta.

hka (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kolmanneksi viimeinen pullo tätä mainion vuosikerran viiniä.

Korkki kunnollinen, pituus 45 mm, hyvän tuoksuinen. Tuoksussa miellyttävää mausteisuutta, herukkaisuutta, tallia ja nahkaa. Maku seuraa tuoksua. Lisänä pehmeää marjaisuutta. Jättää miellyttävän jälkivaikutelman.

Kumppanina tällä kertaa vaimon leipomat grahamsämpylät ja Bergaderin Bavaria mini Brie Natur- ja Basils Chili & Paprika-juustot, joista jälkimmäinen ei sopinut viinille ollenkaan, joten jätimme sen suosiolla odottamaan myöhempää käyttöä.

Viini edelleen hyvässä vedossa ja täysien pisteiden arvoinen. Jännä nähdä, miten Alkon myynnissä jo nyt oleva vuosikerta 2006 aikanaan pärjää.

JN (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ranska 2005 -pruuvimme yleisösuosikki. Myös itse tykkäsin. Arvonnassa tämä oli jäänyt viimeiseksi, joten sai hengittää yli 3 tuntia ennen maistamista.

Viini on hyvin pehmeä ja kohtelias. Tätä kuvailtiin argentiinalaiseksi tangoksi ruusu suussa. Mukavan lämmin ja suuntäyttävä maku, hieman hillomainen - jälkimaussa kuin aavistus mustaherukka-likööriä (vaikka tässä ei caberneta olekaan).

Tämä kumminkin menee ehkä kategoriaan "laadukas mummonmehu", eikä ole niin haastava kuin toivoisin.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Marraskuu on alkoholistin jouluaatto. Pelkkä vilkaisu sälekaihtimien lävitse antaa sysäyksen laatia pitkä toivomuskirje joulupukille. Toiveiden joukosta erotamme maailmanrauhan ja sisäisen valaistumisen ohella 57 etikettiä Oy Alko Ab:n tuotteita.
Tänään pukinkontista kaivoimme förskottina Cesserasin. Ateriana oli melkoinen makukimara: pestomarinoitua possunfilettä, couscousia ja pippurikastiketta. Kuten tavallista, tälläkään kertaa ristiriitaisuudet eivät toimineet yhdessä. Cesseras tuotiin pöytään 4 tuntia dekantoituneena ja 18-asteisena. Bukeesta ei ollut tietoakaan, mutta muuten liemi oli vakuuttavan vadelmaista, karhean karhunvatukkaista ja kirstumaisen kirsikkaista. Konsentroitunut marjakimara antoi poskionteloille muutakin pohdittavaa kuin talvirenkaiden vaihtoajankohdan. Hyvä viini, joka vaatii hapettumista ja sopivan tuhtia ateriaa. Viini, johon tulen vielä palaamaan.

Sampoks

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Halpoihin Chileläisiin (cono sur, yms) kyllästyneenä ostin ihan sokkona tämän ja tykkäsin aika paljonkin. Ei tarjoa mitään järisyttäviä kokemuksia ja makukin häviää melko nopeasti suusta, mutta maistuu sellaisenaankin ja täyttää perus-perjantai-viinin roolin erinomaisesti! Raikas uusi tuttavuus jonka pariin tulee vielä palattua.

JMA (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Runsaan hedelmäinen ja luumuinen tuoksu.
Täyteläinen maku on konstailemattoman rustiikkinen, hieman pippurinen ja mokkainen.
Hätkähdyttävintä on ehkä valtava jälkimaku, jossa suutuntumaa todella riittää.

Potkua riittää voimakkaille liharuuille.
Hintaluokassaan hieno viini ja suositukset täältä.

Leenu

08/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini oli makuuni liian pyöreä. Kaikki terävyys ja kirpeys puuttuivat. Väri oli tumma, maku hyvin pyöreä ja marjainen. Tuoksu ja myös maku jättivät mykän tuntuman. Viini ei avautunut millään tavalla, maku ja tuoksu jäivät marmeladimaisiksi.
Juotiin pihvin ja ratatouillen kanssa. Viini ja ruoka eivät riidelleet keskenään, mutta ei viini mitenkään ruokaa täydentänytkään.
Keskinkertainen.

SL (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uskomaton tuoksu jossa kirsikkaa, makeutta, kaunis kukkainen niitty, jopa viettelevä. Maku on pitkä, pehmeä, hyvällä tavalla pistelevä. Kuitenkin huomaa kyseessä olevan sekoitusviini jolloin tuoksun ja maun yhteys on sekava. Maku jotenkin riidassa keskenään tehden siitä samalla todella tuhdin mutta silti vetisen. Toimi juustojen kera sekä seurusteluviininä.

Kaunis pullo ja etiketti.

Viini-Virén (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hmmm...

varoituksen sana em. arvosteluja lukeville. Kyseessä on erittäin voimakasarominen, alkoholipitoinen ja mausteinen hillojuoma.

Jos on mieltynyt GSM (Grenache, Syrah, Mourvedre) -viineihin, tämä saattaa olla mieleinen. Minulle tämä ei kolahtanut. En välttämättä sokkotestissä erottaisi tätä viikoksi parvekkeelle unohtuneesta rommikolasta.

Sopinee voimakkuutensa johdosta väsyneen juhlijan turtuneen makuaistin herättäjäksi aamuyöstä. Aterialle nautittuna sen sijaan ruoan maku peittynee viinin alle kokonaan. Mutta jos ruoka on huonoa, niin mikäs siinä...

hka (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Illan päätimme juustotarjoittimeen ja patonkeihin.

Aloitusviininä oli Münchenin lentokentän tax-freestä kesällä 2007 ostamani Château Paillet Quancard, josta en nyt kirjoita arvostelua erikseen, kun ko viiniin tuskin kukaan enää törmää uudelleen. Lyhyesti todettuna totean vain, että toimi ihan ok.

Illan päätteeksi oli sitten tuon mainion Château Cesseraksen vuoro. Tälläkään kertaa viini ei pettänyt odotuksia. Ylistyksiä tuli vasemmalta ja oikealta. Lisäksi viini sopi hyvin jatkamaan siitä, mihin tuo edellä mainittu bordeauxlainen on jäänyt.

Alle 12 euron hintaan saa parempaa viiniä hakea pitkään. Viitonen on jälleen ihan paikallaan.

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa marjapiiraan mieleen tuovasti hillottuja marjoja, kuten vadelmaa ja karhunvattua. Myös lakritsia ja puumaisuutta. Täyteläinen maku on varsin notkea ja tarjoaa tuoksun lupaamaa tummaa marjaisuutta. Auettuaan viini antaa tammisessa jälkimaussaan myös runsaasti nahkaa, tupakkaa sekä suklaapäällysteisiä kirsikoita. Hyvärunkoinen ja runsaan hedelmäinen paketti, jonka hinta pysyy kurissa yhtä kiitettävästi kuin viinin runsas alkoholikin.

hka (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä "tienviitta" vie todella perille hurmiolliseen viininautintoon. Pitkään "Parhaimmat viinit taulukossa" 10-15 euron hintaluokassa kuuden kärjessä keikkunut Chateâu Cesseras ansaitsee todella tulla noteeratuksi hintaluokassaan huippuviininä.

Vein appiokolle ja anopille tuliaisiksi kaksi "flindaa" kyseistä viiniä. Maistelimme ilman sen kummempia etukäteisvalmisteluja (ilman ilmastamista tai lämpötilan asettamista) lasilliset ja olimme kaikki kolme täysin hurmioituneita viinin olemuksesta.

Ensimmäinen lasillinen ei vielä tuonut kaikkea viinin tarjoamaa esille, mutta jo toinen lasillinen sai meidät kaikki kolme vuolaasti ihailemaan sitä pehmeyttä, täyteläisyyttä ja runsaan hyväilevää makua, joka nosti viinin aivan huippuluokkaan. Appiukko jopa lausui, että näin hyvää hän ei ole koskaan ennen juonut, eikä anoppikaan sanonut poikkipuolista sanaa (täysin vastoin anopin normaalia käyttäytymistä).

Jos itse kuvaa tuota toista lasillista, niin sen hyväilevä lempeys oli, kuin olisi juonut kermaista sopivasti lämmintä maitoa ja samalla suu täynnä marjaisia makuelämyksiä ja pehmeää tanniinisuutta.

Paluumatkalla oli pakko käydä ostamalla itsellekin kotiin pari pullollista kaiken varalle (vuosikerta 2005 saattaa hyvinkin olla pian vaihtumassa uuteen).

En yhtään ihmettele, jos tämä viini on usein loppu Alkosta. Suosittelen lämpimästi!

MikkoK (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin voimakas, jopa aggressiivinen viini. Ensivaikutelma todellakin marjaisa ja mehevä. Hetken päästä voi aistia jopa hentoa vaniljaisuutta, kunnes jämäkkä ja pitkä jälkimaku sikareineen ja nahkahousuineen hyökkää kielelle tanniinien kuivatessa suun jokaisen ontelon miltei hiekkapaperiksi. Joten minulle vähän ongelmallinen ja ristiriitainen viini. Antaisin mieluummin noiden ensimmäisten makuaistumuksien viipyillä suussani pitempäänkin, mutta sille, ken vahvoista otteista nauttii, voin varauksetta ehdottomasti suositella. Vaan ei siis oma favoriittini, joten pisteet jäävät kolmoseen. Mutta ehdottomasti kannattaa maistaa, meitä kun on niin moneen pulloon.

hj

01/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä viini. Todellakin pidättyväinen tuoksu, mutta maku voimakas ja marjaisa. Sopii liharuokien ja juustojen kanssa tai sellaisenaan. Ei helppo viini juuri voimakkuutensa vuoksi, mutta selvästi keskivertoa parempi punaviini. Hinta -ja laatusuhde kohtaavavat.

Jay

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko vahva. hieman voita, sikaria, muuten marjaisa. Ehkä liian väkevä minun makuun, mutta ei juurikaan tanniinisuutta tai ikävää jälkimakua. Keskiverto.

Timppa (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä viini. Hinta-laatusuhde on tässä parhaimmillaan!
Todella suosittu viini, usein juuri loppu. Tumman marjainen tuoksu. Täyteläinen ja todella maukas maultaan. Tuhti viini, mutta silti pehmeä ja notkea. Juuri notkeus tekee monesta viinistä erinomaisen.
Ei, tällä hinnalla saa etsiä parempaa Alkosta.
Upeaa, että Languedoc-Roussillon alkaa pikku hiljaa paisua Alkon valikoimassa!

Chef MT

07/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kokeilimme tätä punaviiniä viime viikonloppuna. Ostin Stockmannin Alkosta (Oulu) suositukseen perustuen. Todella mahtava punaviini. Yllättää upealla tuoksulla ja antavalla maulla. Päihitti 40e Bordeaux grande (1,5l) uutuuden. Tällä viinillä voi ainakin paikata Sant Emillion Premier Cru Gru kaipuuta. Suosittelen lämpimästä kesäpöytää!

jhm (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kovien kehujen takia piti kokeilla...

Tuoksu on aika kevyt,marjaisa,ilmastoinnin jälkeen myös maanläheinen.
Maku kehittyi myöskin pienen hapettumisen myötä.
Se on keskitäyteläinen,notkea,marjaisia,taustalla hentoja maanläheisiä aromeja.Keskipitkä jälkimaku.Helposti soljui alas kurkusta.Maanläheinen aromi korostuu myöhemmin mikä tietenkin vie ajatukset mukavasti hienojen kehittyneiden viinien maailmaan.
Tämä ei oikein sopinut melko tulisen intialaisen currybroilerin kanssa,mutta kevyempien ruokien kanssa tai rupatteluun ihan hyvä kumppani.

Jouni

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Usein loppu Alkossa, lienee suosittu. Nyt viikonloppuna sain kuitenkin pari pulloa varastoon. Täytyy sanoa, että aivan loisto viini. Täyteläisen pehmeää ja erittäin makoisa.
Hintaluokassaan ylitse muiden. Pitkä, notkea, runsas, pehmeä, tummaa marjaa.

Santeri (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistoin tätä pikkujouluissa taannoin. En ollut aivan yhtä innostunut. Kokonaisuudesta jäi hieman ärsyttävä vaikutelma. Tuoksu oli pidättyväinen ja maku puolestaan vähän liiankin runsas, aggressiivinen ja sekava.

Tämä mielipide kyllä perustuu vain yhteen lasilliseen, mutta jäin kaipaamaan tasapainoa.

SR j LG

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumman punainen, uutospitoinen, pitkät jalat. Tupakka/nahkaa, pippuria, hilloa. Täyteläinen, paksu, lyijymäinen, kun saa ilmaa myös hedelmää. (Syrah, Grenache, Mourvedre, Carignan). Täyteläisten aurinkoa saaneiden viinien ystävälle (kuten arvostelijat).
Hintaansa nähden loisto viini!

Tommy

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vihdoinkin Alkoon tuli hieman parempaa Languedoc-Roussillon punkkua! Olen jo kauan ihmetellyt miten voi olla mahdollista, että Ranskan suurin viinituottaja (määrältään) on täysin syrjäytetty Alkossa. Tässä ensimmäinen viini, joka ylittää 10€ rajan... ei voi muuta kuin ihmetellä!
Viini on täyteläinen, roteva ja voimakas mutta samalla pehmeä, silkkiä. Hieman mausteinen, punaisia marjoja, kirsikkaa... upea, paahtunut vuosikerta 2003. Todella maukas ja miellyttävä viini kohtuu hintaan. Notkea ja pitkä jälkimaku.
Languedoc-Rousillon tuottaa upeita auringon polttamia etelän viinejä, Rhônesta vielä etelämpään. Ehkä Alkon uusi alku on tässä!
Näitä ranskalaisia enemmän Alkoon, kiitos!

guru

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
viini onpehmeä,täyteläinen,maussa löytyy muhkeaa hillomaisutta ja kirsikkaa.Pehmenee saadessaan ilmaa. Loistava viini!

Johannes (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasokas ja miellyttävä viini. Tässä viinissä on eteläisen Rhônen rypälesekoitus (Syrah - Grenache - Mourvedre - Carignan), mutta tyyli on Rhônea mutkattomampi, modernimpi, hedelmäisempi ja vähemmän mausteinen. Tämä ei siis ole yhtä jännittävä kuin hyvät Rhônet, mutta puolustaa paikkaansa ehdottomasti, myös suhteellisen edullisuutensa vuoksi. Viini sopii monenlaisille liharuuille (olisi varmaan loistava grilliviini) ja juustoille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin