Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Reserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña de Larose
Rypäle: Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.15 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 22
Suosituksia: 4
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 7
 • Tällä nimellä kyseistä viiniä ei löydy valmistajan sivuilta. Lähinnä vastaava on seuraava viini:

  BARREL SERIES
  CABERNET SAUVIGNON
  Very complex nose with hints of tobacco, spices and black fruits, and a soft hint of vanilla. Balanced, meaty, with firm but silky tannins, good body and with a long and very persistent finish.

  http://www.casasdeltoqui.cl/eng/cdt_bs_cabernet.html

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (18.11.2016)
 • Tätä viiniä ei löydy tuottajan englanninkielisiltä sivuilta http://www.casasdeltoqui.cl/eng/cdt.html

  Olisiko kyseessä erikseen Suomen markkinoille tehty viini?
  hka (18.11.2016)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

11/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tarina jatkuu…

Laitoin palautetta Alkolle ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

” Casas del Toqui vaihtoi etiketin koko reserva sarjaan maailmanlaajuisesti vuonna 2011 lukuun ottamatta Suomea, jossa haluttiin pitää vanha etiketti (viittaisi siihen ettei tuolle vuosikerralle 2011 ole tehty ”uutta” etikettiä, vaan käytetty tätä mainitsemaasi tarraa).”

Minulla oli kellarissa toinen pullo kyseistä viiniä, yhtä aikaa ostettua ja samaa vuosikertaa, mutta ilman ”lisälappua”. Joten oli aivan pakko lähestyä jälleen Alkon asiakaspalvelua sähköpostilla:

Hei!

Kiitos vastauksesta. Valitettavasti siinä esitetty selitys siitä, miksi etikettiin oli liimattu vuosikertamerkinnän päälle lisälappu, ontuu.

Hain äsken kellaristani toisen pullon kyseistä tuotetta, jonka olen ostanut samalla kertaa edellisen pullon kanssa syyskuussa 2013. Siinä vuosikertamerkintä 2011 on varsinaisessa etiketissä ilman mitään lisälappua. Muutoin etiketti on aivan samanlainen kuin aikaisemmassa pullossa. Joten vuosikerran 2011 etikettejä on siten painettu lisää vielä vanhalla logolla.

Lisälappu on voitu kiinnittää etikettiin valmistajalla, maahantuojalla tai sitten Alkossa, joko keskusvarastossa tai myymälässä. Kun kyseisen pullon maahantuoja on ollut Alko, jää kiinnittämisvaihtoehdoiksi vain valmistaja ja Alko. Aikanaan oli tavanomaista, että valmistajalta saatiin Alkoon tuotteiden etikettejä, joita voitiin käyttää korvaamaan tuotteissa kuljetuksen aikana mahdollisesti rikkoutuneet etiketit.

Vastaus siihen, miksi lisälapulla on muutettu tuotteen vuosikertaa, jää edelleen epäselväksi. Olisi mukava kuulla mitä lisää kerrottavaa asiasta löytyy.


Jännä nähdä mitä Alko nyt vastaa.

ps. Itse viini oli yhtä hyvää kuin aikaisemminkin.

hka (rek.)

10/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paikallisessa supermarketissa oli palvelutiskillä kunnon kimpale naudan välikyljystä. Siitä ei voinut kulkea ohi, vaan mukaan oli saatava tuhdit pihvit, vaikka elettiin vasta alkuviikkoa. No, kunnon entrecote taas menee hukkaan, jos sillä ei ole kumppaninaan arvoistaan punaviiniä. Niinpä ei auttanut muu, kuin kaivaa viinikirjanpito esille, suorittaa pikainen valinta ja kipaista taas kerran kellariin noutamaan sieltä pullo viiniä.

Vuoroaan oli jo jonkin aikaa odotellut otsikon chileläinen, jonka muutama vuosi sitten nimesin ”talon viiniksi”. Se ei Viinistä viiniin arvostelussa ole saanut juurikaan kolmea tähteä enempää, mutta on osoittautunut silti takuuvarmaksi pihviviiniksi.

Annoin viinin temperoitua ja hengittää kunnolla ennen nauttimista. Kun olen tästä viinistä kirjoittanut aikaisemmin jo monesti, niin totean vain lyhyesti sen, että viini toimi entiseen malliin ilman sen kummempia krumeluureja. Korkki oli tosin taas vain 45 mm pitkä (näyttävät käyttävän molempia pituuksia 45 ja 50 mm vähän miten sattuu). Samaa voi sanoa myös etiketistä. Kun sitä tarkkaan katsoi, saattoi havaita, että vuosikertamerkintä (2011) oli liimattu varsinaisen etiketin päälle (pieni lisälappu kokoa 5mm x 10mm). Oli aivan pakko yrittää irrottaa tuo lisälappu ja katsoa, mitä sen alla on. No siellä oli merkintä 2009.

Olisiko nyt niin, että jokin vanha varaston nurkkaan unohtunut erä vuosikertaa 2009 olisi muutettu lisälapuilla vuosikerraksi 2011? Toinen vaihtoehto on tietysti se, että on haluttu käyttää vanhat etiketit pois ja hoidettu asia tuolla lisälapulla. Jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu kylläkin hieman epätodennäköiseltä (etikettikustannus on häviävän pieni pullon kokonaiskustannuksissa ja säästö hukkuu helposti lisälappujen kiinnittämistyöhön).

Lisää mielenkiintoa asiaan tekee se, että syyskuussa 2013 ostamassani pullossa (maksoi silloin €10,19) takaetiketissä mainitaan: ”Imported By Alko Inc., Vantaa, Finland”. Alkon internetsivuilla maahantuojaksi kerrotaan Astra Wines. Astra Winesin sivuilta taas ei kyseistä viiniä löydy ollenkaan.

Haku viinin nimen perusteella ei tuo esille sellaisia tuottajatietoja, joista viini olisi löydettävissä. Haku ei myöskään löydä täällä ViiniWebissä valmistajaksi mainittua Viña de Larose’a. Netistä löytyy kyllä tuottaja nimeltä Casas del Toqui, mutta heidänkään sivuiltaan ei kyseistä viiniä löydy. Pitäisiköhän Alkolta kysyä tarkemmin viinin maahantuojasta ja valmistajasta, niin ja tuosta vuosikertamerkinnästä? Mystillistä!

Jarmo79

08/2015

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä täyteläinen viini. Voi ostaa toistekin.

huikka (rek.)

11/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä yllätys! Hirvipadan kanssa oikeinkin hyvää. Hyvä tuoksu, maukas ensi- ja jälkimaku. Bergholm & Rinta-Huumo arvioi tämän vuosikerran vielä säilyttämisen arvoiseksi. Jos tämä vielä odottamalla paranee, kyseessä on aivan huippuviini tähän hintaan! Suosittelen!

hka (rek.)

07/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ruokaohjeessa neuvottiin käyttämään punaviiniä lihapadan kastikkeeseen. Niinpä hain kellarista tämän talon ”vakioviinin”, joka jo odotti vuoroaan tulla nautituksi. Vaimo käytti osan viinistä kastikkeeseen ja loppuosa jäi ruuan kanssa nautittavaksi.

En toista sitä, mitä olen jo aikaisemmin kirjoittanut tästä vuosikerrasta ja viinistä. Totean ainoastaan, että korkki oli edelleen pitkä (50 mm) ja aika lujasti pullon suulla. Väri ei ollut muuttunut varastoinnin aikana miksikään, mutta tuoksussa ja maussa oli uusia elementtejä. Tuoksua voi kuvailla vaatimattomaksi ja makua voimakkaan tammiseksi. Tuntui myös siltä, että viini oli menettänyt täyteläisyyttään varastoinnin aikana (viini oli ostettu marraskuussa 2010). Ei tätä silti voi vielä huonoksi sanoa, mutta täysiin pisteisiin viini ei nyt yltänyt. Olisiko kuusi vuotta (vuosikerrasta) tälle viinille jo liikaa?

Wombut (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Heleän punakka, hiukan ujo viini. Tuoksusta tulee mieleen malbecien sulkeutuneisuus joka loppuakohden antaa häivähdyksen lakritsia. Maultaan kuitenkin pehmeä, sokkona olisin väittänyt että seokseen on sotkettu merlottia.

85p.

JN (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi arviointi samasta viinistä. Puolessä vuodessa kehitys on ollut melkoista, kuten chileläisissä nuorissa viineissä joskus on tapana.

Uuden maailman imelä tammi ja herukkaisuus ovat väistyneet ja nyt piipputupakka, tiilimurska ja vanhan maailman rustiikkisuus ovat korostuneempia. Viinissä on maukasta lihaisuutta ja jopa savustetun lohikalan häivähdys.

Tällä hetkellä hyvässä nousukiidossa. Vuosi vielä kypsytystä ja tämä voi olla 90 pisteen kokemus... tai sitten tanniinit lässähtävät täysin, kuka sen tietää. Joka tapauksessa tämä viini on nyt jo toistamiseen maistunut lasissa maukkaalle ja tähän hintaan uskallan antaa täydet pisteet.

89 pistettä.

Tollo

09/2010

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Löytyi kellariin unohtunut tällainen Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Reserve vm. 1999.

Todellakin, tuntuu että vuodet pimeässä ja viileässä ovat tehneet sille tosi hyvää.
Ei se ainakaan huonontunut ole.

JN (rek.)

09/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uhhuh, onpa intensiivinen mustaherukan tuoksu. Odotinkin, että 2007 cabernet olisi Chilessä onnistunut. Tämä on hyvä esimerkki siitä, mutta myös pelottavan tyypillinen chilen cabernet - joita olen alkanut inhota tasalaatuisuuden ja yllätyksettömyyden vuoksi.

Tuoksussa on myös piipputupakkaa, vadelmaa ja nahkaa. Viini on nuorekas, mutta ei sentään liian raaka. Tanniinit ovat mukavan kirpeitä, ehkä vuosi pari kellarissa tekisi tälle hyvää.

Suosittelen ostamaan, mutta jos löytyy vierestä Trio 2007 niin se on vaan niin paljon parempi - ripaus cab francia tekee ihmeitä.

hka (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt vuorossa vuosikerta 2007. Korkki kunnollinen ja pitkä (50 mm). Kumma juttu. Vuosikerrassa 2006 oli selvästi lyhyempi korkki (45 mm). No, ehkä korkit "elävät" omaa elämäänsä.

Tämäkin vuosikerta tarjosi miellyttävät makunautinnot. Eli paikka "talon viininä" säilyy.

Tällä kertaa viinin kumppanina voi-valkosipulipatonki ja Juustoportin Tilsit sekä Cathedral Cityn Extra Mature Cheddar.

magu79 (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
todella hyvä viini, en ole ikinä saanut yhtä maistuvaa viiniä 10eurolla. suosittelen testaamaan!

joku nimimerkki

06/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kympillä melko hyvä Cabernet Sauvignon, ainoa miinus hieman omalaatuisista aromeista. Suutuntuma kohtuullisen täyteläinen, sopivan kirpeä ja tanniininen, tutut CS-aromit jotain omituista hiukan vadelmaa muistuttavaa häivähdystä lukuunottamatta. Hintaan nähden hyvä.

hka (rek.)

05/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viimeksi ihmettelin tämän viinin kunnollisen pitkää korkkia. Uuden vuosikerran myötä korkki on lyhentynyt ja on nyt vain 45 mm pitkä, mutta edelleen hyvänlaatuinen. Tämäkin vuosikerta (2006) on jo myyty loppuun Alkosta ja nyt myynnissä on jo vuosikertaa 2007.

Kun katselee Alkon sivuilta noita vuosikertataulukoita, voi tyytyväisenä ostaa chileläisiä, sillä arvosanat ovat tiukasti pysyneet 18 pisteessä jo vuodesta 2005 saakka. Eikä tämä 2006 tee todellakaan poikkeusta aikaisemmin nauttimistani vuosikerroista: samaa laadukasta viiniä kohtuulliseen hintaan. Toimii ruuan kanssa ja myös juustojen kera.

Nyt tarjolla oli itävaltalaista Raclette-juustoa ranskalaisen Petit Camembert Presidentin ohella. Muuta ei tarvittukaan ja makunautinto oli ihan parasta luokkaa.

Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Reserve on hyvien ominaisuuksiensa vuoksi lunastanut paikan ”talon viininä” eli sitä pidän aina muutaman pullon varastossa kaiken varalta. Niitä voi sitten kaivaa esille, kun ei jaksa liikaa miettiä valintoja, vaan haluaa nautittavaksi luotettavan viinin, joka ei yllätä kielteisesti.

Suosittelen lämpimästi!

hka (rek.)

04/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Löytyi vielä kellarista pullo mainiota vuosikertaa 2005. Sitä hieman ihmettelee, että näissä halvahkoissa chileläisissä on kunnon korkki, kuten tässäkin: pitkä (50 mm) ja hyvänlaatuinen.

En nyt toista kaikkea mitä olen tästä viinistä aikaisemmin sanonut, mutta yhden asian haluan tuoda esille. Tätä juodessa nousee väkisin mieleen ajatus: miksi ihmeessä maksaisin pullosta viiniä enemmän kuin runsaan kympin. Ei tämän parempaa kaipaa: pehmeä miellyttävä ja kaikin puolin mallikas viini, jota voi mainiosti suositella niin ruuan kuin juustojenkin seuraan. Takuuvarma ostos.

mirja

08/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen tykästynyt Chileläisiin viineihin, ja tämä oli kyllä tähänastista paras.
Pehmeä, hiukan makea ja miellyttävä

hka (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vielä löytyi etsimällä kaksi pulloa vuosikertaa 2005 Nurmijärven Alkosta.

Kun tyttäremme Kerttu oli tulossa vierailulle oli aika tarjota hyvää: naudan sisäfilettä ja salaattia. No, sisäfile ilman kunnon viiniä ei olisi ollut mitään, joten kaivoin muistilokeroitani ja mieleen tuli tänä chileläinen, joka jo aikaisemmin oli näyttänyt kyntensä pihvin kanssa.

Nytkään se ei tuottanut pettymystä. Kerttu arvioi viinin makeaksi ja todella muutaman lasillisen jälkeen olin täysin samaa mieltä. Kokonaisuutena toimi ruuan kanssa perfect. Viimeiset lasilliset nautimme Petit Camembert Presidentin kera. Oli hullumpi yhdistelmä sekään.

Jää aina hieman ihmettelemään sitä, että näissä kympin punaviineissakin on kunnon kapselit, niin kuin tässäkin: kuiva hyväntuoksuinen ja pitkä (50 mm).

Toimii pihviviininä oivallisesti, joten kyllä tuo hyvä on nytkin paikallaan.

Carlo (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Saimme sukulaisnuorilta tuliaisiksi pullon tätä makean marjaisaa viiniä. Nautimme sen valkohomejuuston sekä pikku purtavien kera.
Tämä täyteläinen viini on varmaan hyvä liharuoan seuralainen, mutta sopi erinomaisesti myös näin nautittuna.
Viinissä on miellyttävä, kypsän herukkainen, pitkään suussa viipyvä maku.
Tämä viini on lisätty jo myös omaan hankintalistaamme ja suosituksiin ystäville.

hka (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki kuiva. pitkähkö (50 mm), hyvän tuoksuinen. Väri hyvä tumma punainen. Tuoksu miellyttävän mausteinen: tallia ja nahkaa. Maku seuraa tuoksua, pehmeä. Kaikin puolin miellyttävä. Kohtuullisen pitkä jälkimaku.

Naudan ulkofilepihvien kumppanina oivallinen vaihtoehto: toimi kiitettävästi. Myös Glimmengen Port Salut sopi viinille kiitettävästi.

Tähän palaan varmasti vielä toistekin. Suosittelen!

Maiskuttelija

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei paha...maistuu insinöörinkin suussa.

Elina

04/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mitä juustoja suosittelisitte tämän viinin kanssa?

mln

01/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllätti positiivisesti, tuoksussa häivähtää/käväisee yllättäen mustaherukka.
Sopii kivasti kalan ja juustojen kanssa.

JMA (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksuu savuiselta petrokemian tehtaalta, taustalla häivähtää jotain hedelmäistä.
Maussa ei enää hedelmää ole ja vaikutelmaksi jää epätasapainoinen, hyökkäävä ja jälkimauton.
Ei toiminut lainkaan paahtopaistin kanssa, hyvä kastikeaines kuitenkin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin