Gazela

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Sogrape
Rypäle: Loureiro, Trajadura, Azal, Pedernã
Koko: 0.75 l
Hinta: 7.79 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Puolikuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 8
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Nautiskelija

06/2017

Vuosikerta: 2016

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vietnamilaiset kevätrullat ja raikas valkoviini ovat täydellinen yhdistelmä. Juomaksi vietnamilaisten rullien kanssa sopii erinomaisesti tämä raikas portugalilainen Gazela-valkoviini, jonka sitruksinen maku korostaa rullien raikkautta. Pirskahteleva, hennon omenainen valkoviini leikkaa viileänä myös kastikkeiden tuhtiutta ja muodostaa tasapainoisen liiton rullien kanssa.

Matias

11/2014

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nenä ei mene tästä tukkoon ja helposti juotava.

Kullervo

11/2014

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan mahtavan raikas, helposti juotava ja pirtsakka vini. Paras valkoviini markkinoilla 2014, mutta kuten jo tullut ilmi, nautitaan ehdottomasti jääkaappikylmänä vähintänkin!!!

tigerpower (rek.)

07/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kyseisen viinin neljän rypäleen sekoitus tuntui toimivan omalla kevyellä tavallaan. Väriltään tämä nuorille tyypillinen halakan vihertävä erottui vasta lasia päivän valoa vasten pyöriteltäessä. Viinin mineraalisuuden pystyi jo aistimaan lasista selvästi havaitusta poreilusta.

Tuoksultaan tämä viini antoi vain laimeahkon ja tavannomaisen nuorelle valkoviinille tyypillisen kukkean omenaisuuden.

Jo ulkoisen mielikuvan mukainen pirteä, pirskahteleva ja omenainen olemus oli selvästi havaittavissa myös ensi maistamalla. Sen mukavasti sitruunainen ja voi-mainen jälkimaku toi mieleen jopa Chardonnayn tyypilliset aromit.
Negatiivisena puolena mainittakoon että, Gazelan tarjoilulämpötilan on ehdottomasti oltava normaalia valkoviiniä kylmempi. Jopa aivan jääkaappilämpöisenä sen raikas olemus tulee parhaiten esille.

Mainio ja helppo kausiviini kesäisiin illanistujaisiin ja seurusteluun. Toimii myös tervetuliaismaljana. Ja miksei voisi kokeilla friteerattujen mustekalarenkaiden ja aiolin kera.

Mikko (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan mahtavaa kesäillan kulauteltavaa! Keveys ja ilmavuus tekevät Gazelasta hyvän vaihtoehdon kuivalle siiderille. Edullinen!

Sanna (rek.)

10/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yks parhaimmista viineistä :] Pidän erityisesti kuivista ja puolikuivista valkoviineistä, muita en välttämättä joisi muuta kuin ruuan yhteydessä. Ihanan pirteä ja kuohuviinimäinen, raikas hedelmäinen maku.

Ketorin (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin tämän Ovi-lehden innoittamana (kts http://www.ovi-lehti.fi/?sc=4433&sa;=83135). Mukavan pirteä ja ihan hyvää. Yllätyin että tämä on hivenen kuplivaa, kun luulin että kuplivat on aina vähän skumppapullon muotoisissa pulloissa.

Kia

07/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä tuttavuus, kevyen hapokas ja pirteä. Vinho verdet ovat vähän helpompia valkoviinejä aloittelijoille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin