Nugan Estate Durif

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Nugan Estate
Rypäle: Durif
Koko: 0.75 l
Hinta: 17.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2008: 1. sija
  Muut punaiset rypäleet, hinta yli 8 €
  (Vuosikerta: 2005)
  Vuoden Viinit kilpailu 2009: 2. sija
  Muut punaiset rypäleet, hinta yli 10 €
  (Vuosikerta: 2006)
  Maahantuojan (Servaali Oy) tiedot:
  Tuoksussa mustaherukkaa ja minttua. Maku täyteläinen, notkea, rehevä. Suklaata ja mausteista vaniljaa. Sopii loistavasti esim. Intialaisittain maustetulle lampaalle!

  Nugan Groupin perusti vuonna 1940 espanjalaissyntyinen Alf Nugan. Yhtiö oli alkujaan hedelmä- ja vihanneskauppaan keskittynyt yritys. 1980-luvulla yhtiö ryhtyi tuottamaan myös viiniä ja oliiviöljyä. Nugan Group on edelleen perheyritys, jonka johdossa Alf Nuganin pojanpoika Matthew.
 • Alkossa väittivät että tuotetta ei enää ole heidän valikoimissa, mutta koittavat saada takaisin... Tiedä sitten tarkoittiko tuo että "just nyt on loppunut, ensviikolla pistän tilauksen vetää"
  Wombut (04.12.2010)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Myrskylintu

03/2017

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vanha suosikkini jättää minut nykyään hämmentyneeksi. Onko viini muuttunut, vaiko mies? Viini on muuttunut ainakin monin tavoin. Ensin tuli kierrekorkki joskus 2010-luvun alkupuolella. Sitten laski hinta, kolme euroa.

Todella haluaisin hehkuttaa yhä tätä viiniä täysillä, mutta tämä ei ole enää sama viini kuin vuosikerta 2009 ja 2010, jotka tekivät todella vahvan vaikutuksen. Ne olivat loisteliaita. Mikä mättää? vuosikerta? puukorkin puute? Vaikea sanoa.

Olen ostanut tätä viiniä kymmenisen vuotta pari kertaa vuodessa, ikään kuin seurannut tilannetta. Tämä vuosikerta 2013 on tähän mennessä huonoin. Tässä on omituinen sivumaku, kuulostaa hölmöltä sanoa mutta tämä maistuu kuin tässä olisi hiven hiilihappoa, tiedättekö.
Viinin ja kielen väliin jää sellainen kerros.

Tuskin on hiilihappoa, yritin vain kuvata tämän vuosikerran hieman omituista suutuntumaa.
Perusasiat ovat yhä toki kunnossa. Viini on juuri suosikkityyliäni, mustemaista, rotevaa, vahvaa, lakritsimaista mutta kuitenkin niin ettei alkoholi tule liikaa läpi maussa.

Durif-rypäle on mielenkiintoinen, harvinaisuus tavallaan. Yhä laadukas viini, mutta ei nyt parhaimmillaan. Toivon, että hinnan alennus ei johdu tason laskusta, vaikka loogista olisikin. Haluan, että suosikkini vielä loistaa. Mihin hintaan hyvänsä.

KM

02/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen kulaus oli aika outo. Sellainen jauhoinen lakritsi tai jotain muuta hämärää. Jatkossa vähän selkeni aromit. Varsinkin seuraavana päivänä. Luumua, viikunaa, marjaisuutta ja maustetta. Ei sovi kaikille, mutta kokeilla kannattaa.

hka (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taas kerran voi todeta, että tuo lyhytkin varastointi vaikuttaa suotuisasti lopputulokseen. Toinen kahdesta pullosta on saanut odottaa tähän saakka käyttöönottoa. Edellisen nautin jo runsas vuosi taaksepäin.

Kunnollinen korkki, ehjä ja hyvänlaatuinen, pitkähkö (45 mm). Väri hyvä punainen. Tuoksussa tallia ja nahkaa sekä miellyttävää mausteisuutta. Maku edellistä kertaa pehmeämpi. Jättää todella miellyttävän suutuntuman. Toimi erinomaisesti pitkään haudutetun lihapadan ja muusin kumppanina.

Nyt voi arvosteluskaalaa nostaa reilusti aikaisemmasta. Täysi viitonenkaan ei ole liikaa, siksi hyvin kokonaisuus pelasi yhteen. Suosittelen pataruokien kumppaniksi. Ei kyllä vierastanut nyt juustojakaan. Jätti positiivisen kuvan. Tätä voi ostaa hyvinkin toistekin.

Wombut (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuten eräässä keskustelussa tällä sivustolla sanottiin, vaikka viini ei aina osu nappiin omaan makuun, voi silti sen juomisesta oppia paljon. Nyt on Duriffit korkattu, ei mun juttu, ensi kerralla jotain muuta. Maussa oli jotain hyvin häiritsevää joka tuntui melkein vievän juoman ihan jonnekkin muualle kuin ns. perus punaviini yleisimmistä rypäleistä.

70p.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
86 pistettä.

hka (rek.)

04/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki hyvänlaatuinen, -tuoksuinen, ehjä ja pitkähkö (45 mm). Kutistunut pystyssävarastoinnin aikana 1/3:n matkalta yläosasta alaspäin.

Väri voimakkaan punainen. Sulkee valon kokonaan itseensä. Reunoilta violettiin vivahtava.

Tuoksussa hyvää mausteisuutta, tallia ja nahkaa. Maku kirpeän pistävä aluksi, mutta tasoittuu sitten ja jättää miellyttävän suutuntuman ja pitkähkön jälkimaun.

Kun mukaan tulee lampaanpaisti, kastike ja keitetyt perunat, vaimolta irtoaa kommentti: "ruuan kanssa vallan mainiota." Itse en täysin yhdy noihin arviointeihen, sillä odotin viiniltä hieman enemmän.

Hinta huomioon ottaen arvosanaksi jää nyt vain ok eli kolmonen. Kympin viininä arvosana olisi yltänyt neloseen, mutta kahtakymppiä lähentelevä hinta pudottaa hinta-laatusunteen kolmoseen.

Rita

03/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei viini voi paremmaksi enää muuttua, jos pitää tummasta, luumumaisesta, täyteläisestä, ehkä hieman pippurimaisesta viinistä. Ostan aina, kun haluan juhlistaa iltaani. Mahtava herkku joko ruoan kanssa tai ilman.

pirita

02/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno ja erikoinen viini, mutta minun makuuni liiankin täyteläinen ja "tiivistemäinen", paksu mustaherukka-luumuhillo. Meillä ei ollut ruokaa tämän viinin kera (paitsi suolakeksejä :)), olisi varmasti päässyt enemmän oikeuksiinsa kunnon liharuoan seuralaisena.

Arnold

12/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loistava viini tummien liharuokien seuraksi ja mikseipä sellaisenaankin tuhtien punaviinien ystäville. Tämä v. 2007 vuosikerta todella säväytti, se on mielestäni vielä parempaa kuin edellinen jota sitäkin tuli maistettua. Hieno ja pitkä jälkimaku jossa on mm. vaniljaa. Hinta/laatushteeksi sopisi ehkä parhaiten 4,5 koska viini maksaa yli 17 euroa pullo, mutta annoin nyt kuitenkin huippuviinille arvosanaksi 5. Esim. Ranskassa tämä maksaisi varmasti vielä selvästi enemmän.

JMA (rek.)

10/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parin tunnin dekantoinnin jälkeen pippurinen ja tulinen ensivaikutelma. Hedelmä kuitenkin kohoaa hienosti esiin pitkän jälkimaun alkupuolella.
Istui hyvin lammaspadan seuraan, mutta toimii takuulla paremmin punaisen lihan kanssa.

Tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisuus.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ainutlaatuinen tapaus. Pitkä jälkimaku, lääkemäisyyttä ja mustaherukkaa, moniulotteinen makunautinto. Ruuan kanssa tasapainoista purevuutta, menee kuitenkin mielestäni hukkaan ruokapöydässä omalaatuisen makunsa johdosta. Seurusteluviininä parhaimmillaan. Absoluuttisella asteikolla 5/5. Kokeile tätä.

SL (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suklaa ja mokka tuoksuvat, Da Capo patukkaa. Voimakas, pippurinen, kaakaoinen, mutta tasapainoinen aromikirjo täyttää kokonaisvaltaisesti suun. Sellainen viini, jollaista toista ei tule heti vastaan. Tarjoa jos haluat tehdä vaikutuksen.

Riku (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paksun hillomainen, suuta hivelevä maku. Erinomainen viini, tosin aikaisempi vuosikerta oli mielestäni vielä parempi.

Maximus

07/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerroin Arkadian Alkon myyjälle, että etsin uutta 10-20e punaviiniä, josta löytyisi hillomaisuutta, tummia marjoja, paahteista mausteisuutta ja hieman jopa makeutta - kerroin myös käyttötarkoituksen ruokineen. Kävimme läpi Australian tarjontaa ja hän suositteli tätä viiniä. En ole aiemmin Durif -rypäleestä nauttinut, mutta täytyy sanoa, että valinta osui kohdalleen! Härän pippuripihvin, sacher -leivoksen ja kovien juustojen (mm. appenzeller extra) viini toimi erinomaisen hyvin. Ostan toistekin!

Gtonic

10/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
maukas täyteläinen viini, joka toimii hyvin esim. paahtopaistin seurana. Pehmeä ja melko pitkä jälkimaku. Viini pärjää varsin hyvin myös ilman ruokaa, mutta liharuoka tuo viinin hyvät ominaisuudet paremmin esiin. Hintaluokassaan mainio ostos.

jhm (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Durif-rypäle,joka on alunperin Ranskasta,näyttää viihtyvän erittäin hyvin Australian helteissä.Se on risteytys Peloursinin ja Syrahin väliltä.

Väri on hyvin tumma,punamusta.
Tuoksu pehmeän täyteläinen,pursuaa kypsää luumua.
Maku on myös täyteläinen ja pehmeä,"tumma",runsaasti kypsää luumuista hedelmää,taustalla hentoa lakritsaa.Hyvä tasapaino pehmeiden tanniinien kanssa.Mukavan pitkä jälkimaku.Viini paranee myöskin ilmastoinnin myötä.
Mausteisen broileraterian kanssa ei oikein päässyt oikeuksiin,mutta lipittelyvaiheessa osoittautui napakympiksi.

M Manninen

12/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nugan Durif on n. €15 maksavien viinien ehdoton
kuningas Alkon hyllyillä. Täyteläisen muhkea
herkku pyyhkii lattiaa useimmilla samanhintaisilla.
Verraton pihvin ja aasialaisen ruoan kumppani,
mutta toimii myös meditaatioviininä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin