Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Steinsetz

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Schloss Gobelsburg
Alue: Niederösterreich
Rypäle: Grüner Veltliner (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 18.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Arnold

12/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Piti kokeilla tätä viiniä kun se on saanut huippuarviot ja oli Viini-lehdessä yksi kolmesta ehdokkaasta vuoden 2012 valkoviiniksi. Ennakko-odotuksiin nähden viini oli jonkinmoinen pettymys. Onhan tämä tietysti hyvä kuiva valkoviini mutta niin kuuluu tähän hintaan ollakin. Minua ja vaimoani tämä viini ei kuitenkaan ihmeemmin innostanut. Seuraavana päivänä juomamme Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc oli parempaa kuin tämä.

gm

12/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Päärynää ja mineraaleja. Alkon klassikko. Ei aperitiiviksi, mutta ruokapöydässä varma valinta.

lator (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Laitetaan vuosipäivitys kun hiljattain avasin toisen pullon tätä upeaa viiniä. Kaikki edellisen arvostelun ominaisuudet pitävät edelleen kutinsa. Katsotaan taas uudestaan vuoden parin päästä.

91 pistettä.

Perttu (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei kalpene 2010 vuosikerran rinnalla vaan kuuluu edelleen hintaluokkansa parhaisiin tuotteisiin Alkossa.

Perttu (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ryhdikästä ja jaloa ainetta. Todella hyvää.. Lähialkon hyllyssä luki jo 'tuote poistuu myymälän valikoimasta' joten kannattaa hakea omat pois.

lator (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Runsaan keltainen väri. Tuoksussa päärynää, kirpeää omenaa, karkkia, yrttejä ja kukkeutta. Maku myötäilee tuoksua ja lisää joukkoon vielä kinuskia ja aavistuksen heinää. Maku on pitkä ja vivahteikas alkaen makeasta päärynästä taittuen upeasti kirpeään omenaan ja siitä yrttiseen jälkimakuun. Viinin rakenne on upea ja en epäile lainkaan tuotekuvauksen lupausta jopa 40 vuoden säilytyvyydestä. Kiitos Pirulle vinkistä, tätä laitetaan kellariin uusia kokemuksia odottamaan.

91 pistettä.

crestfall (rek.)

08/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuottaja lupaa viinille kymmenien vuosien kestävyyttä sekä arviota, että viini olisi parhaimmillaan kymmenen vuoden ikäisenä. Itselläni kärsivällisyyttä riitti kokonaisen vuoden ajan kypsyttämiseen, eli viini tuli korkattua herkässä kahden vuoden iässä.

Lasista nousee huumaava, runsas ja raikas, makean hedelmäinen tuoksu. Ensimmäisinä mielleyhtyminä ovat persikka ja kypsä kriikuna. Tuoksu toisi lähes trooppisia mielleyhtymiä mieleen, ellei sitä tasapainottaisi reipas vuoristoinen mineraalisuus ja muut veltlinerin itävaltalaisiin viineihin yhdistyvät aromit.

Maku on todella runsas. Kuivan ja napakan, lähes pistelevän hapokkaan suutuntuman vastapainona ovat makea hedelmäisyys ja viherarominen mausteisuus tai yrttisyys.

Viinin jälkimaussa tuntuu paljon kirpeän happamia, vihreitä makuja, ja niin mineraalisuus kuin ohimenevä häivähdys tammeakin vilahtavat viinin maun ryhtyessä muuttumaan kielen takaosissa jälkimauksi. Suuta alkaa kuivaamaan, aivan kuin viinissä olisi pieni, mutta jo erotettava määrä tanniineja.

Oli tanniineja tai sitten ei, on viini kaiken kaikkiaan hurmaava kokonaisuus luonteikkaan voimallisten valkoviinien ystävälle. Ryöppyävä määrä aromeja ja makuja laidasta laitaan, ryhdikäs rakenne ja röyhkeä, mutta valloittava jälkimaku antavat ostajan rahalle selvästi ja reilusti vastinetta. Viinissä on sen verran nuorekasta luonnetta, että lupaus huipusta kymmenen vuoden kohdalla kuulostaa vallan realistiselta arviolta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin