Château Carsin Cadillac

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château Carsin
Alue: Bordeaux
Koko: 0.375 l
Hinta: 9.07 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Elloinen

06/2017

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parempaa ja makeampaa viiniä kuin suomalainen elyséé. Kiva tuliaispullo. Säilyy vuosikausia.

Keke R

09/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tyylikäs viini, ripaus suuruutta, tuleehan tämä ihan maailman parhaan botrytisalueen vierestä = laatuunsa nähden halpa.

SRBS

05/2011

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Illan pelastus. Toisaalta kaapista ei muutakaan löytynyt.

NeC

03/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lahjaksi saatu pullo avattu jälkiruoan kaveriksi. OK, mutta ei pärjää esim. Tokajin vastaaville. Jäin kaipaamaan hapokkuutta ja maussa häiritsi pieni esanssisuus.

hka (rek.)

05/2010

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tarina lähestyy loppuaan – viimeinen pullollinen tätä juomien juomaa, joka vuosia sitten sytytti innostukseni viineihin. Haikein mielin hain pullon kellarista ja korkkasin sen auki. Nautimme vaimon kanssa yhdessä parhaista makuelämyksistä, joihin viini on voinut meidät johdattaa. Ei tälle viinille ole toistaiseksi löytynyt voittajaa. Kaikki parhaat vivahteet tallella. Aivan kuin silloin, kun ensi kerran kohtasimme ja, kun tutustuttuamme päätin ostaa kahden Alkon myymälän hyllyt tyhjiksi tästä viinistä.

Hartaasta toivomuksesta ja odottelusta huolimatta, ei tätä viiniä ole ilmestynyt uutta vuosikertaa myyntiin. Hieman ihmetyttää moinen seikka, sillä ei 2002 ollut Ranskassa mikään poikkeuksellisen hyvä vuosikerta (17 ja 18 pistettä). Esimerkiksi vuosikerta 2005 saa Alkon vuosikertataulukossa paremmat pisteet (18 ja 19). Alle 10 euron hintaisena tämä oli aikanaan enemmän kuin löytö. Nyt vastaavista viineistä joutuu maksamaan yli 16 euroa.

No, elämä jatkuu. Toivottavasti vielä joskus kohtaamme.

hka (rek.)

04/2009

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parivertailussa Château Carsin Cadillac 2002 vs. Chäteau La Rame 2002.

Nyt ensin tuo Cadillac.

Korkki märkä, ehjä, tiukka, mutta selvästi jo jonkin verran kutistunut varastoinnin aikana, hyväntuoksuinen, pitkähkö (45 mm).

Viinin väri kauniin kullankeltainen. Tuoksussa aprikoosia ja hunajaa päällimmäisinä, taustalla moniulottoinen tuoksujen kirjo. Erittäin hyvä ja nautinnollinen maku, jossa pitkään viipyvä hieno jälkimaku.

Edelleen täysien pisteiden arvoinen viini, joka vie tämän parivertailun niukasti nimiinsä arvosanalla (hinta/laatusuhteella) viisi.

hka (rek.)

07/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Saunaillan päätteksi kävin hakemassa kellarista jotain hyvää ja vuoro osui nyt tuohon otsikon mainioon ranskalaiseen sulostuttajaan.

Tämä pikkuinen ranskalaisherkku oli edelleen täydessä vedossa. Kaikki aikaisemmin sanottu oli edelleen voimassa. Pärjäsi hienosti Itävallan Eisweineille, etenkin pitkällä hienostuneella jälkimaullaan.

Kumppanina nyt patonki ja Bavaria mini brie Garlic Kneblauch (Bergader Privatkäserei GmbH, DE 83329 Waging am See/Bavaria), joka sopi viinille perfect.

Tätä en lakkaa ylistämästä. Täyden vitosen viini edelleen.

hka (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä ensirakkauteni - viineistä puheenollen - on edelleen täydessä vedossa.

Kaikki aikaisemmat kiitettävät arviot ovat tallella: väri kirkkaan kullankeltainen, tuoksu hienostuneen monivivahteinen, eksoottisen hurmaava, maku runsaan täyteläinen, hienostunut, vertaansa vailla, pitkähkö miellyttävä jälkimaku.

Varastointia takana nyt kaksi ja puoli vuotta. Jäljellä nyt nautitun lisäksi vielä kolme pulloa, joten näitä arvosteluja kirjoittanen tästä viinistä vielä lisääkin.

Täyden kympin - siis viitosen - viini edelleenkin. Suosittelisin lämpimästi, jos olisi vielä myynnissä, mutta mitään vastaavaankaan ei ikävä kyllä ole toistaiseksi ilmestynyt Alkon listoille.

Odotellaan tuon mainion viinivuoden 2007 satoa. Josko siitä löytyisi jotain tähän puutteeseen.

hka (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt joulun välipäivinä tarjosimme vieraillemme nautittavaksi pullollisen tätä "herkkua". Ihastelimme ja ihmettelimme jälleen kerran: "onpa tosi hyvää viiniä".

Sääli vain, että ko tuotteen varastoni hupenee eikä uutta ole saatavissa tilalle. Täytyy vain odotella ja toivoa, että viime kesän poikkeuksellisen hyvä sato poikisi uutta yhtä hyvää vuosikertaa jossain vaiheessa Alkonkin myyntiin.

hka (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini, joka ei tarvitse seurakseen muuta kuin innokkaan maistelijan. Ei juotavaksi, vaan maisteltavaksi. Täyttää vaativimmatkin odotukset.

Jännä nähdä, miten kestää varastointia. Kellarissa kuusi pulloa odottamassa myöhempää käyttöä. Kohta yksi vuosi varastointia takapäin.

Aave (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu bostikkia (ja aprikoosia). Maku bostikkia, aprikoosia ja jäljessä taatelia. Kaapissa levänneenä huomattavasti parempaa kuin ostettaessa. Huokea tuote sarjassaan. Hieman yksioikoinen ja hinta ei houkuttele varastoimaan, vaikka se voisikin auttaa.

Paradigmajälkkäri.
Ei vallankumous.

Aficionado

05/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kelpo jälkiruokaviini. Voimakkaan aprikoosinen, kuivattuja hedelmiä. Tuoksu hieman pistävä.

Ei terävintä kärkeä, mutta hintaisekseen hyvä valinta.

aki

03/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Näissä makeissa jälkiruoka- tai seurusteluviineissä on aidosti makua ja elämystä (ei tarvi itselleen uskotella että on, on...). Tämäkin aivan mieletön, voin maku, aprikoosi sekä tuoksuvat, että maistuvat kuten pitääkin.

Pehmeä, täyteläinen jälkimaku, valovuoden päässä kitkeristä hapokkaista halvoista valkkareista.

Jo syvän kullankeltainen väri lupaava lasissa...

Makuelämys.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin