Barón de Ley Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Barón de Ley
Alue: Rioja
Rypäle: Tempranillo
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2008: 3. sija
  Espanjan rypäleiden punaviinit, hinta alle 15 €
  (Vuosikerta: 2002)
  Vuoden Viinit kilpailu 2009: 1. sija
  Espanjan rypäleiden punaviinit, hinta yli 10 €
  Vuoden Viinit kilpailu 2010: 3. sija
  Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa
  (Vuosikerta: 2005)
  Vuoden Viinit kilpailu 2011: 2. sija
  Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa
  (Vuosikerta: 2006)
  Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

heikki (rek.)

05/2012

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
toimii. dekanoiduttuaan kunnolla on viini pihvin seurana toimiva. pyöreä, hyvä suutuntuma. tätä kannattaa hankkia lisää kaappiin.

JTE

11/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Koulukirjaesimerkki siitä, miten dekantointi vaikuttaa viiniin. Baron on heti lasiin kaatamisen jälkeen rimpuilevan voimakas. Aromeissa on nahkaa ja multaa. Tanniinit korostuvat ja maku vaatii ruokaa seurakseen. Mutta jo vartin kuluttua viini on rauhoittunut lämpimän täyteläiseksi. Esiin on tullut tammea, toffeeta ja kireät tanniinit loistavat poissaolollaan. Tilalla sen sijaan on kiitettävän tasapainoinen kokonaisuus.

lator (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Purppura läpinäkyvä väritys. Tummaa kirsikkaa, pippuria, mustikkaa, lakritsia ja savuisuutta. Keskitasoa pidempi mausteinen, aavistuksen alkoholinen jälkimaku. Tammi ei onneksi nouse liiaksi pintaan. Paras vuosikerta sitten 2003.

89 pistettä.

lator (rek.)

08/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

KM

08/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hintaansa nähden hyvä ostos. Paras kyseisen viinin vuosikerta jota olen maistanut ja ikävä kyllä alkossa on jo vuosikerta 2006 myynnissä. En kerinnyt kuin pullon maistaa, ja se oli keskitäyteläinen ja pehmeä reserva jossa mikään osanen ei ollut irrallaan.

joku nimimerkki

05/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Normaalisti inhoani kohti yhdistelmää Tempranillo ja uusi amerikkalainen tammi ei voi sanoin kuvata, mutta tässä viinissä ei tuo tunnu haittaavan. Tammen vaikutus on varmaan viidessä vuodessa seestynyt hajuaistia kiduttavista aromeista tuntoaistia kutkutteleviksi tanniineiksi. Viinissä on runsas kypsän marjainen maku, riittävästi hapokkuutta ja tanniinisuutta. Täyteläisyydellä ei ole juuri merkitystä, mutta keskitäyteläisen puolelle kallistuu. 4 pojoa, vähän halvemmalla irtoaisi 5.

metsien_mies

01/2011

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2000 oli mieleenpainuva ja hinta-laatu -suhteeltaan käsittämätön. Nautiskeluun kynttilöiden tai takkatulen valossa. Lainaan alta JN:n kommenttia:

'"Pitkä" ei riitä kuvaamaan tämän kestoa, sillä maku jatkuu vatsaan ja kummittelee tajunnassa.'

2001 oli tuon jälkeen paha pettymys, mutta peruskelvollinen Riojalainen silti. 2003 oli vajonnut syvälle keskinkertaisuuden suohon, enkä sen koommin ole uskaltanut tätä ostaa.

Harvoja asioita kadun, mutta sitä että en ostanut kauppaa tyhjäksi 2000-pulloista silloin kun tuttu myyjä juomaa suositteli kadun joka kerta kun Alkossa käyn.

JN (rek.)

09/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2003-vuosikerrasta en tykännyt yhtään. Se oli joka suuntaan hajalla, yrittäen kaikkea ja epäonnistuen siinä uljaasti. Hyvä jos 83 pisteen viini (itse asiassa vuosikerta sai juuri nuo pisteet Wine Spectatorilta, nyt kun juuri tarkistin.)

2004-vuosikerta on paluu vanhaan kunnon 2001-tyyliin. Viini on rohkeasti tammitettu, mutta silti tasapainoisen tyylikäs. Löytyy seetriä ja sikarilaatikkoa merkkinä tammesta, mutta myös runsasta hedelmäisyyttä, jota kannattelevat laadukkaat suussa kipristelevät tanniinit.

Riojan ja runsaan tammen ystäville. 89+ pistettä.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upeaa että Alkosta saa tällaisia viinejä. Voisi muutaman vuoden lisäkypsyttely tehdä vielä hyvää, mutta erityisesti ruuan kanssa tämä viini on loistava. Hintaansa nähden todella mukava ylläri. Efekti pastan kanssa oli ennenkokematon, aivan kuin viini olisi ruuan maun taustalla tehnyt temppujaan. Tätä pitää ostaa varastoon.

TK (rek.)

04/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno, vaniljaisen tamminen tuoksu; maku vastaa tuoksua: pitkä, hedelmäinen, tammitynnyrikypsytys tuntuu selvästi, mutta ei liikaa. Lopussa tummia marhoja - mustikkaa, mustaherukkaa. Miellyttävät, jo melko pehmeät tanniinit.

Pari vuotta lisää saattaisi vielä parantaa tätä, erityisesti tuoda Tempranillon nahkaisuutta enemmän framille, mutta kyllä tämä näinkin on jo nyt varsin juotavaa. Yksi harvoista Alkosta tällä hetkellä saatavista perinteisen tyylin riojalaisista.

JMA (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään vain hieman kehittynyt eli säilynee vielä hyvin monta vuotta.
Parooni tarjoaa tuoksussa kirsikkaa ja tammista vaniljaisuutta kuten riojalaisen kuuluukin.
Kirsikkainen keskimaku päätyy lyhyehköön jälkimakuun, joka on huomattavasti lyhyempi kuin loistavassa 2000 vuosikerrassa, eikä tämä kokonaisuutena yllä sen tasolle.

Takuuvarma riojalainen kuitenkin.

Hipa (rek.)

12/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joulupöydässä maisteltu, Jussin kanssa samoilla linjoilla. Ei miellyttänyt minun makunystyröitä. Ookoo viini, muttei hintansa väärti.

Ellosen Jussi (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erään vanhan ja kuluneen sanonnan mukaan luonto on se, joka vetää tikanpojan puuhun. Tuo luontokappale saa näemmä seurakseen rakkaan Paronimme, joka haluaa viinissään tuoda esille kaikki puun eri puolet. On vanhaa havumetsää, kasvavaa lepikkoa ja ojanvarsipajua. Tammea toki kuin pölkyllä päähän.
Myönnän liemen olevan varsin laadukkaan. Paronin enologit tuskin ovat olleet mitään höyhensarjan kirjekurssilaisia. Mutta. Pitkä maturointi uusissa, vanhoissa ja uusvanhoissa tynnyreissä lyö ikeniin sellaisen kireyden, joka tekee jälkimausta lyhyen ja puuduttavan. Mieluummin sijoitan roponi sellaiseen tutkimusmatkailuun, jossa haetaan marjaisuuden, ei puisevuuden Korkeata Veisua.

tiburón

07/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri vaalea, rusehtavan punainen. Tuoksussa tummaa marjaa, kevyttä tammea ja tyyliä. Maussa raikkautta, syvyyttä. Pehmeää marjaa, joka alkaa saada enemmän ja enemmän makeutta ja karamellimaisuutta ilmaantuessaan pidemmälle. Ja maku ei hevillä irtoa suusta, muuttaa vaan olemustaan kohti kirsikkaisuutta.

Loistavan vuoden 2001 (19/20) riojalainen, joka varmasti antaa parastaan vasta muutaman vuoden päästä. Silti jo nyt hieno kumppani lampaan yrttimarinoiduille ulkofileille kerma-punaviinikastikkeella, sai mediumiksi paistetun lampaan mausta vain enemmän syvyyttä, lampaan jälkeen appenzeller, gorgonzola ja chimay-juusto vain toivat uusia puolia esiin, sekä viini että juustot toimivat tasapainossa kuin Selänne-Koivu-Lehtinen.

JN (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta ja jälleen mestarillinen viini. Tästä voi edelleen erottaa puun tuoksua, pihkaa, seetriä, tammea... nyt ei ole kuitenkaan kyse syksyisestä metsäpolusta vaan antiikkiliikkeestä, jossa voi aistia vanhojen huonekalujen tuoksun. Suvereenia pituutta viinissä ei ole kuten viimeksi, mutta enemmän pyöreyttä ja syvyyttä. Maku täyttää suun, hiipuu ja tekee sitten uuden nousun.

Ras (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upea, syvä punainen väri.

Konstailematon maku, melko neutraali mutta leveä. Tuoksu erittäin omaleimainen, kuin tuore metsä.

Mehukas maku viipyy ja kieli jää oikein ikävöimään nielaistua viiniä. Kitkeryydestä ei ole tietoakaan - oikea hyvän olon viini.

Osta kun vielä saat!

JN (rek.)

03/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuoden viini 2006 hintaluokassa 11-17e.

Tuoksu muistuttaa hieman sherryä. Luonnonläheisestä mausta voi erottaa pihkaa, savea ja sammalta sekä hentoa nuotion savua. "Pitkä" ei riitä kuvaamaan tämän kestoa, sillä maku jatkuu vatsaan ja kummittelee tajunnassa.

Päättymätön syksyinen metsäpolku.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin