Cono Sur Reserva Especial Chardonnay

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña Cono Sur
Rypäle: Chardonnay (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Vuoden Viinit kilpailu 2005: 4. sija
    Valkoviinit 8,50 - 11,50 euroa
    (Vuosikerta: 2003)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

viinirouva

12/2012

Vuosikerta: 1951

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kevyen puinen yrttimaku sivelee kielen oikeaa sivupintaa. Jälkimäku on kuivahko mutta antaa juojalleen tunteen siitä, että on tilanteen rouva. Kokonaisuudessaan viini luo yhtenevän kokonaisuuden, jota täydentää italialaisen rypäleen tuoma voima ja syväluotaava kunnioitus.

samo kuuppa

05/2012

Vuosikerta: 1991

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
kissankuselle maistui ja pieru haisi kalkkunalle aamulla

Gdanski (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukakavan hapokas ja silti maukas.
Menee ihan seurustelu viininä. Tosin normi kiinankaali ja fetajuusto salatin kanssa ihan taivaallista. kyllä chilen chardonnayt on hyviä.

gm

12/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huippu valinta kanasaltimbocalle.

SL (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nautittiin loimulohen kera, ei ehkä parhaimmillaan tässä kastissa, mutta muuten todella hyvä chardonnay, jossa kaikki palaset kohdallaan. Sateinen juhannus hieman verotti myös tunnelatausta viinin nauttimiseen ja toimisikin paremmin aurinkoisemmilla apajilla.

Seija (07/2007)

07/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sisarviiniä Cono Sur Trocornal maistettuani päätin tutustua myös tähän hieman tyyriimpään Reserva-versioon. Oliko ero maussa ja tuoksussa mainittava..? enpä sanoisi. Trocornal on tietysti huomattavasti happamempi ja sen tuoksu iloisen pirteä, hedelmäinen. Reserva on hieman voisempi, leveämpi ja makeampi - ja maku tuntuu lientyneemmältä, mutta aivan kuin Cono Surin ominaislaatu tästä hieman kärsisi..? Happamuus ilmeisestikin pukee tätä viiniä. Kaipaa kuitenkin mielestäni vertaisensa ruoan kylkipojaksi. Kannattaa tutustua kumpaankin!

Bob (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hauska tuttavuus! Maistuu sellaisenaankin oikein hyvin, sopii siis seurusteluviiniksikin, vaikka itse pidän yleensä esim. Auxerroista parempana rypäleenä rupatteluviiniin sen keveyden vuoksi. Tämä Chardonnay on tukeva ja täyteläinen, mutta kuitenkin aukeaa suussa sopivasti, ilman hyökkäävää fiilistä. Pari kertaa olen tätä juonut ja parhaiten se maistuu suht viileänä ja karahvissa ilmattuna noin tunnin verran (maku pehmenee erittäin mukavasti kun viini saa vähän ilmaa). En tiedä, mutta voisi mennä esim. etorkin kanssa?

jhm (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pettymykseksi huomasin tänään Stockalla että viikon viini Auxerrois olikin loppunut,joten uunilohen kumppaniksi kaivettiin jääkapista Cono Sur lohdutukseksi.Chileläinen chardonnay osoittautui kuitenkin kelpo korvikkeeksi.
Tuoksu tyypillinen,aika rehevä,trooppisia hedelmiä.
Maku on täyteläinen,kuiva,rehevä,hedelmäinen.Monella tavalla tyypillinen (ei liian tamminen) chardonnay jossa on kuitenkin aivan erinomainen balanssi ja hyvät hapot.
Näin elegantti ja tasapainoinen chardonnay alle 10 € on kyllä 5 pisteen arvoinen.

Ellosen Jussi (rek.)

07/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erään viiniopuksen rohkaisemana päätin kokeilla yhdistelmää Tuhti, Hapokas, Hedelmäinen & Tamminen Viini ja lautaselle rapeaksi paistettua lohta, jonka päälle ripotellaan paahdettua maapähkinärouhetta tammen vastapainoksi. Myös perunat hunnutettiin sitruunamajoneesilla ja sipulihakkelusta asetettiin lisukkeeksi, ettei viini hyppisi silmille. Chilen ori päästettiin pilttuusta ja aterioinnissa oli täysi rodeo päällä. Ruoan loputtua täytin pikarin vielä tilkalla Conoa, vaan nyt maistui siltä kuin suu olisi täytetty persikankuorilla. Vaihdoin pikarin Torresin Moscatel Oroon ja levylautaselle asetettiin softia nostalgiaa 70-luvulta. Simbsalabim - tämähän toimii !

m

05/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hintaan nähden tyylikäs

Maistaja

08/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä hedelmäkäs ja sopivan hapokas maku. Sopii erityisesti kala- ja kanaruokiin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin