Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Penfolds
Rypäle: Shiraz (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 22.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Herrat&Ladyt;

08/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Illallisemme ja viinitastingin ehdottomasti kallein viini. Monen mielestä tyyriskin. Ladyt luokittelivat tanniiniseksi, niin että suuta kuivasi.
Pari herraa arvioi että parhaimmillaan olisi ehkä riistan (ehkäpä kengurun) kanssa, mutta nyt oli tarjolla tämän kanssa tuhteja juustoja ja hiiligrillissä muhitettua lampaankaretta.
Uskon, että aito viininystävä osaa tätä enemmän arvostaa. Siksi meiltä varovainen 3 OK

Pera

05/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Superhyvä ja täyteläinen viini!

Hyötyy ehdottomasti dekantoinnista mutta menee ilmankin. Tätä kellariin muutamaksi vuodeksi.

-TB- (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksusta löytyy kypsää mustaherukkaa ja luumua. Hyvin täyteläinen maku seuraa myös tuoksua. Mausta löytyy myös paahteisuutta ja jopa hieman eukalyptusta. Melko tanniinisessakin viinissä herukka on maussa hieman tuoksua raaempi.

Liharuokien kanssa varmasti parhaimmillaa, silti mielestäni lievästi ylihintainen viini. Halvemmallakin saa mielestäni hyviä samantapaisia aussi-viinejä.

crestfall (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin tuoksu on vuoden 2006 sisarukseensa verrattuna paljon hillitympi ja sitä hallitsee tumman marjaisuutensa yli selvänä elementtinä portviinimäinen viikunaisuus. Väri on reunoilta kadottanut sinensä ja aloittanut hitaan taittumisensa rusehtavaan, vaikkakin viinin väri on yhä selvän viininpunainen.

Viinin maku on todella pehmeä, harmoninen ja miellyttävän tasapainoinen. Kypsää ja makeata hedelmää viinissä on runsaasti, mutta se ei tunnu äitelältä, etenkin halvemmissa aussipunaviineissä dominoivalta marjahilloisuudelta. Se on yhtä aikaa rehevää mutta hillittyä, pitäen viinin erinomaisesti kasassa pysyvänä pakettina.

Maku - ja erityisesti jälkimaku - on taittunut jo tuoksussa ilmentyneeseen portviinimäisyyteen. Tanniinit ovat hillityt mutta kuitenkin tuntuvat ja ovat happojen kanssa hyvin tasapainossa yleisen maun kanssa.

Oikein vakuuttava esitys australialaiseksi shiraz'ksi. Osoittaa selvästi sekä viinin kypsytyskestävyyden että potentiaalin. Tuskin Alkon valikoimassa olevasta '06-Kalimnasta aivan samanlaista saa, mutta tämä '01-vuosikerran viini kuitenkin osoittanee suunnan jonka nuorempikin todennäköisesti ikääntyessään ottaa. Jos hinta-laatusuhde arvioidaan tämänhetkisen vuosikerran mukaan, viini on mielestäni selvät viisi tähteä.

crestfall (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri ja tuoksu kulkevat käsi kädessä - molemmat ovat tumman syviä ja intensiivisiä. Väri on läpinäkymätön, reunoilta sinertävän viininpunainen kun taas tuoksu on runsas, mustikkainen ja musteinen.

Viinin maku taas on paljon vaatimattomampi mitä tuoksu lupaa. Se on kyllä roteva, mutta tuoksu antoi odottaa jotain enemmän - tämä ei omasta mielestäni vielä yllä Alkon kuvauksen "erittäin täyteläiseen". Maussa on sopivasti tammea, runsaasti makeata ja hieman nuorehkon ärhäkkää tummaa hedelmää, mutta myös shirazille tuttua mausteisuutta sekä yllättävänä elementtinä jonkinlaista suolakivimäisyyttä.

Jälkimaku on ehkä jopa turhan lyhyt, etenkin verraten viinin kohtalaisen rotevaan makuun. Tanniineja ei tunnu juuri ollenkaan, mutta hapot tanssivat edelleen kielen laidoilla.

Yleisvaikutelma on hieman epätasapainoinen - hedelmäisyys on turhan ärhäkkä vielä viidenkin vuoden iässä kun taas tanniinit jäivät turhankin vaatimattomaan rooliin ja olisivat tuoneet hieman selkeitä raameja kovin hajanaiselle esitykselle. Voimakkaan terävästä maustaan huolimatta viini olisi voinut olla suutuntumaltaan muhkeampi ja pidempi. Muuten lupaavan oloinen viini joka todennäköisesti on tällä hetkellä vielä turhan nuori, ainakin omaan makuuni. Merellisen suolainen makuvivahde kylläkin häiritsi omasta mielestäni viiniä, vaikkakin monet muut seurueesta pitivät tätä vain mielenkiintoisena elementtinä.

Hinta lienee kohdallaan astetta fiinimmälle aussi-shiraz'lle, mutta tämmöisenään viini ei ollut oikein minun juttuni.

Hipa (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein miellyttävä aussi. Pippuri on selkeästi esillä, muttei häiritsevästi. Nykyiseen 20 euron pitkäripaisen hintaan ehdottomasti hintansa väärti. Vaatii parin tunnin dekantoinnin päästäkseen parhaimmilleen nykykunnossaan. Väri on reunoilta vielä melko kirkas. Kyynelehtii maltillisesti.
Suosittelen perjantaimaistiaisiksi.

Mikael (rek.)

10/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuten kaikki jo edelle ovat maininneet... kertakaikkiaan upea viini.
Pitkä, pehmeä ja toimii aivan minkä tahansa ruoan kanssa. Kyllä, jopa kalan.

Kellarissa kypsyy pari pulloa... saa nähdä mikä on lopputus, kun ne avataan 2 vuoden päästä.....?

wilma

08/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Läkähdyttävä viini kerta kaikkiaan. Seurueemme tilasi lohta, lammasta, possua tai vasikkaa, poroa, ties mitä. Viini toimi hämmästyttävästi kaikkien ruokien kanssa. Olen sittemmin tarjonnut sitä joulukinkun ja kaikkien sen vaikeiden (etikka) lisäkkeiden kanssa, Kalimna purjehtii suvereenisti koko aterian ajan. The Ultimate Top Wines of My Life- listalla selkeä ykkönen.

yellows

01/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
-

joku nimimerkki

12/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aikoinaan tuli maisteltua puolisokkona (en tuntenut maisteltavia viinejä ) Penfoldsin punkkuvalikomaa, ja omaan makuun Kalimna nousi selväksi ykköseksi. 2006 vaikuttaa ok vuosikerralta, vaikka tätä ei vielä kannattaisi juoda. Hieman keskiverto aussishirazia tyylikkäämpi, hilloisuutta ei tästä juuri löydy. Kannattaa dekantoida, heti avaamisen jälkeen maistui hyvin ohuelta ja lähes mauttomalta. Arvosanaksi neljä, mutta lähinnä korkean hinnan takia.M

12/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kertakaikkisen fantastinen punaviini. Pehmeä, tasapainoinen, maukas ja tyylikäs. Tämän hetkinen suosikkiniviini. Suosittelen lämpimästi vaikka hinta voikin olla jollekin paha rasti. Tässä tapauksessa se on sen arvoista.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin