Château Bonnin Pichon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja:
Alue: Bordeaux
Rypäle: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

09/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen, aromaattinen, tanniininen, tamminen, roteva. Pisteet: 87/100.

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko syvän rubiininpunaisen viinin tuoksu on todella rikas, siinä on jonkin verran kypsää ja runsasta punaherukkaista Merlot'ta sekä nahkatakkia, mutta myös selvää tammisuutta. Kunnolla nuuhkimalla rupeaa lasista nousemaan myös märän multaista metsänpohjaa, suklaata ja lyijykynää.

Maku on todella avoin jo melkein suoraan pullosta kaadettuna, ja vaikka viini avautui ja parani kiitettävästo tunnin dekantoinnilla, oli se jo pullosta kaadettaessakin oikein miellyttävä ja tasapainoinen suoraan juotavaksi.

Suutuntuma on melko täyteläinen ja runsas, tanniinit ovat runsaita mutta myös pehmeän ystävällisiä. Happojakin löytyy kiitettävästi, mutta ne eivät hallitse viinin yleisvaikutelmaa samalla lailla kuin esimerkiksi Italian Sangiovese-viineissä, vaan komppaavat täyteläistä makua piilossa sen takana ja alla.

Maku on yhtä aikaa kursailemattoman ja pippurisen pisteliäs että pehmeän punaherukkainen. Tuoksussa esillä oleva tammi antaa ensimaulle aikaa tarjota nahkaan verhottua kypsää marjasatoa makuhermoille ennenkuin ryhtyy pikku hiljaa valtaamaan estradia. Pitkässä jälkimaussa herukkaisuus ja tammi vääntävät kättä hetken, ennen kuin marjat aivan yht'äkkiä väistyvät sivuun ja tammi päästetään antamaan pitkä ja elegantti loppuhuipennus.

Tyylikäs, tasapainoinen ja perinteinen "oikean rannan" Bordeaux. Loistava rakenne takaa viinin sekä antavan tilaa että ottavan tilansa niin kevyiden arkiruokien kuin tuhtien juustojen ja puoliraakojen pihvien kyljestä. Vaikka viinin hinta on jo kivunnut vajaaseen neljääntoista euroon, on se silti hintaansa nähden loisto-ostos. Harvoin tulee yhtä edulliseen hintaan yhtä miellyttäviä Bdx-viinejä vastaan.

jtm (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuntuu olevan kypsää viiniä, ei varmaan tästä enää parane. Todella tumma väri. Kiva tuoksu, minusta jopa kirsikkainen. Maku samoilla linjoilla. Tanniinit pehmeä ja kevythappoisen tasapainoinen. Tätä voisi sanoa chiantimaiseksi. Kyllä tastä jää jälkimakukin, jossa hauska kahvin vivahde. Ei voi kuin suositella...

-TB- (rek.)

08/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään todella upea rubiinin punainen. Miellyttävästä tuoksusta löytyi niin marjaisuutta kuin tammisuuttakin. Maussa ei vastaavanlaista marjaisuutta meinannut löytyäkään, vaan tammisuus oli voimakas. Paremmin ilmaannuttua kuitenkin viini avautui jonkun verran ja maustakin oli havaittavissa marjaisuutta/mansikkaisuutta. Miellyttävää lyijykynääkin oli havaittavissa niin tuoksussa kuin maussakin. Tanniinit mukavan kypsät ja pehmeät, hapokkuutta ei juurikaan.

Viini on varmasti parhaimmillaan hyvän liharuoan kanssa, tuottaja itse mainitsee suosituksena peräti voimakkaasti maustetut ruoat. Kunnon dekantoiminen on todellakin suositeltavaa, mutta se nyt kai on itsestäänselvyys.

Perttu (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinissä oli hyviä elementtejä, hieno syvän rubiininpunainen väri ja avoin tuoksu. Tuoksussa ja maussa epäilemättä maanläheisyyttä jota bordeaux -viiniltä ilmeisesti sopii odottaakin, hiven ehkä lakritsaa. Valitettavasti omaan makuuni tämä on kuitenkin turhan tamminen, sekä tuoksussa että maussa nuo tammitynnyrit jyräävät muut vivahteet alleen. Edelleen jatkan sen bordeaux-viinin metsästystä jossa kaikki seikat kohtaisivat omat makuhermoni ja joka maistuisi enemmän rypäleeltä kuin tynnyriltä.

JN (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joko johtuu oman maun kehittymisestä tai vuosikerran kypsyydestä, mutta nyt tämä maistuu jo viiden tähden arvoisesti. Loistava bordeaux-viini kaikkine tyypillisine ominaisuuksineen. Juuri oikea määrä tammea ja sopivasti kypsyneet tanniinit.

JN (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerrasta toiseen Ch. Pichon on säilynyt hyvin samanlaisena. Perusbordeaux'n rakenne, ei niin täyteläinen, mutta hienovaraisesti tyylikäs. Tuoksussa neilikkaa, minttua, kirsikkaa - mutta en löytänyt enää appelsiinia, ehkä tämän täytyisi kypsyä vuosi tai pari.

JN (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oli ihan hyvä valinta uuden vuoden viiniksi, sillä laatu on säilynyt hyvänä uudessa vuosikerrassa. Erittäin hyvä rakenne ja miltei täydellisen pehmeät tanniinit.

Herkkä ja monivivahteinen viini. Vanhojen makujen lisäksi löytyi joitakin häivähtävän pieniä aromeja (tai ehkä vain omaa kuvitelmaa): persikan kivi ja sitruunapippuri. 4+

Niklas (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pichon on säilyttänyt laatunsa myös uudessa vuosikerrassa.

Väriltään syvän punainen,lähes musta.

Tuoksussa edelleen herukkaisuutta,märkää savea,lyijykynäisyyttä sekä raastettua appelsiininkuorta. Lisäki löydän melko selkeästi havaittavan hammastahnaa muistuttavan tuoksun,viettelevä minttuinen tuoksu. Tuoksu on erittäin avoin kokonaisuudessaan.

Maku on samettinen,kuivattaa erittäin hellävaraisesti suun, jättäen hieman kirsikkaisen jälkimaun. Maku on kehittynyt ja erittäin uskollinen vanhalle maailmalle, jopa lihaisan pekoninen.

Niin se asia vain on, että reilulla 12 eurolla saa erittäin hienostuneen viinin Ranskasta, joka alkaa hinta-laatusuhteeltaan muodostumaan klassikoksi. Saint-Emilionin sateliitit ovat edelleen voimissaan ja heijastavat hienosti alueen alkuperäisyyttään maan laadusta lähtien.

Suosittelen.

jhm (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kotikulman Alkon hyllyssä oli vielä 1 pullo Pichonia vuosimallia 2002 jäljellä joten päätin napata sen kun oli herättänyt tässäkin voimakkaita tunteita.Odotukset olivat korkealla eikä tarvinnut pettyä.

Tuoksu on pehmeä,kevyen herukkamainen ja kehittyneen tallimainen tai eläimellinen tai maanläheinen.Appelsiininkuorta....ehkä häivähdys.
Maku on samoilla linjoilla,eli pehmeä,herukkamainen ja maanläheinen.Aromeista syntyy harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus joka todellakin vie ajatukset kalliimpiin ja hienostuneimpiin bordeaux-viineihin.

Ruokailupuolella tuli tehtyä kokeellinen "pyhäinhäväistys" nauttimalla tämän elegantin ja kehittyneen viinin mausteisen pizzan kanssa.Ch.Pichon selvisi siitäkin koitoksesta hyvin.

JN (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on nyt toinen yritys, aiemmin ostamani pullo oli korkkivikainen.

Ensimmäinen nuuhkaisu toi mieleen appelsiininkuoren... minkä Niklas aiemmassa arvostelussa on jo pistänyt merkille. Lisäksi löysin tuoksusta vivahduksen mansikkaa. Maku on kuiva ja kevyehkö, mutta runsas ja erittäin tyylikäs. Lähinnä tuli mieleen multainen kirsikka.

Pieni miinus tässä oli se, että jäin maistelemaan enkä juonut nopeasti pois. Viini hapettui avattuna hyvin nopeasti ja jo muutaman tunnin kuluttua siihen tuli ikävä karvaus.

Ellosen Jussi (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Saint-Émilionin lähettyvillä sijaitsevassa Pichonin kylässä osataan näemmä tehdä muutakin kuin pelata petankia ja lohmia patonkia. Vieno savuisuus peittää alleen karhunvatukkaisen ja muhevan metsän, jonka puista valmistetaan lyijykyniä.
Tämä lienee kohtuuhintaisten viinien ystäville hyvä täky tutustua frankkiviinien laatuun. Asiaa helpottaa sekin pointti, että kyseinen vuosikerta tätä nektaria on juuri parhaimmillaan optimivaiheessaan eli valmiina juotavaksi suoraan Alkon hyllyltä.

harrastelija

04/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Päätin edellisen arvostelijan hehkutuksen perusteella sijoittaa hieman enemmän (lue yli 10 euroa) punaviiniin, eikä tarvinut pettyä. Maku oli erittäin täyteläinen ja kuitenkin pehmeä ilman ikävää karvaisuutta. Tuoksu oli voimakkaasti maanläheinen ja hedälmäinen. Kruunasi illallisemme :)

Niklas (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Myönnän aivan aluksi liputtavan uuden maailman punaviinien puolesta. Elän viha-rakkaus-suhteessa ranskalaisiin punaviineihin - aivan liian usein ylihintaisia, eivätkä usein yllä edes keskinkertaisuuteen verrattuna uuden maailman tarjontaan, vastaavassa hintaluokassa.

Pichon muodosti kuitenkin muhevan poikeuksen, jo korkin väri kertoi kyseessä olevan lupauksia poikkeuksellisuudesta. Korkki oli värjäytynyt mustikan sinertäväksi. Viinin väri oli kehittynyt,multaisan tiilen värinen,aavistuksen tummempi kuin tiilen punainen.

Tuoksu oli eläimellisen turkahtavan lihaisa,ylipehmeän hedelmällinen,appelsiinin kuoret pyörähtänyt multaisassa tallimaassa, lyijykynähköisen puinen,lämmin,samettinen.

Maku oli erittäin pyöreän mutkaton, ei humalaisen miehen askeleiden seuraamista lumihangessa. Erittäin pehmeät parkkihapot,hyvin ranskalaismainen,klassinen 3 rypäleen blendi Ranskasta.

Onnistuessaan ranskalaisten tarjoamat viinit ovat jotakin unohtumatonta,ikiaikaisia,upeita.Aika pysähtyy läsnäolollaan.

Ja tämä viini oli kerrassaan yllättävä - tähän hintaan saa vastinetta rahoille Ranskasta. Paljastetaan vielä sen verran, että viini sai paikkansa talon viininä 2007.

JN (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ohut, karvas, puinen - makumaailma puuttui täydellisesti.

Palautan Alkoon. En kehtaa antaa vähempää pisteitä, koska pullo selvästi hapettunut, korkkikin mureni avattaessa.

Tämän laatuluokan viineissä on suuri pettymys kohdata pilaantunut tuote.

J.U.Oppo

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Luulin ottavani pullon mita tahansa viiniä ja menin sen kanssa ulos kylmänä alkukesän iltana. Lasi oli väärä ja kaikki sopivasti jonkun tavallisen nauttimiseen. Mutta jo ensimmäinen nuuhkaisu paljasti minun jälleen kerran erehtyneen. Upea tuoksu, hieno väri ja maku. Hedelmäinen, täyteläinen ja kuten edellinen arvosteija totesi: klassinen bordeaux. En tiedä mistä pullo on peräisin, tod.näk. vaimon ostos jostain Saksasta. Hinta varmaan alle 10€, siis 5p. Ostakaa tätä vaikka kalliimmalla, itse teen sen.

Strateg

10/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu avoin ja runsaan hedelmäinen. Melko täyteläinen maku, mausteista tammea ja lyijykynää. Hyvä klassinen bordeaux.

Nallez

02/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Varoitus! Ostin pullon, koska näin että oli v 2000 valmistettu. Huomasin kotona että olin saanut vm 2001. Se on melko vakava juttu, koska v. 2000:n sato oli 99/100 (Outstanding) laatu, 2001:n sato oli 90/100.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin