Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Zenato
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina (80 %), Rondinella (10 %), Croatina, Oseleta (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 37.7 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 22
Suosituksia: 4
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Apelino

12/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Secondo me questo vino é ottimo. Ma come sempre, tutti i gusti sono giusti! Buon natale a tutti.
Con distinti saluti, il Apelino.

tt

11/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kohtuu viini halvimpien laatuviinien kategoriassa. Joka päiväistä tavaraa vaikka pizzan kanssa tai ilman pizzaa. Paremman ruuan kanssa juon mieluummin vettä

-TB- (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa tyypillistä Amaronen luumua ja rusinaa, paahteisuuttakin. Maku jatkuu tuoksun mukaisena makean marjaisana ja rusinaisena. Viini on ryhdikäs ja lämmin ja hienossa tasapainossa. Maku on erittäin pitkä ja tyylikäs.

Mielestäni parhaimmillaan sellaisenaan nautittuna, mutta intensiivisen olemuksensa vuoksi ei jää voimakkaammankaan ruoan jyräämäksi.

Tämä viini on ollut jo vuosia lempiviinejäni, ja jos hyvään haluaa sijoittaa, on tämä aina varma vaihtoehto vuodesta toiseen. Näinkin tuoreena hyvin juotavissa jo, mutta ei taatusti kärsi muutaman vuoden varastoinnistakaan. Jos itseään (ja/tai rakkaintaan) haluaa hemmotella, on tämä siihen upea ratkaisu, vaikka hinta onkin noussut vuosittain tasaisesti.

Mouho

12/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei pudonnut, valitettavan huono esitys. No en kuitenkaan ollut ostanut kyseistä tuotetta,, vaa sain lahjana, joten no harm. Kyllä tämä taitaa olla vähän niin kuin viinien Chivas Regal. Hyvällä markkinoinnilla saatu kansan tietoisuuteen ja äijä meininkiä Harley Davidson näkökulmasta. Tyylikkyys ja tämä viini eivät sovi samaan lauseeseen.

HannuVinetto (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Juurikaan en yleensä friikkaile zenatojen kanssa, mutta nyt oli kyllä sellainen trippi mitä voin suositella kaikille reissun kestäville. Tiedä sitten oliko sopiva coctail rypäleiden suhteessa, vaiko moninainen kirjo muissa emmeissä joita sinä iltana nautin, mutta värien kuulto ja savusumun opasiteetti oli häkellyttävän pudistuttava. Saavuttuani perille 3 päivää myöhemmin, löysin tilkan tätä krapulanpoistoeliksiiriä, jonka suoriltaan siemaisin kitusiini, ja toimihan se, pääsin terästynein aistein seuraavan purkin jäljille.

Jollei muuta olisi sanottavaa tästä rubiininhehkulitkusta, niin kyllähän sitä känniinsä kumminkin juo.

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lasissa paljastuu kuinka viini rupeaa olemaan väriltään jo poltetun saven ruskea - ikä on tehnyt tehtävänsä ja puna on ruvennut katoamaan poskilta. Lisäksi se on aavistuksen utuinen, ja lasia pyöritellessä sen reunoille jääkin pienempiä ja isompia sakkahitusia - viinille olisi tehnyt hyvää käydä pyörähtämässä dekantterin kautta, jotta valtaosa sakasta olisi jäänyt pulloon. Itse väri on kuitenkin rusehtavuudestaan huolimatta edelleen syvän tumma ja läpinäkymätön.

Tuoksu on voimallinen ja runsaan tuhti, se tarjoilee tummaa, makean kypsää hedelmää, rusinaa sekä tupakanlehteä. 11 vuoden odottelun jälkeen viini tuntuu edelleen olevaan erinomaisesti voimissaan.

Maku on monelta osin kuin nuorempi Amarone - se on voimakkaan intensiivinen, röyhkeän voimakas, paahteisen hedelmäinen, kevyesti kiristävän hapokas, jonka vastapainona on aavistus rusinaista makeutta sekä suklaata. Viini ei kuitenkaan ole aivan yhtä paksun täyteläinen kuin nuorempi sisaruksensa, mutta edelleen täyteläisestä viinistä puhutaan. Tanniinit ovat runsaat, mutta kypsyttelyn seurauksena selvästi pehmeämmät ja heikommat.

Kokonaisuus on kypsän ja vanhan oloinen, miellyttävyydestään ja monipuolisuudestaan huolimatta se ei ole kuitenkaan mikään arvokkaan elegantti vanhus, vaan enemmänkin ronski ja tuhti viiksekäs setämies.

Jälkimaku on pitkä, ja siinä maistuu edelleen nuoremmasta Zenaton Amaronesta tuttu lääkeyrttisyys, mutta se jää runsaamman kahvisuuden ja mausteisuuden varjoon.

Rakenne osoittaa viinin olevan hyvässä vaiheessa kypsymistä; vuosikerta 2000 kestää hyvin säilytettynä todennäköisesti vielä helposti ainakin 5-10 vuotta ennenkuin sen runsas hedelmäisyys osoittaa haipumisen merkkejä. Todella tyylikäs esitys, selvästi sellaisenaan nautittavaksi tarkoitettu jotta viinin rikkaat nyanssit pääsevät oikeuksiinsa.

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on rubiininpunainen, syvä ja kirkas. Hyvän aikaa auki olleesta pullosta kaadetun viinin tuoksu on mahtavan muhkea, siitä löytyy makean kypsää hedelmää, hentoa puista tammea ja aavistus savuisuutta.

Maku on todella voimakas, suorastaan robusti, mutta silti yllättävän raikas. Korkean alkoholimäärän huomioon ottaen viinin voisi olettaa olevan raskas, mutta raikkaan marjainen hapokkuus tuo viinille loistavasti pirteyttä. Raikkaiden punaisten marjojen ohella viinissä on runsaasti intensiivistä, makean kypsää tummaa marjaa sekä eksoottista yrttisyyttä. Viini on selvästi nuoruuden voimissaan, suutuntuma on voimallisen hedelmäinen - melkeinpä kirsikkahilloinen - ja lähes pureksittavan täyteläinen. Notkeaksi tätä viiniä ei hyvällä tahdollakaan uskalla sanoa; tanniinit ovat runsaat ja terhakkaat, ja viini on kaikesta muhkeudestaan huolimatta tanniinipuolella melko kova.

Jälkimaku on pitkä, intensiivinen ja hedelmäinen, se jää lämmittämään nielua samalla kun yllättävä lääkeyrttisyys jää kielelle tuomaan mielikuvia Jägermeister-snapsista. Erityisesti viimeinen ominaisuus antaa viinin uskomattomalle kokonaisuudelle viimeisen silauksen.

Zenaton Amarone on rodukas, voimakas ja tasapainoinen laatuviini, joka on valloittavalla tavalla yhtä aikaa sekä ronski että tyylikkään elegantti. Selvästi Alkon perus-Amaronevalikoiman ylivoimainen voittaja, joka on juotavissa heti (siis usean tunnin dekantoinnin kanssa) mutta tarjoaa loistopotentiaalia pitkäänkin kypsytykseen. Viinin hinta on kova, mutta se tarjoilee rahalle varmaa vastinetta.

Kelvannee todella voimakkaille ja intensiivisille ruoille, mutta on parhaiten elementissään sellaisenaan nautittuna kaikessa rauhassa kun ulkona on pimeätä ja kylmä tuuli käy.

Maranello (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paras alkosta tällä hetkellä saatava Amarone. Erittäin täyteläinen notkea ihanan rusinainen tumma makean mausteinen laatu viini.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
90 pistettä.

viiniväijy

07/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen. On ilmattava hyvin ennen nauttimista. Lääkeyrttimäinen. Parhaimmillaan hyvässä seurassa ja hyvän riistan kanssa nautittuna.

Liisa

05/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2006 sai 94 pistettä Wine Spectatorilta (vol. 6, nro 21)!
"Wonderful aromas of black licorice and blueberry follow through to a full body, with juicy, round tannins.---
A gorgeous wine, this is the real deal for Amarone. Why wait? But a little bottle age should really bring it together".

Zahal (rek.)

02/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täysin yliarvostettu viini. Mausta tulee mieleen lähinnä väkevä kirsikkaviini. Oleellista varmaan tämänkaltaisten viinien siamailijoille on mitä hakee. Itse haen viineiltä jotain luonnetta joka tulee maasta, ilamstosta tms. tästä tulee mieleen lähinnä liköörit. En osta ikinä enään enkä ymmärrä minkä ruoan kanssa tälläistä juodaan, ei ainakaan alku eikä pääruokien, ehkä jälkiruoka viininä menisi

hhlaine

10/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan jees mutta samaa huttua saa halvemmalla, ei mitenkään hintansa arvoinen. Ylihehkutettu.

JN (rek.)

07/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu yllättävän rustiikkinen, ja ehkä eläimellisin amarone, kun vertasimme Alkon valikoimaa sokkona. Ensinuuhkaisu toi mieleen koiran, jonka olen joskus tuntenut. Kadotin muistiinpanoni, joten en nyt muista enempää.

Tuoksusta heltiää helposti sellainen 92 pistettä, jo ihan pelkästään sen koiran takia. Maku sen sijaan oli aika tavanomainen, vain about 88-89 p.

jhm (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu alussa hieman lattea,avautuen myöhemmin.
Maku ensimmäisenä iltana melko täyteläinen,kirsikkainen,punertavia hedelmiä.Jälkimaussa pientä kitkeryyttä joka ilmeisesti kuuluu tämän viinin luonteeseen (amarone=kitkerä).Ei kovin kummoinen.
Toisena iltana oli saanut aika mukavan maanläheisen aromin hedelmäisyyden rinnalle,ollen silloin selkeästi parempi.

Kuitenkin,en ole niin vakuuttunut että amaroneja kannattaa kovin pitkään kypsytellä muutaman kokeilun jälkeen.Vaikka kestävät niin ei välttämättä parane.

Raymond (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerrassaan loistava viini. Todellista nektaria.

JMA (rek.)

04/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa kirsikkaa, tummia marjoja ja kahvia.
Toimi hienosti suussasulavan lammaspadan kumppanina ja ihan sellaisenaan nektarina, jota voi viivytellä nenän alla aina vähän väliä.

Todella mahtavaa ainetta.

Teemu Tee

03/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Poronfileen ja varsin kermaisen kanttarellikastikkeen kanssa uskomaton elämys! Paksua, kuin nektaria. Hurja alkoholiprosentti, mutta silti pehmeä, vaikkakin jämäkkä. Uskomattoman hedelmäinen, jopa kuin olisi hiukan makeutta. Muutama muukin samanhintainen on tullut maistettua ja tässä on asiat todella kohdallaan!

mikko (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
loistava

PeKauppi

08/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin tuoksu on makeahko ja voimakas. Mitään yksittäistä elementtiä ei viinin tuoksusta erotu mutta se kertoo selvästi mitä luvassa on. Alkumaku on rikas, jollei peräti mehevä, onhan kyse oikeasta laatuviinistä jo hintansakin puolesta. Tähän hintaan ei huonoa pitäisi saadakaan. Mausta tulee mieleen hapokkaat marjat kuten karpalo tai puolukka, vähän samaan tyyliin kuin uuden mantereen Zinfandel tai Pinot Noir-rypäleistä, mutta huomattavasti voimakkaamin ja ryhdikkäämin. Viini kuuluu Amorene-viineihin jotka ovat alueensä ylpeys, eikä suotta!

Tämä viini on elämys. Siksi varasinkin sen nauttimiseen mm. mustaleima-emmentalia sekä Gold Auraa. Juusto saa viinin laulamaan!

Viini kannattaa ilmata hyvin, joko avaamalla pullo tuntia ennen nauttimista tai sitten käyttämällä erillistä tarjoiluastiaa.

Onhan Amerone Della arvokas viini mutta melkeen suosittelen että jättää väliin pari kertaa ne J.P.Chenetit ja ostaa kerran kuukaudessa kunnon elämyksen ja makumatkan pohjoiseen Italiaan!

Kerrassaan LOISTAVAA!!!

-Petri

pekka e

02/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
lahjapullo, joten osin uniikki - voimakas hyvin
muodostunut - vaikuttaa rahansa arvoiselta

Ellosen Jussi (rek.)

09/2005

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Muuan armoitettu sielu kunnioitti matalaa majaani tuomalla tuliaisiksi pullon tätä italialaista nektaria. Tuoksu sinänsä riitti huumaamaan sieraimet, maku nosti jo hiukset pystyyn. Näin tuhtia ja pureksittavaa lientä on harvoin tullut maisteltua. Vilkaisu etikettiin kertoi prosenttiluvuksi 15,5 ja se on paljon se. Taidokkaasti ovat Zenaton pojat viininsä laittaneet, sillä kaiken voiman yllä lepäsi tyylikäs harmonia. Jyhkeä habitus ei täysin ole omaan makuuni, sillä olen oppinut nauttimaan kevyemmistä kattauksista. En myöskään suosittele tätä viiniä sellaiselle, joka haluaa kokeilla vaihteeksi kalliimpia laatuja. Amaronefriikeille tämä tietysti käy ja kukkuu - kunhan muistaa asettaa tarjolle pöyristyttävän voimakkaita juustolajitelmia.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin