Ninth Island Sauvignon Blanc

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Australia
Valmistaja: Pipers Brook Vineyard
Rypäle: Sauvignon Blanc (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Kuiva, varsin täyteläinen, raikas ja hyvin aromikas: päärynää, limeä, karviaismarjaa, mustaherukkaa, sitruunaa.

  Rypälelajikkeet:
  100% sauvignon blanc

  Viinitilan tietoja - Pipers Brook Vineyard:
  Tohtori Andrew Pirien vuonna 1974 perustama Pipers Brook Vineyard on Tasmanian merkittävin viinitalo. Pipers Brook oli saaren ensimmäinen kaupallisen mittakaavan omaava tuottaja ja nykyään se tuottaa noin kolmasosan koko Tasmanian viinintuotannosta. Pipers Brookin alkutaival oli mielenkiintoinen, sillä kyseessä oli myös samalla tohtori Andrew Pirien väitöskirjan tutkimuskohde. Pirie halusi todistaa, että Pohjois-Tasmania on erinomainen alue huippuviinien tuottamiseen. Piper Brook Vineyardin omistuksessa on kahdeksan tarhaa yhteispinta-alaltaan noin 230 hehtaaria. Tarhat sijaitsevat Tamar-joen ja Pipers Brook -joen laaksoissa Pohjois-Tasmaniassa, Launcestonin kaupungin pohjoispuolella. Pohjois-Tasmanian tarhat sijaitsevat 41. leveysasteella. Vastaava sijainti pohjoisella pallonpuoliskolla on viinialueilla kuten Pohjois-Kalifornialla, Etelä-Ranskalla sekä Pohjois-Italialla. Eteläisellä pallonpuoliskolla Uuden Seelannin Marlborough sijaitsee vastaavalla leveysasteella. Pohjois-Tasmanian ilmasto on manner-Australiaan verrattuna viileä tuottaen hyvin raikkaita ja aromikkaita rypäleitä.

  Pipers Brookin tarhoissa viljellään kymmentä eri lajiketta. Ilmastoltaan viileimmissä tarhoissa viljellään aikaisin kypsyviä lajikkeita, kuten chardonnay, pinot noir, pinot gris, gewürztraminer, riesling, sauvignon blanc ja merlot. Tamar-joen lämpimämmissä tarhoissa viljelään myöhemmin kypsyviä lajikkeita, kuten semillon, cabernet sauvignon ja cabernet franc. Nykyään Pipers Brook Vineyardin omistaja on belgialainen monialayritys Kreglinger. Kreglingerin johdolla Pipers Brook Vineyard on investoinut viinitarhoihin ja viinivalmistamoon myös Manner-Australiassa. Talo viljelee Etelä-Australian Limestone Coast-alueella lajikkeita kuten Shiraz ja Cabernet Sauvignon, joiden kypsyminen on epävarmaa Tasmanian viileässä ilmastossa. Ninth Island on Pipers Brookin tuottama edullisempi viinisarja, jonka viinit ovat hedelmäisiä ja aromikkaita vailla tammitynnyrien vaikutusta. Nämä viinit ovat parhaimmillaan tuoreina ja raikkaina. Nimensä Ninth Island-viinisarja on saanut Pohjois-Tasmanian rannikon edustalla olevasta saaresta. Aikoinaan Tasmanian edustan saaren olivat merenkulkijoiden numeroimia ja kyseinen saari oli yhdeksäs Australian mantereelta laskettuna. KREGLINGER on Pipers Brookin tuottama kuohuviini, jonka laatua viiniasiantuntijat vertaavat usein vuosikerta-Samppanjaan.

  Lehdistö:
  91/100p James Halliday's Australian Wine Companion
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kalpean keltainen väri. Tuoksussa greippiä, päärynää ja nurmikkoa. Keskitäyteläisessä maussa aloitetaan greipillä siirtyen makeahkoon päärynäiseen keskimakuun. Jälkimaku sekoittaa joukkoon tuoretta nurmikkoa. Kaikin puolin perustavaraa alue ja lajike huomioiden.

86 pistettä.

Vinho (rek.)

01/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan erinomainen tuote - saman niminen toimii myös punaviininä. Ehdottomasti hintansa väärti ja voisin maksaa tuotteesta enemmänkin.

JMA (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri hyvin vaaleankeltainen, melkein hailakka.
Tuoksu pursuaa ponnekasta hedelmää.
Maku raikas, rapea ja pirteän hapokas. Se lähes jyräsi alleen paistetut ahvenfileet - sopii varmasti paremmin rasvaisemmalle kalalle, mutta erittäin hyvää näinkin.
Tällaista pitkää jälkimakua en ole missään muussa valkkarissa kokenut, se täyttää nielun kokonaan ja ahvenesta on vain ruodot huulilla.

Varsin avartava kokemus ja takuulla hintansa arvoinen.

Santeri (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upea valkoviini, parhaita, ellei paras, jota olen maistanut.

Tuoksussa erottuu voimakkaasti mustaherukan lehti. Maku on rikas ja runsas ja hyvin persoonallinen. Viini avautuu suussa kuin viuhka tai niin kuin valo sen osuessa prismaan. Suuhun tulvahtaa kaikkia sateenkaaren värejä.

Nexus

11/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksui ikävän pistävästi kainalohieltä ja virtsalta. Tuoksu oli runsas, mutta maku ei.
Hintaluokassaan tuntui ryöstöltä.

Makuasia, muut kehuvat, mutta omassa tasting-porukassamme jäi koko SB-tastingin jumbosijalle.

Ras (rek.)

07/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Odotin samantyyppistä makukokemusta kuin Uuden Seelannin SB:eiden kanssa...

Ninth Islandista kuoriutui kuitenkin erittäin samanlainen kokonaisuus kuin esim. maanmiehensä Wolf Blassin Yellow Label Riesling -nimellä myytävästä tuotteesta. Tavaramerkkinä molemmissa paahteinen jälkimaku, mitä ei U-Seelantilaisissa ole. Henkilökohtainen makukysymys pitääkö tästä jälkimausta vai ei - kokeilemalla se selviää.

Jaska

05/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loistava valkoviini. Raikas ja ainutlatuinen maku. Hinta/laatusuhde kohdallaan. Milestäni löytö jos mikä..

eulaalia

05/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täytyy myöntää, että tässä viinissä on luonnetta ja rotua. Heti ensinuuhkaisu kertoi, että tulossa on VIINIÄ. Maku täyttää kaikki nuuhkaisun luomat lupaukset ja mieli rauhoittuu juotaessa kaunista ja hyvää. Kuiva, ehdottomasti, ei liian makea! Hinta ok, tällä on hyvä aloittaa, kun vieraat ovat vielä tolkuissaan. Viisaampiei sitten muuta juokkaan. Tämän kesän varma valinta - myös kierrekorkkinsa ansiosta!!!!

Fredrik

05/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todellakin epätavanomainen, raikas, hapokas, kuivahko, hedelmäinen valkoviini joka sopii kevyiden ja tyylikkäiden kala- ja äyriäisruokien ja salaattien kera. Parhaimmillaan ehkä kuitenkin seurustelujuomana. Kirkkaasti 5 pistettä.
Hieman kalliimpi Pinot Noir –veli on niinikään omalaatuinen, kiinnostava, hyvin tehty Uuden maailman –punaviini.
Tuliaisvihje kesän puutarhajuhliin: osta kaunis, halpa kori ja laita siihen punainen ja valkoinen Ninth Island sekä esim. eksoottisia hedelmiä. Australian lipun värisistä ohuista silkkinauhoista tehty rusetti kruunaa lahjan.

Ellosen Jussi (rek.)

05/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on avoin ja aurinkoinen kuin Hangon kesäaamu. Maussa on diskreettiä ryhdikkyyttä, joka tuo mieleen lukioaikojen rehtorin kiipeämässä portaita ylös kohti katedeeria juhlapuhe mielessään. Kaikessa täydellisyydessään viini kuitenkin luo hankalan aisaparin kalapöydän antimille. Savupallas maistuu liian rasvaiselle & suolaiselle. Leivitetty turskakääryle pinaattikastikkeessa menee turhan maukkaaksi näin akateemisessa seurassa. Vaarinsilli sekoittaa lopullisesti rehtorimme päänupin ja näemme hänen poistuvan ulkorakennuksen suojiin vatsaansa pidellen.
Viini lienee parhaimillaan aperitiivina, puna-ahvenen kumppanina ja rapusalaatin kruununa. Täyteläisyys kulkee kapeata pitkospolkua voimakkaan alkoholipitoisuuden siivittämänä. No, joka tapauksessa huomionarvoinen, varteenotettava ja persoonallinen kokemus. Ei tusinatavaraa.

D.O.C.G.

05/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
No hyvä mutta ei löytö hintaluokassaan.
Maku pehmeää ja väriltään lähes väritön.

Kuiva ?
Maistui pikemminkin puolimakealta omaan suuhun ?

DB Selection Traminer Riesling on lähen puolet halvempi ja itse pidin siitä ehkä hitusen enemmän.
Tämä kun oli jotenkin liian pliisuhko.
Ei ollut muuten luonnonkorkkia vaan kierrekorkki ,ainakin omassa avaamassani yksilössä ?

jhm (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu runsas,paljon eksoottisia hedelmiä ja vähän herukkaa.Maku on täyteläinen,runsas,kuivahko, paljon erilaisia hedelmiä.Pitkä jälkimaku.Ryhdikäs ja miellyttävä.Nautittiin rapusalaatin kanssa jossa oli paljon hedelmiä.Täydellinen liitto.Tämä on hintaluokassaan parhaimpia valkoviinejä.Ei mitään turhia krumeluureja,tämä on huippuviini omassa luokassaan.

Matti M.

03/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerta 2004. Erinomainen aperitiiviviini, jossa maistui valtava määrä eri hedelmiä. Tämä viini ei jätä ketään kylmäksi.

Juha

12/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehdottomasti parhain sauvignon blanc jota maistettu

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin