Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Uusi-Seelanti
Valmistaja: Cloudy Bay Vineyards
Koko: 0.75 l
Hinta: 24.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

07/2015

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
2014 on viiltävän hapokas vuosikerta, mutta sehän sopii hapokkaan ja aromaattisen viinin ystävälle. Uskomatonta kuitenkin lukea täältä hintoja joilla olen tätä joskus ostanut vs. Alkon säännöllisesti nouseva hinta.

Perttu (rek.)

01/2014

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parempi kuin aiemmat vuosikerrat. Hyvä tasapaino ja selvää yrttisyyttä, vähän trooppista hedelmää ja valtameren suolaa. Tammi ei erotu mitenkään irrallisena vaikka sammioita ja vanhoja tynnyreitä kuulemma osittain onkin käytetty. Sopiva hapokkuus ja 5 tähteä vaikka Alkon hinta onkin taas vähän aiempaa korkeampi. Pitänee keväällä taas tsekata josko Berliinin kentältä saisi halvemmalla.

lator (rek.)

11/2013

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

lator (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kalpean valkoinen väri. Tuoksussa nurmikkoa, greippiä, toffeeta ja päärynää. Keskitäyteläisessä maussa kohdataan makeaa päärynää josta siirrytään ruohoiseen keskimakuun. Keskipitkä jälkimaku lisää joukkoon greippiä ja aavistuksen toffeeta. Yllättävän tasapainoinen ja hillitty maa ja lajike huomioon ottaen. Kokonaisuutena positiivinen kokemus, mutta kyllä Marlborough'sta parempaakin löytyy ja edullisempaan hintaan.

89 pistettä.

Perttu (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tegelin lentokentältä 18,90e. Maineensa veroinen sauvignon blanc. Samasta laaksosta ja hyvin saman tyylinen kuin Alkosta niin ikään löytyvä Villa Marian Reserve Wairau Valley. Vahva tuoksu ja maussa sitrusta, herukkaa, mangoa, persikkaa ja hieman yrttejä ja mineraaleja eli monisyinen viini. Ehkä hieman vähemmän kirpeä ja karviaismainen kuin Villa Maria. Aavistus tammea myöskin pyöristämässä makua. Eittämättä maailman parhaita sauvignon blanc'eja ja lentokenttähinnalla 5 tähden arvoinen. Alkon hinnalla jää kuitenkin kakkoseksi kovimmille haastajilleen jotka ovat muutaman euron halvempia.

sampe

01/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
todella rohkea maku,hieman sitrusmainen makeahko mutta rehevä.maku balanssissa mutta pitkähkö

jhm (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä se on.Kulttiviinin uusin vuosikerta kierrekorkilla.
Hinta 23,80 €.Kaikkien sauvignon blanc-viinien äiti.

Väri on nuorekkaan vaaleankeltainen.
Tuoksu melkoisen rehevä ja täyteläinen,löytyy mustaherukkaa ja kypsiä exoottisia hedelmiä.
Maku on täyteläinen,kuiva,rehevä,runsaasti kypsiä ja makeita etelän hedelmiä ja cassista.Erittäin hyvä tasapaino happojen kanssa.Pitkä jälkimaku.
Viinin kumppanina oli kuhafileitä kypsytettyinä kuivassa omenasiiderissa katalonialaisen reseptin mukaan.Meni oikein hyvin,mutta kyllä Cloudy Bay käy monenlaisten (kala)ruokien kanssa.
Huippuviini tämä kieltämättä on,mutta se viimeinen piste verottuu sillä että Matua Valley ja Jackson Estate pääsevät miltei samalle tasolle,mutta halvemmalla.
Näistä 3:n sokkotasting olisi erittäin mielenkiintoinen.

Ras (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uuden-Seelannin laatutavaraa.
Ryhdikäs mutta ei terävä (hillitty?), eikä löydy sitrus- tai eksoottisten hedelmäistä jälkimakua kuten monesta muusta "maanmiehestä"... erottuu tasaisena kokonaisuutena, josta on melko vaikea erottaa yksittäisiä aromeja.

Jäi hieman mysteeriksi, mikä ehkä houkuttelee uusimaan kokemuksen...

Näillä puheilla häviää kyllä hinta-laatusuhteessa 15 euron pintaan oleville naapureille.

jd

05/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korjaus edelliseen. Kyseessä oli vuosikerta 2005.

jd

05/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen vuosikerta jossa kierrekorkki. Väri tyypillinen, vihreähkö ja nuori. Tuoksussa raikkautta, sitrusta ja ruohoa. Maku oli odotettua rasvaisempi ja arvokkaampi - loiremainen - ja odotettu sitrusryöppy jäi uupumaan. Olen viimeiset kesät ostanut laatikollisen Cloudy Baytä kotiin, mutta hintojen rajun nousun jälkeen olen siitynyt Jackson Estaten Sauvignon Blanciin. Pyrkiikö Cloudy Bay irti kesäjuomamaineestaan?

Juha

12/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En oo maistanut, kun tätä ei saanut enää pirkanmaan Alkoista.. on kuulemma niin hyvää, että rajattu pullomäärä menee heti

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin