Barbaglio

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Agricola Santa Barbara
Alue: Apulia (Puglia)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.86 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
 • Paikallinen alko ei tätä hyllyssä pidä, pakko odottaa että sattuu toinen myyjä joka oikeasti jaksaa palvella asiakkaita ja tilailla pulloja, tämä tämänkertainen myyjä kun ei asiasta muka tiedä mitään... Tais olla kahvipaussi alkamassa kun niin kiireellä katosi.
  Wombut (20.02.2011)
  @PK, Länkkärin Cittarissa oli vielä viime viikolla. Jos ei ole enää, pyydä johonkin.
  Aave (26.12.2011)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

jaude (rek.)

08/2015

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Varsin runsas ja nahkainen punkku kaakkois-Italiasta. Ohuen salakavalat tanniinit. Hyvä talousviini, pikku naposteltavan kera tissutteluun.

Jarmo79

12/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vähän erikoisempi. Kaikki eivät varmasti tykkään, mut arvosteluista päätellen aika moni.

jhm (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa tummaa hedelmää ja kehittyneitä sekä maanläheisiä aromeja.
Maku on keskitäyteläinen,runsaan hedelmäinen,kirsikka nousee esille,tiivit ja hyvät tanniinit/hapot.Hedelmän alla hieno kehittynyt maanläheinen maku.
Todella herkullinen viini joka vuosi toisensa jälkeen ylläpitää erinomaisen hinta-/laatusuhteen.

JN (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Neljäs vuosikerta Barbagliota ja ehkä mukavin toistaiseksi - sanon "mukavin" siinä mielessä, että 07 on helppo, miellyttävä ja kenen tahansa suussa maistuva. Vähemmän valkoviinin pissaa ja hikeä, ja enemmän punaviinille tyypillistä mokkaista ja kaakaoista rakennetta - tosin hipaus vain.

Siiderisyyttä ja erityisesti colaa tässä on runsaasti, joten peruspunkku ei ole kyseessä.

Juoma on edelleen mielenkiintoinen, eikä liene huolta mistään viinirahvaan maun kosiskelusta, mutta palaset ovat kohdillaan ja maun reunoilla on pehmeyttä joka aiemmista vuosikerroista puuttui.

Tanniinit ovat pehmeät, joten ei kun kimppuun vaan!

crestfall (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Barbaglion melko tummanpunainen ja rusehtava väri lupailee jo jotain normaalista poikkeavaa – tässä iässä valtaosa viineistä on kuitenkin vielä enemmän tai vähemmän raikkaan punaisia. Barbaglion värin sävy tuo taas mieleen lähinnä kuivuneen veren. Tuoksu seuraa monien lukemieni arvostelujen viitoittamia suuntia: siinä on rusinaisuutta ja yleisiä maalaistalon pihan aromeita, jollaisiksi voisin kuvailla mm. vivahteiksi juureksellisuuteen, Bretagnen omenasiideriin, hevostalliin ja jopa kevyeen hikisyyteen. Silti tämä törkeä aromien kirjo on omalla laillaan perin kiehtova ja positiivinen, sillä hyökkäävistä vivahteistaan huolimatta siitä puuttuu kokonaan pilaantuneen viinin pistävät ja viallisen viinin ummehtuneet sävyt, jotka tekisivät siitä epämiellyttävän. Kun viini illan mittaan aukeni, alkoivat rustiikkiset aromit keventyä vähä vähältä, paljastaen altaan kypsää vadelmaa ja luumua.

Viinin täyteläinen maku on hillityn voimakas, eli siinä on rotevuutta ja särmää, mutta ei mitenkään liikaa. Maussa on kuivaa, mausteista tammea, hillityn kypsää luumua, nahkaa ja suoranaista rehevää eläimellisyyttä. Avauduttuaan maku rupeaa tarjoilemaan myös kypsää ja ajoittain jopa makeahkoakin marjaisuutta, joka tasapainottaa aluksi hyvinkin kuivaa makua.

Tanniinit eivät tunnu oluksi olevan kovinkaan runsaat, tullen parhaiten esille vain jälkimaun parkkihappoisessa bitterisyydessä, mutta jo ensimmäisen lasin loppupuolella huomaa suun olevan täysin rutikuiva ja kiristävä. Tanniinit eivät siis iske samalla tavalla suoraan kiinni kuin esim. ärhäkkä Nebbiolo, vaan hyvin salakavalasti ja päättäväisen voimallisesti. Vähätanniinisesta ensivaikutelmastaan huolimatta viini tuntuukin olevan ilman syötävää loppuviimein jopa hyvinkin tanniininen. Happoja ei ole runsaasti, mutta kuitenkin riittävästi pitääkseen viinin rungon hyvin kasassa tanniinien avustuksella. Toisin kuin monet edulliset puglialaiset viinit, Barbaglio pysyy ryhdikkäänä loppuun asti, eikä sen ajoittainen kypsä luumuisuus ja makea marjaisuus pääse lähentelemään höttöistä hilloisuutta.

Jälkimaussa tanniinien tuomaa kitkeryyttä tasapainottaa puinen tammen maku, mehevä viikunaisuus ja maatilan aromit. Moniulotteinen, rustiikkinen maku tuntuu kielellä pitkään samalla kun runsas tanniinisuus jättää suuhun hyvin karhean tunteen.

Barbaglio on todella omaperäinen oman tiensä kulkija, joka rehellisesti tuo sellaisia aromeja, jotka moni viininvalmistaja olisi siivonnut viinistään pois ei-haluttuina. Viineistä persoonallisuutta etsiville tämä on hintaansa nähden varsinainen Graalin malja. Vaikka viini ei päästä maistajaa helpolla, ei se ole myöskään mitenkään vaikea viini, vaan sen idea tulee maistajalle melko nopeasti selville. Viini täyttää tehtävänsä johdonmukaisesti kautta linjan, alkaen rustiikkisesta tuoksusta aina vivahteikkaaseen lopetukseensa. Koko teksti pähkinänkuoressa: tämä viini on palauttanut uskoani Italian saappaan kantapäähän.

Arska79

03/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensteks väri: se on sanalla sanoen epämääräinen / rusehtava.
Sitten tuoksu: ehdottomasi rusinainen, voimakas ja mausteinen
Maku: voimakas, pikantti ja jotenkin rusinainen. Jos tanniinisuus tarkoittaa sitä, että kieli jää kuivaksija karkeaksi, niin sitä tästä viinistä kyllä löytyy.

Tutustumisen arvoinen, omaleimainen viini. (ei missään tapauksessa mikään "sarjatuotanto"-viini.)

PK

12/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Löytyyköhän tätä jostain yksittäisinä pulloina Turun seudulta, alkon sivut väittävät että pitäisi tilausvalikoiman kautta koko laatikko ottaa...

Aave (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Barbaglio ei petä, vaikka hieman tulee sellainen olo kuin osuuskunta olisi päivittämässä tuotantomenetelmiään. Vaan jos on rustiikkisuudesta aavistus karissut, ollaan lähtötaso huomioon ottaen vielä ihan funkeissa meiningeissä. Joka tapauksessa todella hyvää kamaa lyömättömään hintaan.

-TB- (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa nahkaa ja jotain makeampaakin marjaa, ja todella persoonallinen vivahde, kuten tässä toiset ovatkin jo todenneet. Tuoksu oli alkuun jopa hieman epäilyttävä, mutta maku mainio. Maussa hieman hapanta marjaa ja hapokkuus ja tanniinisuus mukavassa tasapainossa. Suht. nuoreksi viiniksi yllättävän kypsä. Viini täyttää suun ja maku on varsin tasapainoinen alusta loppuun. Jäkimaku ei ole kovin voimakas, mutta miellyttävä.

Hinta/Laatu-suhde ehdottomasti huipussa tässä hyvin persoonallisessa viinissä.

Aave (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä vuosikerta Barbaglioa tämäkin. Ehkä snadisti vähemmän tallinen kuin jotkin aiemmin maistamistani.

jhm (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Runsaasti navettaa,nahkaa,ryhdikkäät hapot/tanniinit sekä miellyttävä marjainen hedelmäisyys.Tämä viini onnistuu aina yllättämään positiivisesti.Vuosikerta 2006 hämmästyttää myös kehittyneisyydellään.

JN (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aiemmilta arvostelijoilta paljon hyviä huomioita, itsekin avatessa tunnistin ensimmäiseksi tuon virtsan ja ajattelin, että tuliko toinen viallinen pullo heti perään. Ei sentään, tuulettamalla kissanpissat katosivat nopeasti.

Virtsan lisäksi tässä on jotain muutakin valkoviinimäistä, nimittäin omenaisuus. Tuoksussa on omenahilloa ja maussa tuntuu kuivan siiderin kirpeyttä. Siinäkin olen Jezzan kanssa samaa mieltä, että tyypillisten tanniinien tilalla on erikoisempia kipakkoja happoja, itse sijoittaisi ne aistinvaraisesti jonnekin omenahappojen suuntaan. Lisäksi siinä on jotain sitruunaista - tuoksussakin ripaus appelsiininkuorta... kaiken muun jo sanotun ohella.

Erikoinen tapaus, mutta muistelen kyllä että 2002 olisi ollut parempaa.

JN (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pahasti korkkivikainen pullo. En laittanut huonompaa arvostelua, koska näitä väkisinkin sattuu joskus kohdalle. Harmittaa kyllä, kun jäi 2004 nyt testaamatta.

Jezza (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toden totta, tämä kehittynyt Italialainen viini ei muita nöyristele vaan on selkeästi oman tiensä kulkija. Tuoksun aromimaailma avaa tallisia piirteitä, nahkaisuutta ja ehkä hieman mokkaista marjaa. Maanläheiset virtsaisen tallin aromit pelästyttävät äkkipikaisimmat viinituristit tiehensä. Suosittelen ehdottomasti perusteellista dekantointia kyseisellä viinille, tällä keinoin sen moniuloitteinen ja sulkeutunut rakenne pääsee oikeuksiinsa.

Maku ei tuota pettymystä, vaan jatkaa siitä mihin tuoksu jäi. Tupakka, tallisuus, nahkaisuus ja paahtunut marjaisuus antavat rotevan vaikutelman. Puuttuvia tanniineja korvaavat tiukat hapot, joiden ansiosta jälkimakukin on melko kipakka. Erinomainen yhdistettävä hieman tuhdimmalle liharuoalle.

Persoonallinen uuden maailman edustaja, jonka rakennetta joko palvoo tai inhoaa läpi kaiken.

Tälle pureskeltavalle Italialaiselle eksoottisuutensa ja halvan hintansa ansiosta täydet viisi tähteä!

Aave (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Selvästi on oma maku kulkenut yhä enemmän tämän eksentrikon suuntaan, vaikka tästä jo ennenkin pidin. Tyylillisesti tietynlainen ääritapaus eli ei varsinaisesti mikään joka suun kostuke. Vaan jos tällaisesta pitää, on tämä halpa huvi!

jhm (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä uusin vuosikerta 2004 lienee tähän saakka paras.

Melkoisen rehevä ja täyteläinen tapaus,punertavaa hedelmää/marjaisuutta,kohtalainen happokkuus ja tanniinisuus.Aika runsaasti maanläheisyyttä,lisäksi jalopuuta/mahonkia ja häivähdys tupakkaa.Mukavasti sekä hedelmää että kehittyneisyyttä ja ryhdikästä hapokkuutta.

Todella upea viini joka kestää ja paranee vielä vuosia.Hinta on naurettavan halpa suhteessa laatuun.

Tällä kannattaisi täyttää viinikellarinsa niin kauan kuin sitä riittää...

JN (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tyylikkäästi kypsynyt viini. Tuoksussa vihreää omenaa, puuverstasta ja luumunkiveä. Monivivahteikas, varsinkin ruoan yhteydessä.

jhm (rek.)

07/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään jo hieman kehittynyt,oranssinruskeahtavaa sävyä reunoilla.
Tuoksu melko aromaattinen ja kehittynyt.Löytyy multaa,tervaa,tammea ja punaista marjaisuutta.
Maku samoilla linjoilla,kehittynyt ja monivivahteinen.Maanläheisyyttä,tammea,mausteita ja yrttimäisyyttä,tervaa,punertavaa hedelmäisyyttä.Kokonaisuus on aika rustiikki ja aromaattinen,kuitenkin samalla pehmeä ja tasapainoinen.
Meni hyvin sisäfilépihvien kanssa.

Edellinen vuosikerta 2001 olisi kaiketi ollut myös 5 pisteen arvoinen edullisen hinnan johdosta,mutta se asia korjaantuu nyt tällä 2002:lla.

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rusehtavan viinin kehittyneessä tuoksussa on virtsaista tallia, keitettyjä juureksia - kuten lanttua - sekä mätiä luumuja. Ajan kanssa nousee bukeehen miellyttävää after eightiä ja myskiä. Pehmeässä ja hyvähappoisessa maussa löytyy kehittynyttä hedelmäisyyttä ja kypsiä punaisia marjoja. Myös havuisuutta ja tupakkaa. Melko pitkään jälkimakuun nousee parfyymista lakritsia ja persikankiveä.

Barbaglio on mielenkiintoinen, kehittynyt ja rustiikkinen vanhan maailman viini - ja tosiaan varsin edullinen. Vaikkei tässä kyse olekaan mistään eleganteimmasta eliksiiristä, täytyy hinta huomioon ottaen antaa täydet pongot.

jhm (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielenkiintoinen yksilö Italian kantapäästä.
Rypälekoostumus Negroamaro ja mahdollisesti Primitivo.Hienosti kehittynyt persoonallinen viini jonka touksussa hieman omaperäistä tallia,kukkaisuutta ja punaisia marjoja.Maku samoilla linjoilla,makeita kypsiä punaisia marjoja ja diskreettiä maanläheisyyttä.Suuntuntuma pehmeä ja tasapainoinen.
Barbaglio yllättää omaperäisyydellä ja edullisella hinnalla.

Saatavana tilausvalikoimasta ja Lippulaivan myymälästä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin