Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Antinori
Alue: Toscana
Koko: 1.5 l
Hinta: 45.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

10/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehdottomia omia suosikkejani Alkon valikoimista. Hienon valmistajan tyylikäs viini, chiantia parhaimmillaan: täyteläinen ja maukas viini jossa mukavasti tuntuvat tanniinit ja sopivasti hapokkuutta. Itse join tätä pizzan seurana. Varmasti erinomainen valinta vaikkapa pääsiäisen lammasruokien rinnalle. Tulen ehdottomasti hankkimaan lisää.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
89 pistettä.

jtm (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma ja paksu viini, joka tuoksui luumulle, tallille ja tammelle. Maku on paksu, pehmeä ja piiiitkä. Tanniinit edelleet terhakkaat, mutta kiltit. Hedelmäinen jo kypsynyt chianti jota toivoisi omistavansa enemmän, valitettavasti vain puolikas pullo täksi illaksi ja sitten loppu. Viking Lineltä ostettu joten tätä voisi pitää lottovoittona... Uskoisin että kestää vielä useamman vuoden, mutta ei tarvitse kypsyttelylä. Pitkähkö tuuletus suositeltavaa, aluksi oli vähän ummehtunutta tuoksua.

hka (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viking Linen tax-freestä syyskuussa 2007 ostettu 75 cl:n pullo hintaan € 13,40.

Korkki pitkä (50 mm), osittain murtunut, kostea, hyväntuoksuinen. Väri ruskehtavan punainen, vahva, paksu. Tuoksu hienostuneen täyteläinen, nahkaa, mausteisuutta kietoutuneena tasapainoiseen tammisuuteen. Maku miellyttävän mausteinen, ryhdikäs, tammea ja maanläheisiä vivahteita. Hyvä jälkimaku. Jättää miellyttävän suutuntuman.

Olin valinnut tämän viinin kinkun kumppaniksi. Valinta ei ollut kovin onnistunut. Kinkun suolaisuus ei oikein istunut yhteen viinin kanssa. Vika ei kylläkään ollut viinin, vaan valitsijan. Joten avauttu pullo tyhjäksi ilmasta Vacuvinillä ja odottamaan seuraavaa päivää.

Nyt annoin viinin esiintyä aluksi ilman ketään kumppania ja viini loi selvästi miellyttävämpiä aistimuksia (nuo tuossa edellä kerrotut). Mitä pidemmälle aikaa kului, sitä paremman kuvan viini antoi itsestään.

Lopulta uskaltauduin tarjoamaan viinille Juustoportin Viinitarhurin juustoa. Kombinaatio toimi oivallisesti. Viini ja juusto kilpailivat tasapäisesti jälkimaun pituudesta.

Kyllä tämä ihan täyttä "tavaraa" on. Hinta huomioon ottaen arvosana yltää kiitettävään.

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(Arvostelussa Tallinkilta hankittu 0.75l pullo vuosikertaa 2003)

Hedelmäisessä tuoksussa on kirsikkaa, luumua ja sour cream -tammea. Myös pientä kaalista vegetaalisuutta sekä kolalakritsia. Täyteläisen keskitäyteläisessä luumuisessa maussa löytyy nahkaa ja orastavaa mokkaisuutta mutta kaiken kaikkiaan viini on varsin hedelmävetoinen ja ikäisekseen yllättävän pehmeä.

Savulampaan, manchegosiivujen ja tsatsikin kanssa Antinorin Chianti Classico toimi vallan näppärästi ja maistui oikein hyvin myös omana hedelmäisenä itsenään. En lähtisi kypsyttelemään.

Viini-Virén (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(Arvostelussa Tallinkilta hankittu 0.75 l pullo vuosikerta 2000.)

Arvokkuutta indikoiva tiilenpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa ja tupakkaa joka myös maistuu. Erittäin ryhdikäs Chianti, jossa hedelmäisyys ei ole saanut ylivaltaa. Pitkää makua siivittävät muhkeat tanniinit. Tignanellon kaltainen elämys ja positiivinen yllätys.

Naudanmaksapihvien ja sitruunarisoton erinomainen seuralainen!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin