Recioto della Valpolicella

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Corte Giara
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina Veronese (75 %), Rondinella (20 %), Molinara (5 %)
Koko: 0.5 l
Hinta: 24 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Tummanpunainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on makean hedelmäinen, karhunvatukkaa, viikunaa, vaniljaa. Maku on täyteläinen, makea, pitkä ja tiivis.

  Recioto on makea viinityyppi, joka tehdään kuivatetuista rypäleistä. Viiniä käytettiin ja uutettiin 19 päivän ajan 8–22 asteessa. Viini kypsytettiin ranskalaisissa keskipaahteisissa tynnyreissä (100 % uusia).

  Rypälelajikkeet:
  corvina veronese, rondinella, molinara

  Viinitilan tietoja - Corte Giara (Allegrini):
  Corte Giara on maineikkaan Allegrinin tuottama edullinen viinisarja, jonka viinit tulevat Veronan kaupungin läheisiltä tarhoilta. Poiketen Allegrinin perhenimeä kantavista viineistä Corte Giaran viineihin tarvittavat rypäleet tulevat sopimusviljelijöiden tarhoilta. Corte Giaran viinien vahvuus on hyvässä hinta-laatusuhteessa. Ne ovat taattuun Allegrini-tyyliin moderneja ja hyvin hedelmäisiä.
 • Join tämän jo aiemmin mutta haluan sanoa ettei viineistä voi valita hyvää viiniä jonkun toisen mieltymyksen takia. Teuvokin ajoi puuhun. älä tee perässä. Maista useampia kunnes löydät mieleisesi. älä usko tuijaa, se suahuijaa. Kahdessa vuodessa olen juonut punkkuja 10-60e kymmenittäin jopa sadoittain enemmän kuin purskuttelijat ja juonut pullot loppuun yksin jotta aistisin pullon kokonaisuuden. Kondis on nyt heikohko mutta voin ilolla sanoa että on sama ostatko 10 tai 60 e pullon koska ero on vain maistajan suussa.

  Jukaa (05.05.2012)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

iiroa (rek.)

10/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
punainen superherkullien "eiswein" juustoportin viinitarhurin kanssa a la ravintola kuu

Uncle-Sam

11/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jiihaa, Rokkenroll ja tervehdys.
Olipahan iloinen yllätys tämä! Iso kiitos aiemmille arvostelijoille. En ole itse mikään asiantuntija enkä pidä alkoholista mutta tässä on ensimmäinen punaviini joka pisti ihmettelemään ja miehen miettimään.
Mauista paremmat arviot on muilla arvostelijoilla joten kerron käyttökokemuksesta.
Aiemmin olen Rotschildin Escudo Rojosta pitänyt mutta nyt se tuntuu kumman kolkolta kaikenpuolin tähän verrattuna? No en sure tätä asiaa ja innolla odotan Aaltoa joka saapunee maistiin ensi viikolla.
Tämä ainakin maistuu todella nautinnolliselta ja jälkimaku senkuin piristyy kun aika kuluu.
Sopii varmasti niin hienompiin menoihin -> lasista nautittavaksi kuin myös karvaisemmankin rokkarin käpälään matkalla maineeseen tai minne vaan.

Whine Club

04/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huh mikä sokeripommi. No jälkiruokaviiniähän tämän pitääkin olla. Silti kummasti hinta hirvittää kun ylenpalttinen makeus paistaa läpi. Viinistä löytyy kyllä kiinnostavia aromeja, mutta ne eivät oikein pääse esille imelyyden yli. Ei minun makuuni, herkkusuille varmasti nannaa.

Hombre (ei rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ellosen kanssa samoilla linjoilla: aiheuttaa vakavan himon.

Nautimme sacher-kakun kanssa ja kyllä maistui!

Jokainen suullinen vei pitkälle makumatkalle tummien marjojen ja rusinoiden maille.

Viini kuin unelma.

Tomppa (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu oli luumuinen, lämmin ja jouluisa. Samoja aromeja kuin portviineissä. Lupaili mainioita makuelämyksiä.

Maku oli hyvin makea, täyteläinen, suuntäyttävä pläjäys. Samenttisen pehmeä. Karkkimaisen raikas viilennettynä. Luumumainen.

Portviinien kanssa samoilla linjoilla. Sopii mielestäni juuri joulun henkeen ja jälkiruuaksi. Juustojen kanssa miksi ei, vaikka meiltä ne jäi sivuun suosiolla. Annettiin viinille kaikki huomio. Erinomaista viiniä. Hieno elämys. Hintakaan ei ole paha, jos sen jakaa parin viininystävän kanssa, sillä 0,5l pullosta tulisi nauttia ainakin 3-4 henkilöä.

Ellsoen Jussi

03/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Varsin onnistunut jälkiruoka & nautiskeluviini, jota ei oikeastaan voi sekoittaa mihinkään muuhun etikettiin. Kosiskelevan hillomainen maku tekee melkoisen säväyksen runsaan hapokkuuden ryydittäessä makunautintoa. Ikävä kyllä, tämä aiheuttaa samanlaisen makeanhimon kuin sima pikkutenavalle.
Mikäli harrastaa portviinejä, tämä on yhtä pakollinen kokemus kuin Banyuls Ranskanmaalta.

Will

10/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ykkösluokan herkku. Juustot, jälkiruoat ja erinomainen nautintoaine. Kevyen portviinimäinen, pitkä hillomainen maku ja tuoksu. Laittakaapas mieleen kun valitsette joulun ajan jälkiruoka viiniä. Suosittelen lämpimästi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin