Montana Marlborough Sauvignon blanc

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Uusi-Seelanti
Valmistaja: Montana Wines
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Vuoden Viinit kilpailu 2007: 2. sija
    Sauvignon Blanc rypäleen valkoviinit, hinta yli 9 €
    (Vuosikerta: 2007)
    Maahantuojan (Pernod-Ricard Oy) tiedot:
    Viini on väriltään vaalean oljenkeltainen, aavistuksen vihertävä. Tuoksusta löytyy karviaismarjaa ja paprikaa ja trooppisia hedelmiä. Maultaan viini on tiiviin hedelmäinen ja raikkaan hapokas maku myötäilee tuoksun aromeja.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

K.K

03/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Laivalta ostin. 8 eurolla viiden tähden arvoinen, Alkon hinnalla neljän. Todellinen viherpommi, voimakas herukkaisuus, karvaismaisuus, hedelmä..kiva mineraalisuus. Sopi erittäin hyvin savukala-avokadosalaatin kanssa ja loput sitten ilman ruokaa.

jtm (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella tasapainoinen viini. Parsan, voisulan ja parmesaanin kanssa nautittuna aivan täydellinen elämys. Makukirjo on aivan valtava: eksoottisista hedelmistä (jotka tässä viinissä eivät ole etummaisina) kitkerämpiin sävyihin. Tuoksu mukavan herukkainen ja maku tuoksun linjoilla. Pituuttakin mukavasti. Kumpilläkin jo täydet pisteet ja Viikkarilta saa vielä nipistettyä kaksi ja puoli Euroa hinnasta jos viitsii kantaa...

jhm (rek.)

04/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistellessani uusinta satoa tätä Montana S.B:a tuli jotenkin mieleen että ei tämä mikään tyypillinen uuden maailman hedelmäpommi ole,vaan itse asiassa hillitty mutta samalla intensiivinen ja lähes huumavan herukkamainen viini.Kaikki tuntuu olevan tasapainossa.Kuin kävelisi aurinkoisena päivänä herukkapensaiden keskellä,tuntien lempeät ja joskus hieman kulmikkaat mustaherukan aromit sieraimissa.Lopputulos on kuitenkin hillitty,pehmeä ja tasapainoinen.
Alkon myyjäkin antoi ymmärtää että tämä on heidän liikkessä S.B.-viinien ykkönen uudesta maailmasta.
Erinomainen yhdistelmä parsarisoton ja uunissa kypsytettyjen ahvenfileiden kanssa.
Lopuksi vielä hinta/laatu-suhde;eiköhän ole paras S.B.-viini uudesta maailmasta tässä n.10 € hintaluokassa.

Fredrik

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taavetin Alkosta!!! - ihan hyllyltä löytyi tämä tilausvalikoiman Sauvignon Blanc, joka ei poikkea muista Uuden Seelannin lähinnä herukka, lime, passiohedelmä -viineistä. Nautittiin katkarapuvoileipien kanssa (lisukkeina mieto chilimajoneesi ”Oliivipuu” ja limehedelmä). Hyvä, kevyt yhdistelmä.
Eihän nämä ”down under -SB:t” Loire -vanhempiansa päihitä, mutta ne ovat omassa kastissaan ihan miellyttäviä, lähinnä kesäviinejä.

nimetön (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno ja tyypillinen SB jonka hinta on varsin kohtuullinen laatuun nähden. Ainoa haitta on että valtaosassa alkoista sitä joutuu erikseen tilaamaan

jhm (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tilausvalikoimasta tulee tämä mainio viini jota ainakin Ullanlinnan Alkosta on saatavilla.
Voimakkaan herukkainen,kuiva ja täyteläinen S.B.joka muistuttaa paljon Alkossa myytäviä muita Uuden Seelannin S.B.-viinejä.Tämä on kuitenkin vähän hillitympi ja elegantimpi kuin esim.Cloudy Bay tai Jackson Estate.Hedelmässä korostuu ehkä enemmän myös mustaherukka.Aika pitkä jälkimaku.
Tämä on löydös uuden maailman S.B.-ystäville.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin