Bründlmayer Riesling Steinmassel

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Itävalta
Valmistaja: Bründlmayer
Alue: Niederösterreich
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.89 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

02/2018

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini maksoi Alkossa elokuussa 2013 €19,89. Nyt on myynnissä jo vuosikerta 2016. Hintaa sillä on €22,39. Viini on kerännyt täällä voittopuolisesti kiitettäviä arvosanoja vuosikerrasta toiseen. Samoin on laita myös Viinilehden arvosteluissa.

Paistoin meille uunibroileria, joka nautittiin riisin, salaatin ja mustaviinimarjahillon kera. Viini sai nyt kompata tätä ateriakokonaisuutta. Eikä siinä ollut ongelmia. Lasiin kaadettaessa muodosti runsaasti happokuplia lasin reunoille. Sopi oivallisesti ruualle. Runsas hapokkuus ei päässyt yhtään häiritsemään. Hyvä viini, jonka ainoana pienenä puutteena voi pitää aika lyhyttä jälkimakua.

Perttu (rek.)

08/2016

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen Riesling ja kerrankin jopa Alkon hinta-laatu on melko kohdallaan.

Vogelweide

01/2015

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tällä hetkellä mielestäni Alkon paras, kuiva Riesling. Piste. Ja se on samalla hyvä uutinen että huono uutinen.

hka (rek.)

11/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini on ollut Alkon vakiovalikoimassa muutamia vuosia. Viinistä viiniin on arvostellut vuosikerrat 2007, 2008, 2011 ja 2012. Täällä Viiniwebissä on nimimerkki Lator kirjoittanut arvostelun lisäksi myös vuosikerrasta 2010. Kaikki vuosikerrat ovat saaneet arvostelussa täydet viisi tähteä ja arvioinnin: ”Viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen”. Vuosikerralle 2008 on lisäksi annettu maininta: ”luonteikas ja autenttinen viini”.

Nyt vuorossa oli maaliskuussa 2011 ostettu pullo juuri tuota vuosikertaa 2008. Maksoin silloin pullosta € 17,80. Nyt sen hinta Alkossa on jo € 19,89. Vuosikerrassa 2008 oli vielä luonnonkorkki. Kaiken lisäksi vielä kunnollinen ja pitkä (50 mm). Nyt sen on korvannut metallinen kierrekapseli.

Vuoden 2008 vuosikerran ruokasuositukset olivat Alkon hinnastossa: aperitiivi, äyriäiset, rasvainen kala, ja kana, kalkkuna. Vuoden 2012 vuosikerralle suositukset ovat muuttuneet: vähärasvainen kala, äyriäiset, aperitiivi ja kana, kalkkuna.

Lauantai-illan iltapalaksi vaimo oli suunnitellut graavilohta, kirjolohen mätiä yhdessä mätimousse-kastikkeen ja maalaisleivän kera. Viini sopi tarjottaville erinomaisesti. Hyvä hapokkuus, hienovarainen mausteisuus yhdessä hyvän parfyymimaisuuden kanssa jätti miellyttävän suutuntuman ja nosti makunautinnon kiitettävään luokkaan. Jälkimaku ei ollut kylläkään erityisen pitkä, mutta se ei heikentänyt kokonaisvaikutelmaa. Kelpo viini, joka ansaitsee arvosanan parhaasta päästä.

lator (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaalea vihertävä väri. Tuoksussa klassisesti bensiiniä, omenaa, sitrushedelmiä ja yrttejä. Kevyehkössä maussa runsas hapokkuus ottaa vallan eikä päästä irti edes keskipitkässä jälkimaussa. Omena ja sitruuna vuorottelevat kielen päällä yrttien ja bensiinin lymyillessä taustalla. Itävalta ei petä tälläkään kertaa kun kyse on valkoviineistä ja lyömättömästä hinta-laatu suhteesta.

90 pistettä.

Jugi

03/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toimi buffapöydän kanssa hemmetin hyvin!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin