Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg Riesling Spätlese

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Pauly-Bergweiler
Alue: Mosel-Saar-Ruwer
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.95 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

pepe

04/2012

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
No kylhä tuol lärvit sai, jälkimaku oli kevyehkön hedelmäinen. Piti kyl lantraa bisseen
'

-Viinimestari pepe

hka (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä viimeistä pulloa makeaa saksalaista olen säilyttänyt kellarissani joulukuusta 2008 saakka. Nyt oli sen vuoro astua näyttämölle. Pystyssä varastointi ei ollut päässyt pilaamaan viiniä, koska siinä Alkon tiedoista poiketen oli synteettinen Nomacorc-kapseli. Varastokirjanpidossa olin merkinnyt viinin vuosikerraksi 2004, mutta yllätyksekseni pullossa oli merkitty vuosikerraksi 2003. Näin on voinut käydä, kun viimeinen ostokseni kyseistä juomaa oli useampi pullollinen, enkä tarkastanut jokaista pulloa erikseen.

Todella yllätys tuo vuosikerran muutos. Ehkä kapselipoikkeamakin johtuu samasta syystä. Väri ja tuoksu olivat molemmat entisenlaiset: komea kirkkaan keltainen ja hyväilevän moniulotteinen. Maku sen sijaan yllätti. Nyt oli päällimmäisenä hienoa hunajamelonia. Muut maun entiset elementit tulivat sitten tämän perässä huipentuen hivelevän täyteläiseen ja pitkään jälkimakuun.

Muutama lasillinen oli pakko jättää eilisestä tälle päivälle nautinnon pitkittämiseksi. Ei kai tarvitse kertoa, että pisteet tälläkin kertaa ovat parhaasta päästä. Harmi, että tälle viinille ei ole vielä löytynyt Alkon valikoimista varteen otettavaa korvaajaa.

hka (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täydessä "terässä" edelleenkin! Korkin halkaisijasta kutistunut hieman 1/2 matkalta ylhäältä lukien, mutta muuten viini edelleen loistavassa vedossa.

Varastointiprojekti jatkuu!

hka (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kiitos arvostelusta Aave!

Täytin varastojani kyseisestä viinistä jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, kun oli vihiä siitä, että on jäämässä pois valikoimista.

Carsinin Cadillacin jälkeen parasta mitä olen makeista valkoviineistä nauttinut. Jos poistomyyntihinta nyt 11 euron luokkaa, niin arvosanataulukossa olisi otettava sillä hinnalla pian jo kuutonenkin käyttöön.

Aave (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kultaan taittuvan keltainen. Intensiivisessä tuoksussa on hunajaista kukkeutta, aprikoosia, makeaa rypäleellisyyttä ja ryhdikkyyttä tuovaa mineraalisuutta. Makeassa maussa on mm. mehiläisvahaa ja aprikoosia. Raikkaat sitruksiset hapot leikkaavat viinin makeutta tervetulleesti eikä täyteläinen suutuntumakaan tunnu turhan raskaalta. Melko pitkä joskaan ei kovin kompleksinen jälkimaku.

Suurieleinen viini korvaa välittömyydellään sen, mitä siltä eleganssissa uupuu. Poistuu tämäkin pirulainen Alkon valikoimista. Hinta oli muistaakseni vähän päälle 11€. Täytähän hka varastosi.

hka (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen tutustuminen tähän Saksan Moselin viinialueen sulostuttajaan.

Korkki kuiva, miellyttävän tuoksuinen, hyvälaatuinen. Väri kirkkaan keltainen. Ei voimakkaan keltainen, vaan kullankeltaista hieman vaaleampi, mutta voimakkaampi kuin oljenkeltainen. Mutta, mutta... mikä hienous: täynnä pieniä happokuplia.

Tuoksu kukkainen, hunajainen, monivivahteinen, tyylikäs ja houkuttelevan hienostunut. Maku seuraa tuoksua. Hieno hapokkuus peittää sopivasti hurmaavaa makeutta. Erittäin hyvä tasapaino. Miellyttävän vivahteikas.

Bavaria Mini Brie Garlic viinin kumppanina toimi oivallisesti. Myös Juustoportin tilsit-tyyppinen Viinitarhurin juusto istui viinin kumppaniksi mallikkaasti.

Takaetiketti kertoo nyt Alkon tiedoista poiketen alkoholipitoisuudeksi 7,5 %.

Näin hyvää saa vain harvoin. No hieman rauhoittaa ajatus, että kyseistä vuosikertaa on vielä kolme pulloa odottamassa kellarissani. Ei tälle voi mitenkään olla antamatta täysiä pisteitä.

Vaimon kommentti: onko kaikki makea Riesling näin hyvää? Mitä tuo Spätlese tarkoittaa?

hka (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kirkas neutraalin keltainen. Tuoksu hento, hienostunut, kukkainen, makea, hunajaa, aprikoosia ja herukan lehteä.

Maku runsas, moniulotteinen, erittäin miellyttävän hapokas, makean hunajainen ja hienostunut. Hyvä jälkimaku, joka poikkeaa positiivisesti alkumausta ja nostaa makuelämyksen vielä astetta korkeammalle. Ihan liian hyvää juotavaksi (siis: vain maisteltavaksi).

Presidentin "Le Saint Morgan"-punavalkohomejuusto jäi nyt maussa toiseksi ja joutui kilpailemaan innokkaan maistelijan suosiosta. Tuntui siltä, että viini ei halunnut nyt itselleen ketään seuralaista, mutta suostui pienen neuvottelun jälkeen kyllä juuston hyväksi kaveriksi.

Alkon tiedoissa alkoholipitoisuudeksi on merkitty 9 %, mutta takaetiketti kertoo pitoisuudeksi 8,5 %. Imported by Fondberg Oy, Helsinki.

Valkoviinien parasta luokkaa. Annan täyden viitosen. Ostan tätä varmasti vielä toistekin. Suosittelen lämpimästi.

Maco

02/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paras valkoviini seurusteluun. Yksinkertaisesti mainio. On hintansa arvoinen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin