Ugo Lequio Barbaresco Gallina

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Ugo Lequio
Alue: Piemonte
Rypäle: Nebbiolo (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 21.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Tämä viini oli Jouko Mykkäsen arvostelemana ykkösenä Hesarin pääsiäisviinitestissä 21.3.2013.

    Mykkäsen arvio: Väri keskisyvä tiilenpunainen. Runsas tuoksu: pähkinää, nahkaa, tammea, hapankirsikkaa. Erittäin tanniininen ja hyvin pitkä maku. Melko täyteläinen, nuori, mutta tyylikäs ja tasapainoinen. Vaatii puolikypsää lampaanlihaa viereensä.
    4/5 tähteä

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (09.11.2013)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

10/2017

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin osalta on ihan pakko palata vielä eiliseen arvosteluun. Viinistä jäi eilen vielä runsaat kolme lasillista täksi päiväksi. Viini vietti yön jääkaapissa korkki pullon suulla. Heti aamulla otin pullon pois jääkaapista odottamaan sunnuntain ateriaa: keräkaalia ja naudan paistia sipuli-porkkana kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Nyt oli viinillä aivan toinen meininki: hyvää makujen kirjoa ja hyväilevää samettisuutta. Ärhäkkä pistävyys oli totaalisesti poissa. Nähtävästi tämä viini vaatii todella pitkän ajan asettuakseen. Siinä yksi vuorokausi ei ole yhtään liikaa. Tällä meiningillä voi arvosteluasteikosta valita nyt pari astetta eilistä korkeamman arvosanan.

hka (rek.)

10/2017

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maaliskuussa 2015 tämä viini maksoi Alkossa €25,90. Nyt sen hinta on €28,99. Myynnissä on vuosikerta 2012. Viinistä viiniin on antanut viinille neljä tähteä ja maininnan ”luonteikas viini”. Nykyistä hintaa Viinistä viiniin pitää sen sijaan kalliina. Täällä ViiniWebissä viini on kerännyt kauttaaltaan hyviä arvosanoja.

Vaimo laittoi lauantain lounaalle poronkäristystä muusin ja puolukkahillon kera. Viinin oli määrä kompata tätä ateriakokonaisuutta. Temperoitumiseen ja ilmastumiseen ei nyt jäänyt liiemmälti aikaa. Vain vajaat kaksi tuntia.

Korkki irtosi pullon suulta helposti. Pitkä (50 mm) ja kunnollinen. Väri lasiin kaadettaessa antoi viitteitä ruskeasta tiilenpunaisesta, mutta tasaantui sitten hyväksi violetiksi. Tuoksu oli aika vieno (saattoi johtua riittämättömästä temperoinnista). Maku ei oikein istunut kokonaisuuteen. Olisi kaiketi kaivannut hieman tuhdimpaa lihaa seurakseen. En myöskään havainnut mainittavaa jälkimakua. Jos sitä oli, oli se hyvin lyhyt.

Myöhemmin illalla tarjosimme viinille vielä toisen tilaisuuden. Kokeilimme viiniä juustojen kera. Ainakin temperointiin ja ”happihaukkaukseen” oli nyt runsaammin aikaa. Lopputulos ei ollut juurikaan aikaisempaa parempi. Ehkä tänne kirjoitettujen aikaisempien arvosteluiden synnyttämät ennakko-odotukset olivat hieman liian optimistisia. Hinta huomioon ottaen ei viini yllä nyt korkeampaan arvosanaan kuin kolmonen (OK).

La luna e i falò (rek.)

10/2015

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ok, seuraa ylpeästi loistavien 2010 ja 2011 jalanjäljillä, ehkä ei aivan näiden tasoon yltäen, mutta vain hippusen jääden. Nebbioloa parhaimmillaan ja puhtaimillaan. Tanniinit ovat vahvat, mutta jo yllättävän "silkkiset". Toki parhaassa iskussa vasta vuosien päästä mutta pienellä dekantoinilla ehdottoman nautittava jo nyt...

Perttu (rek.)

08/2015

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edelleen huippulaatua. Saattaa olla jopa potentiaalisempi kuin 2008 ja nautinto jo nyt hieman tanniinisemman viinin ystäville.

Barolo nelle vene (rek.)

03/2015

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yksi Alkon parhaimmista hinta-laatu suhteista. Loistava tuottaja, traditionaalinen Barbaresco, artesaani meiningillä mennään(eli naurettavan pieni tuotanto), saanut loistavia arvosteluja. On pieni ihme että tätä edes on Alkon valikoimissa, kun ottaa huomioon Alkon yleisen trendin. Ja tämä on vielä suht hyvin hinnoiteltu. Voiko paljon enempää puna viiniltä vaatia (suomen oloissa huom.).

lator (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
89 pistettä.

Perttu (rek.)

01/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Myönteinen yllätys, varsin tasapainoinen esitys.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin