Brolio Chianti Classico

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Barone Ricasoli
Alue: Toscana
Rypäle: Sangiovese (80 %), Merlot (15 %), Cabernet Sauvignon (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 17.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vogelweide

11/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin hyvä Chianti Classico.
Tuoksussa hapan kirsikkaa, mustikkaa, vettynyttä
puuta..
Suutuntuma on, verrattuna vaikka Antinorin Chiantiin, hieman kevyempi, mutta eipä oikeastaan haittaa. Perus Chianti Classicon Hapokasta hapan-imelä meinikiä, mutta tanniineiltaan normaalia kevyempi. Kohtalaisen pitkä mokkainen jälkimaku.
Hyvä ostos

jtm (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oli kyllä erinomainen vuosikerta. Maistuu ihan kuin chianti paikan päällä juotuna. Nyt on hedelmää: kirsikkaa ja luumua. Mukana myös lakritsaa ja muuta yrttiä ja kipakkaa mausteisuutta. Jälkimakukin on ruhtinaallisen pitkä. Tanniinit on hyvin tuntuvat ja viini kaipaa ruokaa. Hyvin täyteläinen ja tuhti viini, mutta kelpaa myös sellaisenaan ja varmasti paranee vielä. Hiukan hintava, muuten täydellinen...

jtm (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En sitten malttanut kuin vuoden odotella toisen pullon kanssa. Vielä ei ainakaan hedelmää tupannut tuutista. Jotenkin tuntuu että ei sitä olisi ajankaan myötä sieltä ilmaantunut... Karhea ja hapokas vuosi. Täytyy tsekata 2006 vuosikerta kun se on saanut kovasti kehuja maailmalla.

Mikis

04/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pasta Carbonara ja tämä. Toimii. Tarvitsee ruokaa kaverikseen, yksinään ei oikein maistu. Maku on tukeva, olematta liian nahkainen. Maku on monivivahteinen, sopivuutta löytyy monelle ruoka-aineelle.

jtm (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kiva kuulla että 2003 on vielä noin hyvässä kunnossa. Tuoreempi viini vaati pidempää ilmaamista avautuakseen. Meni ihan mukavasti tomaattisen pastan kanssa, ilman ruokaa heikommin. Runsas hapokkuus pisti makuhermoihin. Tanniinit tuntuivat karheina nielussa. Avauduttuaan viinistä löytyi hedelmää mutta ei Aaveen kuvailemissa määrissä. Aromeissa enempi kirsikka-luumu akselia kuin kahvi tai suklaa. Toki tammikin hivenen tuntuu. Onneksi mulla on toinen pullo jemmassa joka saa sitten odotella vuoden pari jos pääsisi samoihin sfääreihin, vuosikerrassa ei ainakaan pitäisi olla vikaa.

Aave (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kehittyneessä tuoksussa avautuu voimakkain vihreän oliivin aromi, johon olen viinissä koskaan törmännyt. Sen lisäksi löytyy kirsikkaa, omenaa, suklaatryffeliä sekä marinoituja sieniä.

Keskitäyteläisen lihaisassa maussa tuntuvat nahkaisen rakeiset kypsät tanniinit ja chiantin runsas hapokkuus. Kirsikan ohella maistuvat mansikkametrilaku, kahvi ja mokkasuklaa. Jälkimaku on tyylikkään tamminen.

Tuntikaupalla hengitettyä viiniin nousee savuinen tammisuus, joka tuo mieleen jopa kattohuovan, mikä ei enää ole kovin tyylikästä. Eli lyhyempi dekantointi riittää. Yrttisen naudan ulkofileen kanssa tämä jonkin aikaa makuutettu Brolio oli todellakin viini paikallaan.

Johannes (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olisikohan vuosikerta 2004 hieman edellistä heikompi?

Runsas viini tämäkin on, maussa on paljon sekä hedelmää että tanniineja. Olisiko mukana myös rautaa? Viini on myös melko hapokas. Tasapainoisuutensa ja makunsa moniulotteisuuden vuoksi kyseessä on kaiken kaikkiaan hieno eurooppalainen ruokaviini. Mutta silti: nyt viini jätti sittenkin vähän kovan vaikutelman. Samettisuus tai todellinen muhevuus jäi puolitiehen. Tämän hintaluokan chianteista vielä parempia valintoja olisivat minusta Tor Calvano tai Vignamaggio.

jhm (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on chiantia parhaimmillaan.Tuoksu on täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen,ripaus kahvia.Maku on täyteläinen,runsaasti hedelmää,kirsikkaa,samettimaisen pehmeä,miellyttävä ja tasapainoinen.Pitkä jälkimaku.
Kestää lasissa myös hyvin.Tuhtien liharuokien kanssa.
Ei löydy moitteen sijaa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin