Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Weingut Lind
Alue: Pfalz
Rypäle: Gewürztraminer (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.46 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

nikke.k (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oho vuosikerta jäi laittamatta eli 2010

nikke.k (rek.)

04/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikeen kiva minusta tykkäsin. Söin avokaado rapusalaatin kanssa missä hieman tulinenkastike. Sopi minusta hyvin ja pelkästää oikein kiva viini.

Wombut (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yleensä en lue muiden arvosteluja viinistä ennen kuin olen itse sen arvostellut, mutta nyt osui silmään niin hyvä lause heti tästä alta "ei sillä tavalla yliampuvasti kuin Gewürtztraminereissa usein on. " siinä se. Pitää sanoa että _haju_ on paha, mutta suutuntuma on todella kupliva, raikas mutta ei niin makea kuin verrokkina kestosuosikkini Rosemount GTR.

Jaakko Nop

05/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella positiivinen yllätys. Maussa oli paljon kukkaisuutta ja hedelmää, mutta ei sillä tavalla yliampuvasti kuin Gewürtztraminereissa usein on. Kannattipa todellakin uskaltaa kokeilla vaikka alkuun ennakkoluuloja olikin. Erinomainen kalaviini!

Ari

09/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mitähän noihin kommentteihin osaisi lisätä... erinomaiseksi havaittu viini savustetun lohen kanssa...

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

kimiko1 (rek.)

07/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella hyvä, oppikirjamainen gewyrst, jossa nyanssit kohdillaan. Silti helppo.

hka (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä viiniä suosittelivat Strömsö-ohjelmassa joulusillin kumppaniksi. Eikä ollenkaan huono valinta. Toimi myös muiden jouluisten alkupalojen kanssa: graavilohi, suutarinlohi, sardiinit ja maksapatee.

Ei vierastanut lanttulaatikkoakaan. Joulukinkkukaan ei ollut täysin mahdoton yhdistelmä.

Nautinnollinen hyvä valkkari, jolle annan edelleen täydet pinnat.

Raippa (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olipas positiivinen yllätys.

Kukkainen ja pehmeä tuoksu lupasivat hyvää jo lähtöönsä.
Maku seurasikin hyvin perässä;
pehmeän kukkainen, eksoottinen ja täyteläinen maku joka varmasti kruunautuisi kalan seuralaisena. Hedelmäisyytensä ansiosta tätä voisi melkein luulla puolimakeaksi.
Hintaluokassaan aivan loistava viini.

JN (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistoin tuossa taannoin lasillisen myös tätä vuosikertaa, eikä mielestäni ihan säväyttänyt. Jotenkin aiempaa laimeampaa ja köyhempi makujen kirjo.

hka (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kuulakkaan oljen keltainen. Tuoksu monivivahteinen, kukkainen, viehkeän hento. Maku mukavan hapokas, seuraa hyvin tuoksua. Jälkimaussa kukkaisuutta ja herukkaisuutta.

Toimi perfect savulohipiiraan kanssa. Rypäleen persoonallisen omintakeinen maku komppasi hienosti piiraan makuun.

Luomuplussan lisäksi tulee lisäpisteitä suomenkielisestä takaetiketistä. Siinä kerrotaan mm. seuraavaa: "Gewürztraminer viini sopii erinomaisesti savustetun, grillatun tai keitetyn kalan ja erilaisten keveiden liharuokien sekä kermaisen ja mausteisen kastikkeen kanssa. Viini on myös erilaisten juustojen oiva kumppani." (Tätä viimeistä lausetta en itse kyllä allekirjoita - ei toiminut edes välttävästi).

Mutta kalaruokien kanssa tämä viini on hinta-laatusuhteeltaan kyllä täysien pisteiden veroinen - siis reilu 5.

hka (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini oli meillä eilen toisena viininä alkupalojen kera. Minua kiinnosti ennen kaikkea rypälelajike, Gewürztraminer, josta minulla ei ollut aikaisempia kokemuksia.

Kunnolla jäähdytettynä viini toimi aivan perfect. Rypäleen ominaismaku oli hienostunut ja pikantisti esillä.
Schloss Schönborn Riesling Trockenin jälkeen viinillä oli aika vaativa paikka, mutta viini selvisi tilanteesta ihan kiitettävästi.

Todella toinen täyden viitosen ansaitseva viini. Persoonallisen hienostunut maku nostaa vielä viinin arvosanaa ainakin yhdellä numerolla lisää. Nyt ei tarvitse lisäpisteitä edes tuon luomuplussan takia.

Suosittelen!

Make

04/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuka se kehtaa lohta täyttää aurinkokuivatuilla tomaateilla ja ihme tuorejuustoilla! Sehän on kuin maustais poron sisäfilettä tillillä ja korianterilla!
Lindin Traminer on maultaan rypäleelle tyypillinen ja sopii juuri savulohelle erittäin hyvin

JN (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Voimakkaan päärynäinen ja simainen valkoviini, joka hedelmäisyytensä ansiosta vaikuttaa makeammalta kuin onkaan. Hedelmäkorissa ananasta ja hunajaa ja voita ja hieman banaaniakin. Vähähappoinen mutta raikas.

Kaaliruoan ja sipulipiirakan ja pähkinöiden kanssa tämä ainakin toimii. Luomuplussaa.

Aave (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa roppakaupalla hunajaa sekä kukkaisuutta. Melko täyteläisessä ja rasvaisessa maussa lisäksi kuivattua eksoottista hedelmää. Maku on makea-arominen ja tuntuu suussa puolikuivalta - Alkon analyysiarvosta poiketen. Tätä vaikutelmaa varmasti edesauttavat varsin pyöreän pehmeät hapot. Maussa nousee loppua kohden sitruunan kuorta ja maku sekä tuntuu että maistuu pitkään.

Nautittu sekalaisen sillilounaan kanssa ja hyvin sopi. Kiva löytää luomuviinistä viinikiveä = jonkinlainen (luomu)laadun tae. Jos kaipaa pehmeähappoista valkkaria, niin suosittelen. Luomuplussaa.

Ellosen Jussi (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jostain minulle tuntemattomasta syystä rakkaat lähimmäiseni kantavat minulle tuliaisena usein Lindin Tramineria. (En käytä virallista rypälelajikkeen nimeä, koska se on aivan liian hankala lausuttava Germaanian ulkopuolella. Kostoksi tästä viljelen muukalaisille sellaisia sanoja kuin 'kysymysmerkkiyökkönen', joka on sanastomme kaunis kukkanen niille ihmisille, joiden ääntämys ei tunne y- tai ö-äänteitä.)
Back to the business.
Itämaisten ruokien seurassa tämä yleensä toimii moitteettomasti, joten kiusasin viiniä cesar-salaatin kyytipoikana. Ei toiminut. Håkania peesaten valmistin lohinyyttejä, joiden sisälle ujutin aurinkokuivattua tomaattia ja pekoni&purjosipouli-tuorejuustoa.; Lisukkeena oli varhaiskaalia ja -perunoita sekä palkoherneitä. Nyt viini lopulta nöyrtyi sopivan morsion edessä. Vaikka se oli saapunut päivällispöytään takinliepeet levällään, se poistui hattu kourassa.

Håkan (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kauniin keltainen.
Tuoksu runsaan aromaattinen, kukkainen.
Maku seuraa tuoksua, tuntuu pientä makeutta, kukkaishunajaa. Pehmeä, kuitenkin hyvärakenteinen.
Jälkimaku pitkä mutta vähän yksinkertainen.
Hapettuu tyylikkäästi. Viikko avaamisen jälkeen juotu viimeinen lasi vielä hyvänmakuinen (pumpattu).

Gewurztraminer on aika uusi rypäle minulle ja kokeilin aika hyvällä menestyksellä erilaisten voimakasmakuisten kalaruokien kanssa. Korkeampiin sfääreihin pääsin kun lautasella oli lämminsavukirjolohta. Tätä ruokalajia koen usein vähän raskaana ja paksunmakuisena mutta nyt tuntui kun olisin kuumana kesäpäivänä istunut viileässä, kukkaniityn yli puhaltaneessa merituulessa. Lind kuulu nyt viinikellarini perusvalikoimaan juuri savukalaa ajatellen.
Erittäin vahva nelonen mutta luomun ja hyvän säilyvyyden ansiosta minulta irtosi viides piste.

Ote

11/2005

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein hyvä viini. Voimakas mausteinen maku ja kiehtova tuoksu. Toimi hyvin aasialaisen ruuan kanssa; tarjolla oli paistettuja nuudeleita katkarapujen, bambunversojen ja friteeratun tofun kanssa. Hyvä hinta-laatu-suhde ja viini toimii varmasti myös ilman ruokaa. Viinin loput nautittiin juustopalojen seurassa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin