Domäne Wachau Riesling Smaragd 1000-Eimer-Berg

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Domäne Wachau
Alue: Niederösterreich
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

06/2014

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kauniisti ikääntynyt todella avoin tuoksu ja maku. Jos jollakin on vielä kaapin pohjalla tätä Alkon muinaista aarretta, kaivakaa esiin ja nauttikaa huipulla. 91 pistettä.

TK (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun viini on avautunut lasissa hetken, tuoksu on huumaava - kuivattua hedelmää, erityisesti aprikoosia, tuoretta omenaa.

Makupuolella tulee hienoinen pettymys lupaavan tuoksun jälkeen: ihan OK, varsin monitahoinen, ja tuoksun lupaamat makuelementit kyllä ruumillistuvat kielelle tarkassa makustelussa, mutta ei sellainen lähes tajuntaa räjäyttävä kuin tuoksu antaisi odottaa. Pitkä jälkimaku, tosin, mutta jotain jää puuttumaan. Ei mielestäni kovin tyypillinen riesling. Jotenkin vaikea kuvitella tämän yhdistämistä ruokaan. Ehkä jokin aasialaistyyppinen ruoka, mutta ei kovin rankasti maustettuna...?

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
91 pistettä.

Ellosen Jussi (rek.)

09/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Luumupuun runko on alkoholin uuttama, luvatut aprikoosi ja persikka ovat haudattu puun juurelle välirauhan aikohin. Maku jyrää suihkukoneen tavoin jättäen pitkän, eittämättä tyylikkään jälkimaun.
Lohiseljanka oli liian tymäkkää tyvitappea tämän seurana, eikä tätä ihan aperitiivina kannatta lipitellä. Lyhyesti sanottuna tälle uutokselle on vaikea keksiä mitään täsmäkäyttöä, ellei lisäkypsytystä sellaiseksi lasketa.

Pimento (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on vielä todella nuori ja myös kovin sulkeutunut. Räjähtävää hedelmäisyyttää ei siksi kannata aivan vielä odottaa. Pari vuotta lisää ikää avaa varmasti aromimaailmaa todella napakan rungon ympärille. Toistaiseksi rakenne korostuu epäsuhtaisesti, ja alkoholikin saattaa siksi päästä umpinaisen hedelmän päälle. Potentiaalia siis toivottavasti on. Muutamaa karahvituntia kannattaa kokeilla, jos malttia ei lasketa vuosissa. Hinta pikemminkin epäilyttävän alhainen.

gm

07/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En ole koskaan päässyt sisälle riesling-rypäleeseen. Viini kehuttiin Hesarissa ja koska itävaltalaiset gryynerit ovat suosikkejani, kokeilin Wachaun talon rieslingiä.
Hesarissa kehuttiin voimakasta mineraalisuutta, mutta löysin tuoksusta vain hentoa vihreää omenaa ja sitruunaa. Viinissä oli joku voimakas aromi, mutta koin sen enemmän alkoholimaisuudeksi kuin mineraalisuudeksi.

Jälimaku oli mahtavan pitkä.
Kuiva ja raikas viini sopi hyvin aperitiiviksi, mutta myös savustetulle kampelalle ja tattipinaatikastikkeelle. Savusiika oli liian tuhtia ja tukki viinin täysin.

En vieläkään ymmärrä mitään rieslingistä, mutta tämä oli loistavasti tehty viini, vaikka yleensä diggailen roisimmasta hedelmäisyydestä. Ehkä viini on kuitenkin vitosen liian kallis. Onkohan tässä kypsytyspotentiaalia?

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin