Capitel San Rocco Ripasso

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Tedeschi
Alue: Venetsia
Rypäle: Corvina (30 %), Corvinone (30 %), Rondinella (10 %), Molinara, Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.16 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Hipa (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään rubiininpunainen, reunoilta kirkas, viskositeetiltään kohtuullinen.
Tuoksussa juureksia, eucalyptusta, mutta myös ripassolle tyypillisiä lämpimän paahteisia hedelmiä.
Viini maistettu dekantoituna 3 h.
Viini on kohtuullisen voimakas tanniineiltaan, vaikutusta korostaa vielä hieman liaan nuori olemus. Täyteläinen makuelämys jää hieman ohueksi, mutta tämä ei tarkoita, että kyseessä ei olisi laatutuote. Verrokkina ollut zenato valpolicella superiore samalta vuodelta, vie tasapainoisemmalla olemuksellaan selkeästi voiton ja asettaa ehkä San Roccon hieman heikompaan valoon kuin viini yksin arvosteltuna ehkä olisi. Korkea alkoholipitoisuus ei ole vallitseva ominaisuus, vaikka näin voisi kuvitellakin.
2007 on vielä nuori ja vaatisi tällä kertaa suoritettua pidempää dekantoimista. San Rocco on hyvä ostos Ripasson ystäville ja niille, jotka haluavat viiniltä voimakkaita makuja.

Macce

11/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinikaapin perukoilta löytyi tälläinen pullo ja maistelin aperitiivinä sekä poropastan kanssa.

Viinin väri oli hyvin selkeä ja kirkas. Tuoksu oli erittäin täyteläinen ja runsas.

Maku oli raamikas ja hyvin täyteläinen ripassoksi.

Pastan kanssa viini oli erinomainen ja suosittelen lämpimästi ainakin tukevien pastojen kanssa. Toimii varmasti myös punaisen pihvin kanssa..

Hinta/laatu on varmasti hyvää nelosta tai lähellä viitosta.

noclass (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan aluksi tämä tuntui jopa italialaiseksi aivan julmetun väkevältä. Noh, keitin pastan ja tonnikala-herkkusieni-kermakastikkeen, maustin vielä tillillä ja sitruunapippurilla... Vieläkin puski San Rocco omaa terävyyttään päälle!

Olen aiemmin hehkuttanut Italian kuninkuutta punaviinien ykkösmaana, mutta tämä läheni alkutuntumaltaan jo niin tanniinista perusranskalaista* että ällötti! Noh, annoin vieläkin mahdollisuuden: pullo auki tunniksi hapettumaan, aina välillä hieman sisältöä huljutellen...

On tämä viinimaailma kyllä ihmeellinen, Roccon alkuterävyys pehmeni huomattavasti. Maun tasapainottuessa esiin tuli tammi, puolukka ja luumu. En nyt ihan ensimmäisenä kuitenkaan tätä lähtisi vieraille tarjoilemaan, paitsi ehkä yhtä voimakasmakuiset juustot voisivat tulla kyseeseen.

* Ranskalaiset eivät tietääkseni dekantoi viiniään mitenkään ennen tarjoilua, olisikohan syytä?

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko varman tuntuinen valinta. Voimakas viini joka sopii ruuan kanssa ehkä hieman paremmin. Aika lailla samoja tuntemuksia kuin reilusti edukkammassa Allora Primitivossa. Tuntuisi että samaa laatua voisi olla tarjolla hieman edullisemminkin, vaikka tässä viinissä ei mitään erityistä naputtamista olekaan.

SL (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hedelmäinen, hieman hyökkäävä tuoksu. Maku voimakas, tuntuu nielussa jopa vatsassa asti.

Toimii kesällä paremmin sadesäällä, mutta ehdottomasti talvi-/syysiltojen lämmittäjäksi takkatulen ääreen. Hyvä ostos.

jtm (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uskomattoman tuhti viini. Ihan kuin Amaronea joisi. Tuoksu heikohko, maku kohtuu pitkä. Aromi hieman yksitotisen kirsikkainen, hedelmäinen ja napakka. Toimii myös lipittelyviininä helppoutensa vuoksi. Tannineja on mutta ei liikaa, hapot tasapainossa.

JN (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kirpeää kirsikkaa ja mehukasta mustikkaa. Ostin tätä juhlistamaan juhannusta (kun oli edellä kehuttu) ja maistui kyllä. Erittäin passeli tanniinisuus, nipistää mukavasti, mutta ei supista suuta ja turruta kieltä.

Täyteläinen, ehkä hieman liian raskas omaan makuuni. Tai ehkä raskas olo tuli siitä kun söin liikaa ennen saunaa? - Tai ehkä viimeisin vertailukohta, tempranillo-piknikki, sai San Roccon tuntumaan tukevalta.

Sopisi varmaan paremmin lämmittämään talvi-iltaa.

Ellosen Jussi (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on kypsä, tummasävyinen ja hillitty. Maku seuraa tuoksua johdattaen meidät veronalaiseen puutarhaan, missä lämmin kesätuuli tuo aisteillemme tummien marjojen, yrttiruukkujen ja luumupuun aromeja. Tämä viini on avoin ja puhdaspiirteinen - todella helppo lähestyä. Jälkimaku on hillomaisen makeahko, mutta arvokkuutensa säilyttävä. Näin tasapainoista ja miellyttävää italiaanoa voi huoletta suositella niin syysiltojen ratoksi kuin seurusteluviiniksi. Luulisin viinin toimivan parhaiten juustolajitelman, suolakeksien ja paprikoiden kera. Ehdottomasti nousee omalle Top10-listalle, kun haluaa ostaa keskihintaista laatuviiniä.

Kimmo L

03/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä ripassoviini, mutta jää maussa kuitenkin Zenaton vastaavalle. Joskin hintakin on edullisempi. Parhaita maistamiani viinejä kuitenkin !

jhm (rek.)

12/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä ihan uusi ripasso syysiltojen pimeyteen.
Tuoksu on miellyttävän keskitäyteläinen,tuoden esille runsaasti kypsiä hedelmiä,mustikka ja luumu tuli ensin mieleen.Maku on melko täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen,samalla pehmeä ja tasapainoinen.Tanniinit pehmeät,kuitenkin jälkimaku aika pitkä,jättäen hieman suuta kuivattavan tunteen.Viini nautittiin Coq a Vin:n
kanssa johon se sopi erinomaisen hyvin.Tämä on selkeästi hedelmäisempi ja tuhdimpi ripasso verrattuna aikaisempiin.Ehkä luokkansa priimus.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin