Cornas

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Paul Jaboulet Aîné
Alue: Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 27.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
92 pistettä.

........

02/2010

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehken sitten ymmärrä viineistä mitään, koska ei tämä minun mielestäni ollut 30 euron arvoinen viini. Tuoksu enteili paljon, kuitenkin yllättävän kevyt odotuksiin nähden. Ei ollut made in heaven -liitto pihvin kanssa, joku rosmariinibroilerijuttu tms olisi sopinut paremmin. Migreeni iski parin lasin jälkeen, joten sillä saattaa olla vaikutusta arvosteluun :)

Zahal (rek.)

02/2010

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paulin Cornas on aina ollut lempiviinejäni ja tämä vuosikerta ei tee poikkeusta. Joka tätä sanoo huonoksi ei ymmärrä viineistä mitään. Se on siinä, sopii kaikenlaisen ruoan kanssa ja useimmin ilman ruokaakin, niin ei ainakan pilaa viniä väärä ruokavalinta

Aave (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman rusehtava. melko kehittyneessä tuoksussa marjaisat ja animaaliset piirteet ovat hyvässä sopusoinnussa: kirsikkaa ja ylikypsää mansikkaa sekä lihaa. Lisäksi oliivia, tillimäistä yrttisyyttä, mineraalisuutta ja hienostunutta mallasviskin savua.

Keskitäyteläinen maku on pehmeä ja hyvähappoinen. Kypsää kirsikkaa, neilikkaa, pehmeitä tammisävyjä, mahonkia (jonka poimin edellisistä arvosteluista. erittäin kuvaavaa). Jälkimaku on melko pitkä ja vivahteikas: sopusuhtaista tammea, parfyymista lakritsaa, pippuria ja maaperää.

Nautittiin riistakäristyksen ja muusin kanssa. Makumaailmaltaan istui melko hyvin ja viinin hyvät hapot tulivat tarpeeseen. Illalla popsin cornasin kanssa vielä valikoiman leikkeleitä (ilmakuivattua kinkkua, bresaolaa, salamia) jolloin toimi yhteen mainiosti. Ja niinpä täydet pongot ovat paikallaan.

Hengitti dekantoimatta kolmisen tuntia, jonka jälkeen nautittiin neljän tunnin sisällä. Kehittyi ja kesti hyvin.

jhm (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tilausvalikoimaan ja (ainakin) Stockmannin Alkoon on hiljattain saapunut Jabouletin Cornas 1998 (29,90€).

Väriltään melko nuorekas vielä,reunoissa pientä ruskettumista.
Tuoksu erittäin miellyttävä ja kehittynyt: rasvaista pekonia,keitettyjä vihanneksia,imelää lanttua ja punertavaa hedelmää.
Maku oli alussa hieman sulkeutunut,mutta avautui muutamassa tunnissa.Samantyyppinen kuin tuoksu,ehkä lisäksi hieman riistanverta.Pehmentyneet tanniinit ja hedelmä joka menossa ehtoopuolelle.Kohtalaisesti sakkaa.
Ei mennyt ihan nappiin porsaan sisäfilén ja juuresten kanssa,sillä ei ollut riittävän ilmastoitu.
Kokonaisuutena kuitenkin hienosti kehittynyt,rustiikki ja eläimellinen viini jossa myös säilyy pohjois-rhonelainen eleganssi ja tyylikkyys.

jhm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minä aloin myös aavistamaan että legendaarinen Cornas alkaisi lähestymään vuorensa huippua,vielä kun cellartrackerin drinkability index antoi ymmärtää että tämä kannattaa viimeistään jo 2008 juoda pois.
Korkin irrottua pullonkaulasta nenää hiveli heti miellyttävä kehittyneen marjaisa bouquet,joten rauhoituin.

Väriltään edelleen hyvin tummanpunainen,ehkä pieni ruskeahtava vivahde reunoilla.
Tuoksu eli ja kehittyi ilmastoinnin myötä.Siitä löytyi miellyttävää jalopuuta ja punaisia marjoja.
Maku ei todellakaan ole vielä latistunut,vaikka se on kevyt.Yllättävän vivahdeikas,pehmeä ja elegantti.Itse asiassa vaikea nimetä kaikkia aromeja,mutta ainakin löytyi punaisia marjoja,mahonkia,pihkaa,pekonia...
Toi muuten mieleen Cote Rotie Lauruksen jonka maistelin noin vuosi sitten.Tämä on kehittyneempi versio siitä.

Sakkaa pullossa oli runsaasti,joten kannattaa kaata pullon sisältö kahvisuodattimen ja suppilon läpi kun yli puolet pullosta on juotu.Ne viimeiset tipatkin ovat aika haluttuja.

JN (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En uskaltanut säilyttää tätä pidempään, kun oli epäilyjä säilyvydestä. Sain sopivan tilaisuuden korkata hyvässä seurassa, joten tässä tulos:

Ei aavistustakaan korkkiviasta tai muista ongelmista. Viini menevää ja sopivasti kypsynyttä, tanniinit pehmeitä ja silti hedelmäisyyttä tallella. Yhdyn edelliseen arvosteluun siinä, ettei mäku ollut kovinkaan täyteläinen tai voimakas, enemmänkin rento ja tyylikäs.

Tuoksussa tuli ensin vastaan salmiakki ja terva, puulämmitteisen saunan tuoksu - nokikuono tosiaankin. Ystävien avustuksella tuoksusta löytyy myös konjakkia, pihkaa ja anista. Siis erittäin savuinen ja mausteikas bukee.

Maku vastaa hyvin uskollisesti tuoksua, paitsi että se on yllättävän kevyt ja kypsynyt. Vivahteita on runsaasti, mutta makuja täytyy etsiä, ne eivät mitenkään hyökkää esiin. Puun aromit hallitsevat: tammi, mahonki, terva, pihka... kaiken kaikkiaan pehmeä, boheemi kokonaisuus.

Ei torvien toitotusta, mutta harras ja arvokas makuelämys. Jos tulee eteen kohtuu hinnalla niin ostan lisää.

Sakkaa oli enemmän kuin missään aiemmin juomassani viinissä. Viimeinen desilitra oli suorastaan hiutaleista mössöä.

TN

11/2006

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini alitti odotukset, kylläkin melko maukas, mutta ei niin täyteläinen tai voimakas kuin olisi odottanut. Korkki katkesi avattaessa keskeltä, joten lienee säilytetty pystyssä myymälässä; vaikuttaisiko se makuun tällä tavoin.

J.U.Oppo

05/2006

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaiken edelläolevan suitsutuksen jälkeen odotukset olivat korkealla. Oma kokemus ei vastannut odotuksia. Viini oli sakkainen, tuoksu vaatimaton ja makukin korkeintaan kohtalainen. Mietin vain onko ko. pullo säilytetty oikein, korkista päätellen ollut ainakin pystyssä. Viinissä oli kohtuullisesti makua mutta varjona lievä kitkeryys, mehevyydestä ei tietoakaan. Ostin neljä pulloa, saas nähdä mitä seuraavat tarjoavat...

Juha

03/2006

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Châteauneuf-du-Pape-viinit lämmittävät sydäntäni. Entäs, haluanko mennä vielä pidemälle makuaistieni suhteen? ...CORNAS! Samalla täyteläinen, hienosti paahteinen, kypsän marjainen ja niin elegantti ja tasapainoinen. Todella notkea ja aivan oikein! Jälkimaku tulee pippurimaisena ja lämpimänä suuhun. Ei kuitenkaan voimakkaana, vaan hienon täyteläisenä. Ehkä paras maistamani viini. Sopii hyvin punaisen lihan, riistan tai voimmakkaiden juustojen kanssa.

Seppo K.

12/2005

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kiinnostus kasvoi luettuani Alkon hinnaston. Kyseisen viinin kohdalla puhutaan lihaisasta ominaisuudesta.
Oli tietenkin pakko maistaa. Lihaisa on sopiva sana kuvailla Cornasta, sillä "tukeva", "täyteläinen", "runsas", "mehevä" jne eivät anna tarkkaa kuvausta.
Todella syvä, joka herättää voimakkaita tuntemuksia.
Valloittava, kuuluu kellariin.

Pariisin tonttu

11/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rhônen ihailija, kiitoksia vinkistä! Asun itse Pariisissa ja ostin viikonlopuksi tuon viinin juuri Nicolasta. Tottahan se oli. 18,50€ ja kuuluu tämän jälkeen suosikkiviinieni joukkoon.
Cornas on legenda!
Muita suositeltavia viinejä tältä sivulta, näin Pariisista nevoa...
Châtenauf-du-Pape ja Perrin Gigondas La Gille, ehdottomasti...ja miksipä ei Vacqueyras ja Cousterac, molemmat laadukkaita ja hyvähintaisia...jne...

Mirko

11/2005

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Cornas on legenda ja varma tuote. Voiko viini olla sen mehevämpi? Hinta Suomessa aika huima, mutta täydellinen viini. Rhône tuottaa vaikuttavia viinejä...

Rhônen ihailija

08/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä arvostelu on kirjoitettu yli viikko viinin maistamisen jälkeen, ilman muistiinpanojen apua. Sallinette siis pienet epätäsmällisyydet.

Viini on hienointa mitä tähän asti olen Rhônesta löytänyt ja samalla yksi suurimpia viinikokemuksiani yleensäkin. Kasvuympäristölleen viini lienee todella tyypillinen, se on aitoa Rhônea parhaimmillaaan! Viini on 100% Syrah-viini, kuten pohjois-Rhônen punaviinit yleensäkin.
On jännittävää, että siinä kuitenkin on paljon samoja vahvoja "Rhônelaisia piirteitä" kuin eteläisen Rhônen punaviineissä, jotka ovat sekoitteita ja joiden valtalajike on Grenache. Rypälelajike ei aina olekaan tärkein
viinin makua ja tyyliä muovaava tekijä, vaan kasvuseudun olosuhteet voivat merkitä vielä enemmän!

Viinin tuoksussa löi heti upeasti päälle pippurisuus sekä kypsän paahteinen marjaisuus. Maku oli vahvan täyteläinen, lihaisan paksu ja pitkä, ja se seurasi mausteisuudessaan tuoksun antamia odotuksia. Pitkässä jälkimaussa pippurisuus räjähti vielä kerran kunnolla kitalakeen.

Ostin tämän viinin Pariisin Nicolas-liikkeestä 18:lla eurolla. Kun sama viini Alkossa maksaa 27,50 euroa, on tuliaisostos tässä tapauksessa ollut myös taloudellisesti onnistunut. Älkää siis uskoko suoralta kädeltä Alkon propagandaa, jonka mukaan laatuviinit ovat Suomessa edullisia!

Viinin hinta-laatu -suhde on Ranskan hinnoilla (18 euroa) erinomainen, mutta Suomen hinnoilla tietenkin heikompi. Alkon hinnoilla en voi antaa hl-suhteeksi 4:ää enempää.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin