Chapoutier Rasteau

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Chapoutier
Alue: Rhône
Rypäle: Grenache (80 %), Syrah (20 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.95 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 8
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

06/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loistava tuote ja terästankista. On hedelmäisyyttä, hapokkuutta ja miellyttäviä tanniineja jotka takaa luonteen.

jhm (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viimeinen vuosikerta on vielä melkoisen sulkeutunut.Tunnin ilmastoinnin myötä maku avautui hieman,tarjoten kevyttä tummaa hedelmää,häivähdys lakritsaa sekä hyvin nuorekkaan voimakkaat tanniinit.Syntyi vaikutelma että on vielä liian nuori juotavaksi.

lator (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Läpikuultava purppura väri. Tuoksussa viherpippuria, tummaa kirsikkaa, inkivääriä, luumua, rusinaa, neilikkaa ja siirappia. Täyteläisessä maussa tulee vastaan mehukasta tummaa hedelmää. Keskimaussa on siirappista mausteisuutta, josta siirrytään kukkaisen luumuiseen keskipitkään jälkimakuun. Viini on hintaansa nähden poikkeuksellisen moniulotteinen. Latistui aavistuksen enemmän ilmaa saatuaan.

90 pistettä.

JN (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin näitä 2006-pulloja aikoinaan useamman, kun kerrankin Alkon hinnat olivat maailmanmarkkinoita edullisemmat. Nyt viimeistä viedään, enkä tätä vuosikertaa ole aiemmin arvostellutkaan webiin.

Täytyy heti todeta, ettei Chapoutierin biodynaaminen touhu oikein noudata tyypillisiä vuosikerta-trendejä, sillä 2006 on toistuvasti ollut tällä tuottajalla parempi kuin 2007 (Ehkä juuri siksi, että 06 on melko tyypillinen, heppoisampi vuosikerta ja 07 puolestaan suosi Parkerilaisia hedelmäpommeja, joita tämä luomuun tähtäävä tuottaja ei tavoittele, eikä varmaankaan edes taitaisi).

Chapoutierin Gigondas, Rasteau, la Ciboise ja jopa perus Chateauneuf-du-Pape ovat mielestäni onnistuneet paremmin 2006. Ainoa poikkeus lienee Bila Haut, jonka täyteläisyys osuu nappiin 2007.

Joka tapauksessa pelkään, että join 2006-varastoni liian aikaisin, sillä vuosikerta on koko ajan vain parantunut säilytyksessä. Kaksi tuntia avaamisesta Rasteau suorastaan huutaa Rhonelaista laatua. Uskomaton savuinen, silkkinen pidätys, kuin jostain kaukaisesta sumutorvesta. Klassinen Rhonelainen, klassinen chapoutier, loistava vuosikerta.

89p (vähintään)

JN (rek.)

10/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tänään tuli messuilla maistettua tusinan verran viinejä, mm. se pakolliset 4 eri vuosikertaa Chateau Carsinin makeita valkovviinejä - ja pari kuivaa siinä ohessa.

Punaisista messuviineistä erityisesti Rasteau jäi positiivisesti mieleen. Hyvä rhonelainen tyyli, joka on runsas, mutta ei mene yli tanniineissa, hedelmässä tai savuisuudessa. Yllättävän tasapainoinen ja juotavissa jo nyt, vaikka näinkin nuori vuosikerta. Tosin pari vuotta kellarointia varmasti parantaa tätä.

Tuoksusta löytyi neilikkaa, rautaa, minttua ja ruusunmarjaa, joten ihan köyhä viini ei ole kyseessä.

jtm (rek.)

09/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä hedelmäinen ja hapokas juoma. Helppo yhdistää ruokaan kuin ruokaan. Happojensa vuoksi yksinään ehkä hieman hankala. Tietty juustot ja keksit auttavan alas tämänkin viinin.

Juah (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sain maistaa Chapoutierin Rasteau viiniä joitakin vuosia sitten kun sitä ei ollut vielä Alkossa. Se kiinnitti heti huomioni ja samassa tilaisuudessa oli varsinaisia viininharrastajiakin, jotka kiinnittivät siihen huomiota. Se oli kohtuuhintainen viini, jossa oli kuitenkin Rhonen alueen ja perinteisen ranskalaisen viinin hienoja ominaisuuksia. Juotuani enimmäkseen uuden maailman viinejä, olen nyt alkanut arvostaa perinteisempiä viinejä. Ne ovat kuitenkin usein turhan kalliita. Nyt tätä viiniä saa Alkosta, mutta en ole vielä perehtynyt vuosikertaan 2007. Jos se on ollenkaan samanlaista kuin vuosia sitten, se on 13 euroa ei ole siitä kova hinta. Tämä on siis yleisarvostelu Chapoutier Rasteau viinille, palaan vuosikertaan myöhemmin.

jhm (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Grenache 80%,Syrah 20%.
Dekantoitiin 2 tuntia.
Tuoksu kevyen mausteinen ja hedelmäinen.
Maussa löytyy tummaa hedelmää,marjaa,mausteisuutta ja hieman lakritsaa.Melko kevyt ja lyhyehkö suuntuntuma,mutta lopputulos on kuitenkin elegantti,tasapainoinen ja jopa persoonallinen.
Marjamehun tilalle on saatu onneksi aikaiseksi tyylikäs kevyt viini,kiitos Chapoutierin pitkiä perinteitä ja ammattitaitoa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin