Pinot Blanc Klevner Réserve

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Cave Vinicole Hunawihr
Alue: Alsace
Rypäle: Pinot Blanc
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

ROCK€ the COOL (rek.)

07/2016

Vuosikerta: 2015

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pirteä!

tommi462 (rek.)

02/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvää, mutta ehkä taas hieman ylihehkutettu. Helposti hintansa arvoinen kyllä tämäkin, ja vähän parempikin.

JN (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tulipahan sattumalta löydettyä Alkosta melkoinen Alsacen helmi. Todella raikas ja maukas, vaikka puolikuiva ja hedelmäistä makeutta riittää. Jääkaappiviileänä tämä toimi todella loistavasti. Lämmettyään kylläkin latistui mistä pieni miinus. Joka tapauksessa hintaluokassaan erittäin hyvää.

Tätä täytyy testata myös simpukoiden ja äyriäisten kanssa, saattaa silloin jopa ansaita viidennen tähden - saa nähdä. Täytyy ostaa toistekin.

4/5 tähteä ja 87 pistettä.

Mikko (rek.)

01/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Törkeän hyvää ja tasokasta Alsace-osastoa laadukkaaseen lipittelyyn. Ystävissäni on monta Klevnerin ystävää.

Ellosen Jussi (rek.)

10/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun ihminen joka valitsee lomanviettopaikkanasa suppilovahveroiden runsauden mukaan, löytää Alkosta valkoviinin, jonka väitetään olevan sienimäisen makuista, sortuu nopeaan ostopäätökseen. Kylmäsavuporo-suppilovahveropiirakka jätti kuitenkin Ellosen isännän epävarmaksi. Viini oli kuin Kalle-Kustaan edeltäjä, tyylikäs mutta munaton.
Saapui sapatti, saapui siika uunista. Nyt mentiin perinteiden hengessä ja kalaa maustoi ainoastaan suola, pippuri ja tilli. Muusiin kylkeen asteli porkkanasurvos limetillä ryyditettynä sekä pakollinen tilli-ruohosipulikermaviilikastike. Viinin tuoksu, maku ja happorakenne antoivat lautaselle rollaattorin, jonka tuella tehtiin matkaa kirkonkylän läpi leuka pystyssä kuin nuorna flikkana.
Monasti laatuviinit karttavat ensikättelyn lujaa puristusta. Ne vaativat oikeata lämpötilaa, hengitystä, seuraa ja etenkin täsmäateriaa. Lopussa kiitos seisoo.

Aave (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Raikkaan hedelmäisessä tuoksussa on limenkuorta, sitruunapiiraan täytettä ja ripaus itämaisia mausteita. Kuiva, kevyt ja sitruksinen maku on pirteähappoinen. Siinä löytyy myös valkopippuria ja mukavaa kivisyyttä.

Puhdaspiirteinen ja miellyttävä viini, jonka ego pysyy säntillisesti kurissa.

Nexus

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu kevyt ja raikas. Siitä erottuu sitruunaa ja jotakin vihreää (koivun lehdet tulivat mieleeni). Maku on kuiva, kevyehkö, ja mukavan hapokas. Mausta löytyy samaa sitsusmaisuutta kuin tuoksustakin.

Perushelppo arkiviini. Hintaansa nähden hyvä ostos.

Fredrik

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaksi kpl. nautittiin taikinakuorrutetun lohen kanssa lauantaina. Viini on kuivahko, hieman vihertävä, kevyen hapokas - makua hallitsee lähinnä omenankuori. Erinomainen perus Alsace ja miellyttävä vaihtoehto Loire -herukanraikkaille ja Uuden Seelannin passiohedelmämakeille Sauvignon Blanc -viineille.

jhm (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Missään muualla kuin Alsacessa ei tehdä yhtä hyviä viinejä Pinot Blanc-rypäleestä,joka kuuluu alueen päärypäleisiin.Tuoksu on kevyen miellyttävä,löytyy hillitysti omenaisuutta ja sitrusta.Maku on kuiva,kevyen raikas,"puhdas",ryhdikäs mistä löytyy vihreän omenan vivahteita.Hapokkuus hyvin balanssissa hedelmän kanssa.Aivan mainio viini joka käy erinomaisesti kevyempien kalaruokien kanssa.Hintakin hämmästyttävän edullinen.Tämäkin taas kertoo Alsacen valkoviinien korkeasta tasosta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin