Jim Barry The Lodge Hill Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Jim Barry Wines
Rypäle: Shiraz (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 17.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Decanter World Wine Awards 2004: 1. sija
  Punaviinit
  (Vuosikerta: 2002)
  Vuoden Viinit kilpailu 2010: 2. sija
  Uuden maailman punaviinit, hinta yli 15 euroa
  (Vuosikerta: 2007)
  Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: tummanpunainen, violetein vivahtein. Tuoksu: luumua ja kirsikkaa. Maku: täyteläinen, hedelmäinen, tasapainoinen, hieman maan arominen ja tamminen. Viiniä ryhdittävät hienot tanniinit.

  Viini on kypsynyt 12 kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

  Rypälelajikkeet:
  Shiraz

  Viinitilan tietoja - Jim Barry Winery:
  Lodge Hill sijaitsee 480 metrin korkeudessa ja on yksi Clare Valleyn korkeimmista kohdista. Sen viileät, etelään päin olevat rinteet ovat loistavia kasvupaikkoja Riesling-rypäleelle. Jim Barryn alkuperäinen idea oli omistaa koko Lodge Hillin alue Riesling -rypäleelle. Pohjoisrinteeltä hän löysi kuitenkin lämpimämmän alueen ja hyvin erilaista maaperää – paikka oli kuin tehty Shiraz-köynnöksille. Clare Valleyn legenda, Jim Barry, aloitti viininvalmistuksen vuonna 1947. Ensimmäisen oman viinitarhansa hän osti vuonna 1959. Tänään perheellä on 225 hehtaaria viljelyksiä ja he käyttävät viineihinsä vain omien tarhojen rypäleitä. Jim Barry on voittanut viineillään yli 50 kultamitalia. Viinitekijänä toimii Jim Barryn poika Mark Barry.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Piquenique (rek.)

10/2017

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ilmat kylmenevät, joten aika vaihtaa riesling lämpimään shiraziin.
Australia on mielikuvissa maa, jonka mielellään yhdistää kesän lämpöön. Ja sen maanläheiset viinit syksyyn ja talveen.
Jim Barry The Lodge Hill Shiraz on tanniininen, joten suosittelen nauttimaan sen medium- entrecoten kanssa. Silloin kaikki viinin tummat ja hapokkaan marjaiset aromit pääsevät oikeuksiinsa. Aistittavissa on myös mausteita, kuten minttua. Jälkituntuma on suussa hieman suklainen tai kaakaoinen. Erinomainen viini.

Pro tip: Jos uskallat grillata talvella, niin tämä on valintasi silloin!

hka (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kierrekapseli. Väri voimakkaan punainen. Imee valon tehokkaasti itseensä. Tuoksussa päällimmäisenä marjaisuutta ja mausteisuutta. Mukana ripaus tallia ja satulaa. Eli kaikki elementit hyvään makunautintoon.

Eikä maku petä odotuksia. Tuoksun kaikki elementit miellyttävästi mukana. Ei kylläkään pitkää jälkimakua eikä jätä kovin moniulotteista suutuntumaa.

Viinin kumppanina voi-valkosipulipatonki ja Juustoportin Tilsit-juusto. Illan kruunasi Frank Sinatran 20 Classic Sinatra Songs, joka viihdytti meitä taustalla.

Niin viinillekin pitäisi antaa jokin arvosana. Tällä kertaa ok on liian vähän ja viisi liian paljon, joten hyvä nelonen on paikallaan.

ROCK€ the COOL (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä, tasapainoinen ja nautittava, ettenkö sanoisi jopa hivenen rodukas ja eleganttikin. Kelpaa tarjoilla vieraille kunnon ruoan kera.

Peter

06/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei parjää alkuunkaan 2005:lle joka oli loistava. Näin sitä saa olla tarkkana, vuosikerralla jos millä on väliä..

PHT

07/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edellinen vuostikerta 2005 oli mielestäni selvästi parempi, mutta tämäkin on kelpoviini ja ansaitsee erityisesti shirahin ystävälle suositukset. Hinta lievästi yläkantissa.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen löytänyt Australiasta viime aikoina poikkeuksellisen paljon hyviä punaviinejä järkevästä hintaluokasta. Koska olen itse voimakkaiden punaviinien ystävä, ei tämän viinin alkoholipitoisuus ja täysi Shiraz-koostumus haitannut tippaakaan. Ruuan kanssa tuli myös maisteltua ja hyvin toimi sielläkin. Varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen.

winettäjä

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen viini. Aiemmin olen hieman karttanut täyteläisiä punaviinejä, mutta pienen tauon jälkeen päätin kokeilla tätä. Kokeilu kannatti!

Väri syvän violettisen punainen, tunnelmallisessa kynttilänvalossa jopa mustaa lähentelevä. Tuoksu on marjaisen voimakas ja miellyttävä. Tätä nuuhkisi pidempäänkin. Maultaan täyteläinen, aistittavissa monia eri vivahteita. Korkea alkoholipitoisuus maistuu läpi hieman.

Hintalaatu-suhteeltaan erittäin hyvä. Suosittelen erityisesti merkkipäivien kunniaksi, joko nautiskellen&seurustellen; tai tuhdimman liharuoan kumppaniksi. :-) Tällä kertaa viini tuli juotua nautiskellen hyvässä seurassa.

gm

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
hillomaisen mustaherukkainen tuoksu. pitkä jälkimaku.
korosti hyvin hirven riistaisuutta.
ei uppoa ilman ilman ruokaa.

JN (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Odotin ehkä hieman liian pitkään tämän pullon avaamista sillä korkki katkesi (korkki ei ollut kuivunut vaan viini oli tullut siitä läpi melkein loppuun asti) ja juoma alkoi hyvin nopeasti hapettua avaamisen jälkeen.

Ensimmäinen nuuhkaisu lupasi hyvää, tuoksusta täydet viisi pistettä. Jykevä ja silti pehmeä kuin boysenmarjoista muovailtu pomppulinna. Makukin on varsin tyylikäs. Voimakkaan pippurinen ja marjaisa, tuo mieliin puutarhapalstan, jossa pensaat notkuvat turpeita marjoja.

Mutta, mutta... alkoholi maistuu aika ikävästi. Jotenkin en yhtään yllättynyt että pullon kyljestä löytyi niinkin suuri numero kuin 15,5%. Aluksi tykkäsin, mutta toinen lasillinen maistui jo liian alkoholiselta ja kireältä.

eetteri

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on täyteläinen ja runsaan marjainen. Heti avaamisen jälkeen nenässä tuntuu varmaankin alkoholista aiheutuva lievä pistävyys. Maku on täyteläinen ja muhkean hedelmäinen. Maussa on myös mustia marjoja ja lievää yrttisyyttä. Muutaman tunnin tuuletus auttaa alun lievään pistävyyteen mutta myös latistaa viiniä pikkiriikkisen. Kaiken kaikkiaan loistava ja suhteellisen moniulotteinen viini, varsinkin hintaansa nähden. Jälkimaku on pitkä ja erittäin miellyttävä, jättää suuhun samankaltaisen tunteen kuin sitrushedelmät. Rotuviini.

Nallez

01/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
What can I say. Full of berries, pepper, strong in alcohol (15.5%) but that just enhances its flavors, no disturbances... Should work out fine to store a few years, but so good that it is hard to resist. Very long finish.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin