André Stentz Riesling

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: André Stentz
Alue: Alsace
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 18.08 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

jaude (rek.)

08/2015

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuttua huttua. Ei erotu oikeastaan millään tavalla tyypillisestä Alsacen rieslingistä. Tiedostan tällaisten viinien kolahtavan osaan kuluttajista, mutta mikäli et yleensä lämpene ko. rypäleeseen Alsacen alueelta, ei kannata elätellä harhaluuloja että André Stentzillä olisi kellarissa taikatynnyrit joilla alueen riesling muuttuu juomakelpoiseksi.

Perttu (rek.)

04/2015

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edelleen aivan erinomaista.

lator (rek.)

03/2015

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Synteettinen korkki vaikuttaisi kestävän kypsytystä varsin hyvin maineestaan huolimatta. Trooppinen hedelmäisyys on ottanut yliotetta teräksisestä hapokkuudesta vuosien varrella ja muodostaa vallan tasapainoisen ja herkullisen kokonaisuuden. 91 pistettä.

crestfall (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toisen kierroksen vaalivalvojaisissamme tarjoiltiin blinejä, joiden seuralaiseksi oli valikoitunut tämä kehuja niittänyt Alsacen Riesling.

Vihertävänkeltaisen viinin tuoksussa on runsaasti mineraalia ja sitruunaista sitrushedelmää, sekä kevyesti jalohomeisiin jälkiruokaviineihin viittaavaa hunajaisuutta. Kaiken tämän alla on aavistus trooppisemmasta hedelmästä, mutta yleisesti aromimaailma viittaa melko perinteiseen, hillityn sitruksiseen valkoviinityyliin.

Maku on todella raikas, greippinen ja kirpeän hapokas, mikä on mitä toimivin yhdistelmä rasvaisten blinien ja paksun smetanan kanssa – viini pitää suutuntuman raikkaana ja se kantaa helposti läpi paksunrasvaisen ruokalajin. Maku on hyvin puhdaspiirteinen ja kohtuullinen jäännössokeri on erinomaisesti tasapainossa hapokkuuden kanssa; viini on yleivaikutelmaltaan lähes rutikuiva ja hyvin eloisa.

Jälkimaku on melko lämmin, raikas ja hyvin mineraalinen. Suuhun jää pitkäksi aikaa erityisesti mineraalisuus ja voimakas, kirpeä hapokkuus.

Viini on selvästi nuorehko ja melko päällekäyvä runsaalla hapokkuudellaan ja greippisen sitruksisella hedelmäisyydellään, mutta oikeanlaisen purtavan kanssa vallan erinomainen, raikas ruoka-Riesling. Viini on korkeahkosta hinnastaan huolimatta ostamisen arvoinen tuote nuorena juotavaksi, mutta suosittelen harkitsemaan viiniä varastointiin. Sen rakenne lupaa hyvää kehittymispotentiaalia vähintään seuraavalle parille, kolmelle vuodelle, jotka saattavat tuoda vielä nuorekkaasta ja hieman yksipuolisesta makupaletista kokonaan uusia piirteitä.

lator (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
91 pistettä.

jhm (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Löytyi sitrusta,hunajaa,banaania,trooppista hedelmää,ryhdikästä hapokkuutta ja häivähdys mineraalisuutta.Melko tiivis ja erittäin tasapainoinen.Parhaimpia nuoria rieslingviinejä mitä viime vuosina on tullut maisteltua.

lator (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on hailakan keltainen ja tuoksussa hunajaa, aprikoosia ja sitruunaa. Maku seuraa tuoksua ollen hedelmäinen ja ryhdikkäät hapot saattavat tyylikkääseen kuivaan jälkimakuun. Viini on vielä hyvin nuori mutta jo helposti nautittavissa. Edelliseen vuosikertaan verrattuna huomattavasti maltillisemmat hapot. Vuosikerta 2009 on erittäin onnistunut.

91 pistettä.

hka (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Synteettinen korkki. Kaikin puolin kunnollinen, tiukasti kiinni ja pitkä (50 mm).

Tuoksu miellyttävä, valkoherukkaa ja tyylikästä kukkaisuutta. Vaimo löysi myös rusinaan viittaavaa tuoksua.

Maku seuraa tuoksua. Hyvä hapokkuus. Jälkivaikutelma miellyttävä. Maku viipyy suussa pitkään. Oivallinen kumppani uunilohelle.

Viinistä Viiniin skippaa ohi tämän vuosikerran (suoraan vuodesta 2005 vuoteen 2008), mutta ei tämäkään vuosikerta nyt huono ole. Mitään poikkeavan erinomaista ei silti tullut esille, mutta selvästi kumminkin parempaa kuin ok eli arvosanaksi nousee hyvä nelonen.

Poikkeuksellista tässä ranskalaisessa viinissä on, että takaetiketti on kokonaisuudessaan puhtaalla suomenkielellä. Tarjoilulämpötilaksi suositellaan +8oC. Kellarini on nyt talven tultua +8,4oC, joten nautimme viinin juuri sopivan lämpöisenä.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
91 pistettä.

Matti Aunola

08/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Juoma on nautittu nuorena. Niinpä se on väriltään vielä vihreä. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja maku hapokas ja mineraalinen. Tosi hieno viini kohtuuhinnalla.

Ellosen Jussi (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu hunajakennomainen, pyöreän makeahko.
Maussa paljon Tuhannen ja yhdenyön tarua, vähän käsinkosketeltavaa. Ehkä melonia, ehkä kiwi-hedelmää.. Varmuudella vain banaania ja kumkvattia.
Kehnolla portviinikastikkeella ryyditetty savulohi kohotti fingerinsä kohdatessaan tämän jalon juoman. Onneksi säännöstelin puolet pullosta sapattipäivälle ja Bok Choi-salaatille, joka oli kruunattu mango-curryjokiravuilla. Nyt pelit soivat ja harmonikat heräsivät. Viini oli eleganssissaan erinomaista, hunajaisuudessaan hurmiollista. Maailma ei ole täynnä huonoja viinejä. Se on pullollaan karuja kokkeja, vääriä viinivalintoja.
Oppikaa ja opastakaa.

Ana (ei rek.)

01/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täytyy tosiaan sanoa, että tämä oli varsin suunmukainen juoma. Viime maistelusta on jo noin 6kk aikaa, mutta jäi mieleen. Paljon makua ja samalla raikkautta. Tämä oli ensi kosketuksia Riesling-rypäleeseen, enkä tuossa alle 15? hintaluokassa ole kyllä vastaavaan laatuun sittemmin törmännyt.

Aave (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kehittynyt. Tuoksussa hedelmäistä sitrusta, petroolia, märkää laastia ja mehiläisvahaa. Maku todella pirteän hedelmäinen. Hedelmä on vaaleaa ja lähes raa'an kutkuttavaa, lopussa banaania. Mukavaa kukkeutta ja hunajaista vahaa. Todella tasapainoinen. Nautittava suussa.

Meni tällaisenaan. Menisi muutenkin. Hinnalleen huipputasapainoinen ja kiinnostava pakkaus. Yowsah!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin