Les Hauts du Mont

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Georges Darriaud
Alue: Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.71 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

s&s;

08/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
ihan hirveää, oikein puistatti kun otin suullisen.. eli perheen naiselta miinumerkkinen arvosana.
Miehen näkökulmasta: ääh älä nyt sunnuntaisen kuusituntisen työpäivän jälkeen saavuttuaan kotiin vaimon valmistamaan kana-ateriaan yhdistettynä viinin huumaavat aromit saivat sunnuntai rakkauden leimahtamaan.

JN (ei rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olipas kerrassaan oikukas kokemus. Aluksi viini oli täysin sulkeutunut, annoin pullon seistä 3 tuntia avoimena ja maistoin uudestaan, mutta seurauksena oli vain makujen sekava turbulenssi - raakaa ja ylikypsää sekaisin. Pistin jääkaappiin, kun en tiennyt pitäisikö palauttaa Alkoon.

No, seuraavana päivänä testasin ruoan kanssa. Makuun oli tullut tasapainoa, runsautta ja hedelmää. Viilennys ja happikylpy oli selvästi auttanut. En oikein osaa sanoa mikä tässä pullossa tarkalleen ottaen oli vialla. Dekantointia tämä ainakin tarvitsee. Hyvä viini, mutta varoituksen sana.

Hombre (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täytyy heti kärkeen todeta etten odottanut näin helppoa ja yleismaukasta viiniä Ranskasta löytäväni.

Tuoksu makeaa ja kypsää hedelmää, jopa hieman kehittynyt. Maku keskitäyteläinen ja marjaisan pehmeä - siihen asti kun huomaat että kyse on Syrah viinistä ja pippurisuus nostaa makua jälkipuoliskolla yllättävän pitkään jälkimakuun. Ei mainittavaa tanniinirakennetta joten luonnehdinta helppo käy tähän.

Tätä voisi kutsua kaikkien viinien äidiksi, tästä lähdettiin - kuka minnekin sitten päätyi. Tämä on se täydellinen prototyyppi. Marjaa, hapokkuutta, korkeutta,,, kaikkea harmonisesti yhdessä.

Ja mikä hinta! Todellakin hinta-laatu kohdallaan!

Daniel

12/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini on enemmän naisten mieleen. Näin ainakin meidän perheessä. Viini on varsin tasapainoinen ja pyöreä, joku sanoisi helpoksi. Itse jäin odottamaan enemmän ryhdikkyyttä ja täyteläisyyttä. Hienoista vetisyyttäkin oli havaittavissa. Jos olet aloitteleva viinien harrastaja pidät todennäköisesti tästä viinistä. Sopii seurusteluviiniksi pikkusuolaisten kera.

Naiset antoivat 4-5 arvosanaksi. Itse annan 3.

jhm (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvien arvostelujen perusteella päätin kokeilla tätä etelärhônelaista yksilöä joka tulee melko tuntemattomalta alueelta Côtes du Ventoux mistä ei erityisempiä laatuviinejä ole tullut.Grenache-syrah on rypälesekoituksen nimi.
Väriltään tumma,tiilenpunainen.Tuoksu on kehittynyt,alussa multaisuutta ja nahkaisuutta johon myöhemmin tuli myös hedelmäisyyttä.Maku samoilla linjoilla,hyvin pehmeä,kehittynyt,tertiaariarominen,mutta myöhemmin hedelmäisyyskin avautui.Erikoinen tapaus.
Hintaansa nähden tämä on löydös,sillä harvemmin saa alle 10 € hyviä kehittyneitä viinejä.Ei tämä mikään erityisen särmikäs tai unohtumaton tapaus ole,mutta tässä hintakategoriassa kuuluu parhaimmistoon.

JN (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keväällä sain pilaantuneen pullon, jonka palautin Alkoon. Nyt join tätä sokkona viinimaistajaisissa ja oli mielestäni illan paras viini.

Tuoksu on hienostuneen hillitty, kukkaisa. Myös maku on kevyt ja vivahteikas. Viini on kaikin puolin hyvin sievä - hennon naisellinen.

Kevyehkö viini, joka sopii erinomaisesti seurusteluun.

Aficianado

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hennon yrttinen tuoksu. Tamminen maku. Loistava hinnan ja laadun suhde!

Laura (rek.)

03/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Les Hauts du Mont täyttää kaikki toiveeni hyvästä viinistä: hedelmäinen ja tarpeeksi hapokas. Kestää miltei minkä ruuan kanssa tahansa. Luonnetta ja ryhtiä löytyy. Juo!

Vertti

09/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä hinta-laatusuhde! Liharuokien, esimerkiksi tuhdisti maustettujen patojen kanssa maistuva pehmeä viini.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin