Château de Cruzeau

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: André Lurton
Alue: Bordeaux
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.96 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

JN (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta alentunut pari euroa. En ole ihan varma poistuuko valikoimista kokonaan. Joka tapauksessa nyt päätin testata, enkä pettynyt. Monivivahteinen: mineraalinen ja hedelmäinen yhtä aikaa, ja jotenkin se on balanssissa.

hka (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen lauantai-illan pika-arvostelu (yhden lasillisen perusteella). Viinin kumppanina edelleen kermalohivuoka.

Korkki kuiva, hyväntuoksuinen, pitkä (50 mm). Viinin väri edellä nautittua Wolf Blassia vaaleampi. Tuoksu vieno ja makujen kirjo Blassia vaatimattomampi.

Arvosanaksi annan nyt vain kolmosen. Viini jää juuri sen verran Blassista jälkeen maussa ja tuoksussa, joten nelonen olisi nyt hieman liikaa. Kun puoliapisteitä ei voi antaa, niin tuo 3½ pyöristyy nyt kolmoseksi.

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkoon vuosikerran 1999 jälkeen tullut 2004 on 100-% sauvignon blancia. Ja sellaisena varsin mielenkiintoinen.

Raikkaan hedelmäisessä tuoksussa on karviaista, ja sorbettimaista eksoottista hedelmää, kuten kiiviä, pitahayaa ja mangoa. Maku on tuoksun tavoin varsin raikas ja makean hedelmäinen tarjoten mm. kypsää ananasta ja vastaleikattua ruohoa. Jälkimaussa löytyy greippiä ja mausteista tammisuutta. Tasapainoinen ja hedelmäinen sur lie -kypsytetty viini, josta olisi mukava nähdä kestääkö se nautittavana kahdeksan vuotiaaksi, kuten vuosikerta -99 teki.

ana (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maukas ja tyylikäs viini. Täydentää hienosti kalaruuan varsinkin vähän vahvemman makuisen.
Kokeiltu rapu-avokado salaatin sekä savusiika pastan kanssa.

Ellosen Jussi (rek.)

08/2006

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uunilohi á la Japonaise sai seurakseen oljenkeltaisen valkyyrian Bordeauxin syrjäkyliltä. Tuoksu on kuivakan runsas, kukkia löytyy takuulla tästä niitystä, joskin ukkosen jyly kumpuaa illan hämärtyessä.
Jälkimakua on hankala verbalisoida. Kuvitellaan olevamme taas se 12-kesäinen pisamanaama omenavarkaissa. Juuri haukattuamme aidan yli lepattavasta oksasta suumme täyteen hapanta omenalajiketta saamme paeta henkemme edestä remmiään heiluttavaa läkkiseppää. Suussa maistuu nyt omenan lisäksi jännitys, pelko ja elämänhuuma. Eli tässä viinissä on bukée.
Kiusasin hieman Cruzeauta napostelemalla lasipurkista matjessilliä. Viinin kaatuessa nieluun sillin etikkaiset aromit katosivat suusta kuin noiduttuina ja mahtava jälkimaku jäi loistamaan kukkona tunkiolle.

jhm (rek.)

03/2006

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valkoviinit tältä alueelta ovat jääneet jostakin syystä varjoon.Tämä tulee Gravesista,Sauvignon Blanc 85% ja Semillion 15%.
Väri on yllättävän syväkeltainen.Tuoksu keskitäyteläinen,aika rehevä,löytyy aprikoosia,kypsiä
hedelmiä.Maku on myös aika täyteläinen,erittäin kuiva,löytyy eksoottisia hedelmiä ja voita.Keskipitkä jälkimaku.Yleisvaikutelma tiukan kuiva ja mukavan hedelmäinen viini jolla ryhti pysyy koossa.Sai säestää "siika valkoviinikastikkeessa".Ihan hyvä yhdistelmä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin