Rust en Vrede Estate Cabernet

Tyyppi: Punaviini
Maa: Etelä-Afrikka
Valmistaja: Rust en Vrede
Rypäle: Cabernet Sauvignon (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 24.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

JN (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upea viini. Tarjoaa suorastaan synesteettisiä kokemuksia, kun tätä tekisi mieli kuvailla musikaalisin termein: hyvin viritetyt joiset ja loistava akustiikka.

93 pistettä

känni

02/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
khännisdä on givaa. join tätä viiriä.!!!

retyerw

02/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
eryesryearyafg

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

SL (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upea Cabernet. Lievästi mustaherukkaa, ei ollenkaan liikaa. Kaikki palaset sopusoinnussa ja rakenteeltaan ylistettävä. Odotukset kuitenkin korkeammalla kuin mitä viini itsestään antoi. Ehkä silti liian turvallinen ja juurikin sitä mitä odotti. Mutta jos tosiaan loisto cabernet on se mitä etsit, täytyy sinun tätä maistaa.

Mikis

05/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan loistavaa! Tasapainoinen, monivivahteinen, tukeva... loppuvat ylistyssanat kesken.

Viini-Virén (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan mahtava cabernet! Runsas monivivahteinen tuoksu, joka antaa aavistaa huippulaatua. Maussa on kantavuutta ja moniulotteisuutta. Taspainoinen tyylikäs kokonaisuus, jossa kaikki huippu-cabernetin ominaisuudet. Tuoksu, maku, tanniinit - kaikki upeassa tasapainossa. Sanoisin, että maistuu "vanhalle maailmalle", maaperän läsnäolo maussa on lumoava kokemus.

Niklas (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta.

Väriltään lähes musta.Ei mitään mahdollisuutta nähdä omia sormia lasin pohjasta, vaikka miten kääntelisi viiniä lasissa.

Tuoksu on hurmaava. Uskaltaisin väittää että karkea soraisen maan pystyy jopa haistamaan viinistä, setrinen, mustaherukkainen, eukalyptuksinen, ja jollakin tavalla, kuten JMA edellisestä vuosikerrasta mainitsi, juureksellinen, ja koska itse olen ehdottamasti kasvimaan ystävä,vihannesten ystävä, Ranskan ystävä, niin suorastaan taivaallinen tapaus.

Maku myötäilee harmonisesti tuoksua, ns. syötävän hyvää, kaikki palaset loksahtavat kohdalleen,keskimaku kantaa erittäin pitkään ja harmoniseen jälkimakuun. Upeasti tehty viini. Ja kun viiniä oikein mutustelee ja repostelee, niin lakritsaakin löytyy, ehkäpä ripaus luumuakin, lisäksi jokin elementti, jota en osaa liittää mihinkää, ehkäpä sikarin maku/tuoksu.

Rust en Vreden Cabernet muistuttaa pelottavan aavemaisesti Bordeauxin Pauillicin suuria punaviinejä. Joten ei varmasti tarvitse sanoa enempää miksi hinta/laatu suhteessa antamani pisteet.

Kestää varastointia ainakin 10-15 vuotta vuosikerrasta.JMA (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini lepäsi kellarissa 1,5 vuotta.
Väri purppuranpunainen ja reunoilta jo oranssiksi vaalennut.

Tuoksu täynnä tallia, ruohoa ja juurta - itse asiassa tuoksu muistuttaa hyvin paljon Montepulcianon viinejä.
Maku on täyteläinen, ryhdikäs ja tasapainoinen, mikä viittaa todella hienosti tehtyyn viiniin.
Päihittää nimenomaan maun jämäkkyydellä ja pitkällä jälkimaulla selkeästi Spierin vastaavan rypäleen viinin. Ilman ruokaa tämäkin on liian tuhti tapaus, mutta ilmasin lopun ja testaan huomenna, miten toimii juustojen kanssa.

Upea viini karitsanpaistille ja lihapadoille.

Niklas (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa oli voimakkaasti minttua, kypsiä hedelmiä,tammea,lisäksi tummahkon raskas tervainen tuoksu,ripauksellinen multaakin. Vivahteikkaan moniulotteinen, ei missään nimessä kesäinen tuoksu, ei niittyjä,ruusuja jne, mielikuvat tuoksusta pikemminkin ajautuivat synkkiin kellareihin hämäkinseitteineen. Kaikki eivät näihin savuisiin ja mustan harmaan pimeisiin kellareihin edes uskalla astua.

Maku oli voimakas,runsas,täyteläisen herukas,pureksittava,kuin olisi raskas hillomainen öljy selättänyt hampaat. Todellakin tuhti maku.Jälkimaku oli pitkä kuin auringonlasku Atlantin valtamereen.

Oli mielenkiintoinen kokemus, koska vertailu Spierin Private Collection CS:iin on vähintäänkin odotettua -sama hintaluokka,sama rypäle,sama alue. Muttamutta erittäin vaikea sanoa paremmuusjärjestystä. Molemmat ovat upeita punaviinejä, hyvin samankaltaisia. Mikäli pitää kevyistä punaviineistä, tämä ei ehkä ole se mikä kannattaa hyllystä valita. Kaiken kaikkiaan upea kokemus ja varastoinnilla vaan paranee. Kestää varmasti varastointia useita vuosia,vuosikymmenen?

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin